ροή ειδήσεων

Δίκτυο εθελοντών για τη διάσωση της άγριας ζωής: Το πρώτο βήμα έγινε!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια για την παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα πουλιά. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην κοινοτική αίθουσα Απολλώνων στις 19 Νοεμβρίου και το δεύτερο σεμινάριο στη Ροδιακή Έπαυλη στις 20 Νοεμβρίου...


Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν από την περιβαλλοντική οργάνωση Αιθρία σε συνεργασία με την ομάδα Δράση για την Άγρια Ζωή. Τα σεμινάρια περιλάμβαναν ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος και σκοπό είχαν την εξοικείωση των συμμετεχόντων με την παροχή πρώτων βοηθειών σε πουλιά, με απώτερο στόχο τη δημιουργία δικτύου εθελοντών στη Ρόδο για τη διάσωση της άγριας ζωής. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν συνολικά 34 άτομα, 18 άτομα στα Απόλλωνα και 26 στη Ροδιακή Έπαυλη.

Να θυμίσουμε ότι η Ρόδος είναι πέρασμα μεταναστευτικών πουλιών, αλλά και μόνιμη κατοικία πουλιών που προστατεύονται από την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Κάθε χρόνο δεκάδες πουλιών βρίσκονται τραυματισμένα και ανήμπορα να πετάξουν. Η εύρεση, η παροχή πρώτων βοηθειών και η διακομιδή τους σε αδειοδοτημένα Κέντρα Περίθαλψης της Ελλάδας είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για τη διάσωσή τους.

Στο προσεχές διάστημα, η ομάδα της Αιθρίας θα διοργανώσει μια δεύτερη συνάντηση προκειμένου να δούμε πρακτικά πώς μπορεί να οργανωθεί το δίκτυο, ώστε να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι και στα δυο σεμινάρια παραβρεθήκαν εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τη μέχρι σήμερα εμπειρία τους στην περίθαλψη άγριων ζώων και έκαναν χρήσιμες επισημάνσεις. Και βέβαια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου και την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Απολλώνων για τη διάθεση χώρου στη Ροδιακή Έπαυλη και τα Απόλλωνα, αντίστοιχα. Χορηγοί επικοινωνίας της δράσης ήταν οι: Παλμός FM, Ράδιο Αρχάγγελος, ΕΡΑ Ρόδου και RodosEvents.

Για την Αιθρία,

Δέσποινα Μερτζανίδου, Δρ. Βιολόγος,
Διαχειρίστρια της Αιθρίας






Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/11/11 20:31

    H Αιθρία είναι Μ.Κ.Ο.; Εάν ναι από πού χρηματοδοτείται;Eάν είναι ερασιτέχνες και το κάνουν γιατί αγαπούν τα πτηνά να τρέξουμε να τους βοηθήσουμε, είναι μια δράση άξια συγχαρητηρίων;
    Δεν ξέρω, αλλά μια πιάνει μια αλλεργία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που ενδιαφέρονται τάχατες με τη φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *