ροή ειδήσεων

Στο προσκήνιο το νέο Λύκειο

Συνεδριάζει, τη Τρίτη, η Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία, υπό την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου.
Διαβάστε τι αλλάζει στις πανελλήνιες...

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, με θέματα το «Νέο Λύκειο» και το «Τεχνολογικό Λύκειο», πάνω στις προτάσεις που κατατέθηκαν σε δημόσιο διάλογο την άνοιξη του 2011 και παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Κύριο στοιχείο του νέου μοντέλου εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, που θα αντικαταστήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις το 2014, θα είναι τα τρία ιδιαίτερης βαρύτητας πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (συν ένα επιλογής). Τα πανεπιστήμια θα έχουν τον πρώτο λόγο εδώ, καθώς οι σχολές θα θέτουν τα προαπαιτούμενα μαθήματα και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθμολόγησή τους.
Σημαντική καινοτομία θα είναι η δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Εξετάσεων, που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων (ΚΕΕ).
Η έδρα του θα βρίσκεται εντός του υπ. Παιδείας και "από τα χέρια του" θα περνούν όλες οι σχετικές με τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Στο νέο σχέδιο εξετάζεται να υπάρχει διαφορετικός τρόπος εισαγωγής σε σχολές χαμηλής ζήτησης (για συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης έχει ήδη μιλήσει η υπουργός Παιδείας), αλλά και σύνδεση προγραμμάτων των Ανώτατων Ιδρυμάτων και της Διά Βίου μάθησης (ΙΕΚ, κολέγια) με στόχο να δοθούν πολλές δυνατότητες διαδρομών στον φοιτητή.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στις τάξεις Β΄ και Γ' Λυκείου οι μαθητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα, μαθήματα επιλογής και δραστηριότητες, με βάση τα οποία θα οδηγούνται στην ομάδα σχολών της επιλογής τους. Τα επιστημονικά πεδία αντικαθίστανται από δύο κατευθύνσεις στη Β' Λυκείου (Θετική, Θεωρητική) και τρεις κατευθύνσεις στη Γ' Λυκείου (με μία επιπλέον κατεύθυνση σε αντικείμενα Δικαίου και Οικονομικά). Κοινό πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα σε όλες τις κατευθύνσεις θα είναι η Εκθεση.
Οι απολυτήριες και οι πανελλαδικές εξετάσεις εξετάζεται να γίνονται είτε ταυτόχρονα είτε σε κοντινές μέρες.
Η κάθε σχολή θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει "βάση εισαγωγής" πολύ υψηλότερη από αυτές με τις οποίες εισάγονται σήμερα οι υποψήφιοι, καθώς η υψηλή βάση θα είναι... και θέμα γοήτρου για τα τμήματα που επιδιώκουν να έχουν "καλούς φοιτητές" στους κόλπους τους. Για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί της Β' και της Γ' Λυκείου. Οι σχολές θα καθορίζουν συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα

news247

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/11/11 18:58

    ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΥΤΕ 10 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 7-8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ ...ΒΓΑΖΕΙ ΔΟΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/11 19:35

    ΚΑΛΑ...ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΚΑΤΟΥΛΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ!!! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΑΤΩΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *