επικαιρότητα

Αυτός είναι ο Λ. Παπαδήμος - Αφιερωμένο σε όσους "τον εκτιμούν σαν άνθρωπο"...

Λομπίστας του πολυεθνικού κεφαλαίου διορίζεται πρωθυπουργός ερήμην του λαού. Αντιδημοκρατική εκτροπή που πρέπει να ματαιωθεί με μαζικές και αποφασιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις...

Του Γιώργου Βασσάλου

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν τελικά, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, να διορίσουν από κοινού τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ στήριξαν ενθουσιωδώς τη διαδικασία αυτή, ενώ το ίδιο έκαναν πιο διακριτικά και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Πράσινοι. Οι δυνάμεις αυτές συγκροτούν πλέον επισήμως το «κόμμα της τάξης» που βάζει πλάτη για να εφαρμοστεί η θέληση του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, πάνω στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό που ήδη ανέτρεψε με τις κινητοποιήσεις του έναν πρωθυπουργό που δεν τον εκπροσωπούσε πια με καμία έννοια.
Το μέτωπο των πολιτικών αυτών δυνάμεων βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission (Τριμερής Επιτροπή). Πρόκειται για οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα της τότε εποχής (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.
Ιδού τι λέγεται για το λόμπι αυτό από την Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder:
H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να εντάξουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα σε συμμαχίες εναντίον της δημοκρατίας. Η Τριμερής Επιτροπή δημιουργήθηκε για να “διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική” σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η Τριμερής Επιτροπή δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο “Η Κρίση της Δημοκρατίας”. Ανάμεσα στους συγγραφείς της ήταν ο γνωστός αντιδραστικός Samuel Huntington. Η έκθεση διαπίστωνε ότι “κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία”. Η έκθεση είπε επίσης ότι “χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας” και ακόμα ότι “η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων”. Ιδού λοιπόν η ομάδα πίεσης της οποίας είναι μέχρι σήμερα μέλος ο κύριος Παπαδήμος και της οποίας ακριβώς την ιδρυτική αποστολή έρχεται να εκπληρώσει στην Ελλάδα: να επιβάλει την απάθεια στον ελληνικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στα άδικα μέτρα και να «μετριάσει» το δικαίωμά του να διαλέγει ποιος θα τον κυβερνάει.
Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξής της, λέγοντας ότι «πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό». Αυτό ακριβώς προβλέπει και το πρόγραμμα της Τρόικας που έρχεται να εφαρμόσει ο κύριος Παπαδήμος. Την παράδοση όλων των λειτουργιών της ελληνικής κοινωνίας σε πολυεθνικά αρπακτικά που είναι στην πράξη τα ίδια με αυτά που τον επέβαλαν μέσω του ελέγχου που ασκούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην κυρία Μέρκελ και στον κύριο Σαρκοζί.
Στις 7 Νοεμβρίου, οι Financial Times έγραψαν: «...πρωτοκλασάτοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και λομπίστες διενεργούν εντατικές συζητήσεις για να εντοπίσουν υποψηφίους για υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Να πώς σχηματίστηκε η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου ερήμην του λαού και με τις μεγάλες εταιρείες να έχουν καθοριστικό ρόλο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τέτοια σώματα είναι η Ομάδα των Τριάντα [1] και το Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου).
Την πολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και ο κ. Παπαδήμος όταν ήταν υποδιευθυντής της ΕΚΤ. Αποτελεί λοιπόν δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ και αυτήν κυρίως αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του.
Δεν πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα «χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να ωφελήσει τον ελληνικό λαό», όπως λένε τα παπαγαλάκια. Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά τη δεκαετία του ’30, καθώς και με τη θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.
Είναι άκρως αυτο-εξευτελιστικό για τις ίδιες τις ευρωπαϊκές ελίτ που αποδέχονται –αν δεν επιβάλλουν– το πρόσωπο αυτό που ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος το διάστημα που η Ελλάδα διαστρέβλωσε τα δημοσιονομικά της μεγέθη ώστε να μπει στο Ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο ψεύτική ήταν η –έτσι κι αλλιώς δέκα χρόνια καθυστερημένη– οργή των «ευρωπαίων εταίρων» για τη χάλκευση των στατιστικών, που φυσικά δεν έγινε μόνο στην Ελλάδα. Από κοινού οι ευρωπαϊκές ελίτ με την ελληνική αστική ηγεσία σχεδίασαν την είσοδο της χώρας στο ευρώ, μαζί και τώρα σχεδιάζουν μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Βασική αποστολή του Λουκά Παπαδήμου είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει την εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο «Ήλιος» με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.
Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας την άμεση διάλυση της κυβέρνησης αυτής, εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου.
e-parembasis.blogspot.com

Σχόλια

 1. Ανώνυμος13/11/11, 11:22 μ.μ.

  Αναδημοσίευση του άρθρου του Γιώργου Βασσάλου από το Αριστερό Βήμα:
  http://aristerovima.gr/details.php?id=2867

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/11/11, 11:30 μ.μ.

  re paidi... einai gkremos... i 8a afetheis na peseis... i' 8a prepei na pareis dinami na piasteis apo apenanti estw kai ean 8a xtipiseis

  sinelthete... alli lisi den yparxei

  kai na lete eyxaristw gia 30 xronia sosialismou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος13/11/11, 11:48 μ.μ.

  να ναι καλά το ΛΑΟΣ που μας τον έκανε πρωθυπουργό!

  ...ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

  ούτε 2% δε θα πάρετε λαμόγια και σείς σεις στις εκλογές που μόλις σας δώσανε καρέκλα ξεχάσατε και τις λέσχες και τους ροθτσάιλντς

  ε ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος14/11/11, 4:09 π.μ.

  θα μας ξεζουμισουν αφου μας στιψουν σαν λεμονοκουπες και μετα θα παραδωσουν την χωρα στους εταιρους για τα υπολοιπα 50 με 100 χρονια..δειτε το σαν συμβολαιο..
  ολους μας,οχι μονο τους ελληνες αλλα και τους υπολοιπους ευρωπαιους,απλος ξεκινησαν απο εμας.
  στην ουσια ειμαστε ενα προιον για αυτους τιποτα παραπανω.
  προσωπικα εγω δεν θα κανω τον κοπο να παω να ψιφησω,οποιο κομμα και αν κυβερναει, παντα θα ειναι σκιαζμενο απο αυτους.
  η πραγματικη καθαρη δημοκρατια που υπηρξε ποτε ηταν στην αρχαια ελλαδα και μονο τοτε.
  εμενα αυτες οι μορφες "επιλλεκτικης" δημοκρατιας στον συχρονο κοσμο μου ανακατευουν τ'αντερα..
  φανταστειτε εαν θεωρητικα μπορουσαμε να γυρισουμε 2000 χρονια πισω και συγκριναμε τον τροπο ζωη μας με τους προγωνους μας,πως νομιζετε πως θα αντιδρουσαν οταν θα τους λεγαμε οτι πληρωνουμε φορους + για το νερο,ρευμα,φπα,ασφαλειες -υποχρεωτικες κρατησεις για δηθεν πενιχρες συνταξεις,το οτι μονο κολονοσκοπιση δεν μας κανουν για να ταξιδεψουμε με ασφαλεια απο την μια χωρα στην αλλη και πολλα αλλα..θα γελαγαν μαζι μας και θα μας ελεγαν οτι δεν εχουμε τιποτα παραπανω απο αυτους που να ειναι αξιοζηλευτο.
  αξιζει αραγε να ζεις στο 2011,μια ζωη γεματο ανεσεις αλλα και αγχος οπου η χαρες ειναι μια παραπλανιση καλοσχεδιασμενες απο τις εταιριες που πλουτιζουν..η να ζεις σε εναν κοσμο οπου εχω το δικαιομα να ταξιδεψω ελευθερα οπου θελω οποτε το θελω,οπου μπορω να φτιαξω το σπιτι μου οπως το θελω και χωρις ενα σορο περιορισμους και χαρατσια,οπου θα πιω νερο απο το πιγαδι χωρις παγια,εναν κοσμο οπου οταν ο λαος θα ηταν εξωργιμενος στους δρομους θα εδειναν αμεσως λυση ωστε να ικανοποιει τον λαο και οχι τους σκοπους τους .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος14/11/11, 4:55 μ.μ.

  όλα μπορούν να μας τα πάρουν...την ψυχή μας και την τρέλλα μας δεν μπορούν να τα ακουμπήσουν και φυσικά ούτε να τα κατανοήσουν...... όσο κι αν τα ζηλεύουν και τα φοβούνται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος14/11/11, 9:29 μ.μ.

  Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΥΤΗΞΕ ΕΚΕΙ..ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ{ΟΝΕ)Κ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗ ΣΙΜΙΤΗ..ΑΙΝΤΕ...ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος16/11/11, 2:19 π.μ.

  Όση λάσπη και να ρίξετε στον Παπαδήμο δεν θα καταφέρετε τίποτα κομματόσκυλα του κερατά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος17/11/11, 4:39 μ.μ.

  2.19 κοματόσκυλο είσαι ΕΣΥ ρε ΧΑΛΒΑ !
  ή μήπως είσαι απο τους νεο-βολεμένους του ΛΑΟΣ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα