ροή ειδήσεων

Οδηγίες για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Η περιφερειακή παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και η δημοτική κίνηση ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ θεωρούν άδικη και κοινωνικά ανάλγητη... την επιβολή ενός ακόμη φόρου στην ακίνητη περιουσία, σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και αντικειμενικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν σε επιπρόσθετα βάρη. Θεωρούν εσφαλμένη και πρόχειρη τη νομοθέτηση του ειδικού τέλους ακινήτων και τερατώδη τη σύνδεση της είσπραξης του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παραβιάζοντας θεσμοθετημένες διαδικασίες της φορολογικής νομοθεσίας και βασικές συνταγματικές διατάξεις.
Η φασιστικού τύπου παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, με αφορμή την απόφαση του πρωτοδικείου Καλαμάτας που διατάσει την ΔΕΗ να μη διακόψει το ρεύμα όπου υπάρχει λάθος στον υπολογισμό του τέλους, καταδεικνύει ότι φοβούνται το διογκούμενο κίνημα των πολιτών, προσπαθούν να προκαταλάβουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ποδηγετήσουν τη Δικαιοσύνη.
Η διάκριση των εξουσιών στη συντεταγμένη πολιτεία μας κατοχυρώνεται ρητά από το άρθρο 26 του Συντάγματος. Η ακύρωση παράνομων διοικητικών πράξεων και η κήρυξη της αντισυνταγματικότητας τυπικών νόμων γίνονται από τη δικαστική εξουσία και τα αρμόδια δικαστήρια του κράτους. Είχαμε την εντύπωση ότι ο συνταγματολόγος Υπουργός Οικονομικών αυτό θα το γνώριζε.
Το ΡΟΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ συντονισμένοι με το μεγάλο κίνημα «δεν πληρώνω τα χαράτσια», ενώνουμε την φωνή μας με όποια κίνηση ή πρωτοβουλία έχει ήδη σχηματιστεί στο νησί ενάντια στα χαράτσια, όπως η πρωτοβουλία Κρεμαστής, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ κλπ και με νόμιμες ενέργειες, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ακύρωση του παράνομου επιπρόσθετου φόρου επί των ακινήτων.
Στις 9 Νοέμβρη με επιστολή μας καλούσαμε το δήμαρχο Ρόδου «να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα υπερασπίζονται τους δημότες που πλήττονται από το άδικο χαράτσι μέσω της είσπραξης των λογαριασμών της ΔΕΗ και να εισάγετε το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την λήψη της απαιτούμενης απόφασης».Κάτω από την πίεση της λαϊκής αντίδρασης το δημοτικό συμβούλιο στις 25-11-11 θα προσδιορίσει την στάση του δήμου και θα αποφασίσει για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο δήμος.
Μέχρι όμως την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προτείνουμε στους συνδημότες μας, να μην πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και να πληρώσουν μόνο το αντίτιμο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και το τέλος για την Ε.Ρ.Τ. στις μηχανές αυτόματης πληρωμής που λειτουργούν στις τράπεζες.
Μετά την πληρωμή να μας προσκομίζουν
1. Αντίγραφο του λογαριασμού της Δ.Ε.Η.
2. Αντίγραφο της απόδειξης του μηχανήματος αυτόματης πληρωμής της Τράπεζας, από το οποίο να αποδεικνύεται η πληρωμή της Δ.Ε.Η. χωρίς το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Στη συνέχεια σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο και τον δήμο Ρόδου θα ασκηθούν οι ενδεδειγμένες ενέργειες όπως εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα. Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα γίνεται από ομάδα φίλων και στελεχών των παρατάξεων που θα βρίσκονται τις πρωινές ώρες στα γραφεία της παράταξης «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» που βρίσκονται στο χώρο της πολεοδομίας της πρώην Νομαρχίας, απέναντι από το ΕΛΛΗ.
Κάτω από την πίεση του κινήματος η κυβέρνηση και ο κ. Βενιζέλος αναδιπλώνεται. Ψάχνουν το «λαϊκό» τους προσωπείο.
Η λαϊκή αγανάκτηση και κατακραυγή πότισε το χώμα να ανθίσει η ελπίδα.
Δεν ξεχνάμε όμως ότι μετά την βροχή βγαίνουν και τα σαλιγκάρια. Ήδη τα πρώτα έκαναν την εμφάνιση τους φορώντας τον μανδύα του υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Κατάλαβαν ότι δεν τους φοβόμαστε.
Μας φοβούνται.
Γραφίδα
omfalos.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/11/11 09:08

    ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/11 09:51

    ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ.
    ΕΝΑ ΤΗΛ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ.
    ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *