ροή ειδήσεων

Thomas Cook: Καθησυχαστικοί οι τουριστικοί φορείς

Thomas Cook: Καθησυχαστικοί οι τουριστικοί φορείς
Καθησυχαστικοί είναι οι εκπρόσωποι τουριστικών φορέων στη χώρα σε ό,τι αφορά την αναστάτωση που έχει προκαλέσει το πρόβλημα ρευστότητας του δεύτερου μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στην Ευρώπη...
Thomas Cook και την προσπάθειά του να αναδιαπραγματευτεί δάνειο ενός δις στερλινών με τους πιστωτές του και να λάβει περαιτέρω διευκόλυνση 100 εκατ. στερλινών.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), συστήνοντας ψυχραιμία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας. Οπως προσθέτει, «ο Ομιλος προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας. Αλλωστε, οι περισσότεροι αναλυτές σε πρόβλημα ρευστότητας αναφέρονται, παρά σε κάτι σοβαρότερο μέχρι αυτή τη στιγμή. Η Εταιρία δεν είναι ζημιογόνος με βάση τον τελευταίο ισολογισμό, όμως τα προβλήματα ρευστότητας, την τελευταία τριετία, κτυπάνε ακόμα και πολύ μεγάλες εταιρίες».

Πρόκειται για «ένα πολύ μεγάλο γραφείο, με πολλές άλλες θυγατρικές», σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Α. Καμπουράκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο τουριστικός οργανισμός «δεν κινδυνεύει», καθώς σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία παρουσιάζει κερδοφορία. Παράλληλα τονίζει ότι ο Thomas Cook «έχει πληρώσει τους λογαριασμούς στη Ρόδο» και «μένει ακόμα ένας μήνας», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «έχει αναστείλει την καταβολή προκαταβολών» για το 2012, από τον Νοέμβριο δύο μήνες αργότερα (τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο). Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η ρευστότητα του τουριστικού οργανισμού «μπλόκαρε» εξαιτίας της Αραβικής κρίσης στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, καθώς έχουν δοθεί μεγάλες προκαταβολές για ξενοδοχεία στην Αίγυπτο, που δεν λειτούργησαν. «Ερχονται χρήματα στη Ρόδο, ακόμα κι επιλεκτικά», σημειώνει ο κ. Καμπουράκης, ενώ εξηγεί ότι αν υπάρχουν προβλήματα μπορεί να αφορούν τις επιμέρους σχέσεις μεταξύ του τουριστικού οργανισμού και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ενώ προσθέτει ότι πέρα από τη δυσχέρεια σε ρευστό που αντιμετωπίζει ο Thomas Cook, ανασταλτικός παράγοντας για την καταβολή των προκαταβολών είναι και η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ οι μετοχές της εταιρίας το μεσημέρι σημείωσαν άνοδο 21,7% στις 12,4 πένες ανακτώντας μέρος των απωλειών της Τρίτης 22 Νοεμβρίου. Για τις εξελίξεις στον τουριστικό οργανισμό προκάλεσαν και την παρέμβαση του βρετανού πρωθυπουργούΝτέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ζήτησε έκθεση από το υπουργείο Επιχειρήσεων και Καινοτομίας σχετικά με την κατάσταση του Thomas Cook, τονίζοντας στο Κοινοβούλιο ότι «είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι αυτή η επιχείρηση είναι υγιής».

vimagazino.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *