ροή ειδήσεων

ΝΣΚ: To Ταμείο Παρακαταθηκών δεν δέχεται οφειλές προς την ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων... έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Ταμείο...

Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική - διοικητική διαφορά».

«Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της», προσθέτει το ΝΣΚ. Αναφέρει ακόμη ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο η οφειλή είναι νόμιμη θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την αποστολή λογαριασμών με το τέλος ακινήτων, το οποίο για το 2011 θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Στους λογαριασμούς περιλαμβάνεται μήνυμα που αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το Ν. 4021/11 η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος».

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/11/11 13:25

    kai o ekbiasmos sinexizete..............ka8ikia toy kerata.................afto den 8a perasi to apofasizo kai diataso se pia epoxi nomizete oti iste..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/11 13:28

    omadikes pliromes se trapezes kai meta asfalistika metra ............tora 8imiuikane ton nomo.....to oti einai paranomo na to ispraksi i dei den to lene.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/11/11 13:59

    13:25 Σωστός! πλήρωμη σε ΑΤΜ και ασφαλιστικά μέτρα είναι λοιπόν η απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/11/11 16:50

    Ή αυτοί ή εμείς!Αν είμαστε όλοι μαζί νομίζετε ότι θα τους περάσει!;έτσι κι αλλιώς με τα μέτρα τους και με την ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ δεν θα έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα!Αντίδραση λοιπόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/11/11 19:36

    ρε παιδια τι προτεινετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/11/11 21:44

    ρε παιδια κατι ασχετο...ζητησε ποτε κανενας δικηγωρος επισημα εγραφα που να αποδεικνειουν οτι ολο αυτο το χρεος ειναι πραγματικο ? υπαρχει εστω μια αναφορα οτι το χρεως επιβεβαιωθηκε απο ιδοτηκο λογιστικο γραφειο ?
    γιατι κατι με τρωει οτι ολα ειναι ψιλομουφα και πως το χρεος δεν ειναι τοσο υπερογκο ?δηλαδη αν μας ελεγαν στις ειδησεις οτι το χρεος ειναι π.χ : 850 δισ. παλι δεν θα το πιστευαμε ? μηπος εκτος απο τους πολιτικους ειναι και τα καναλια μπλεγμενα ?οσο για τις τραπεζες μην το σηζηταμε...
    α.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/11/11 00:34

    Συμφωνώ κι εγώ. πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω ιντερνετ με τράπεζες που έιναι συμβεβλημένες γι αυτό το λόγο. Μετά ασφαλιστικά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *