ροή ειδήσεων

Στο 13% η ανεργία των γιατρών

Δύο γιατροί κάθε μέρα, φεύγουν να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός Ελλάδας. Η ανεργία στο ιατρικό σώμα, το 2011, ξεπέρασε το 12,69% ενώ το αντίστοιχο... ποσοστό το 2010 ήταν 11,55%. Δουλειά στο εξωτερικό αναζήτησαν φέτος 627 γιατροί, σε αυξανόμενους ρυθμούς σε σχέση με τους 539 γιατρούς που μετανάστευσαν στο εξωτερικό το 2010, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υποαπασχόληση και την ανεργία.

Αυτό τονίστηκε κατά τη συνάντηση, που πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με τους νεοειδικευμένους γιατρούς, με θέμα τις επαγγελματικές τους προοπτικές στο αδιέξοδο της ΠΦΥ. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΙΣΑ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ομάδων των γιατρών - μελών του.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των γιατρών για τις διαδικασίες της Π.Φ.Υ. και η συζήτηση για τους τρόπους δράσης και τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι ειδικευμένοι γιατροί στο αδιέξοδο της Υγείας, έτσι όπως ορίζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση, αφού το Ε.Σ.Υ. δεν προκηρύσσει πλέον θέσεις εργασίας, το Ι.Κ.Α. δεν προσλαμβάνει γιατρούς ενόψει του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., το Πανεπιστήμιο αποτελεί ουτοπία μετά το καινούργιο Νομοθετικό του πλαίσιο, και ο ΟΠΑΔ, η μόνη επαγγελματική επιλογή που είχε απομείνει στο νέο γιατρό, κλείνει και αυτός την πόρτα μετά την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων που εφάρμοσε από την ΄Ανοιξη του 2011. Για την απαράδεκτη και παράνομη αυτή απόφαση του Υ.Υ.Κ.Α. και του ΟΠΑΔ, ο Ι.Σ.Α. προσέφυγε στο ΣτΕ του οποίου η απόφαση εκκρεμεί.

Όπως επισημάνθηκε, μεγαλύτερη ανεργία και υποαπασχόληση αντιμετωπίζουν οι εξειδικευμένοι γιατροί και κυρίως οι χειρουργικές, παθολογικές και εργαστηριακές ειδικότητες

Σύμφωνα με στοιχεία, κατά τη φετινή χρονιά, το 2,49%, δηλαδή 627 γιατροί, εξαναγκάστηκαν να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό. Το 2010, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2,11%, δηλαδή 539 γιατροί.eklogika.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *