ροή ειδήσεων

Τουλάχιστον 2100 επιχειρήσεις δεν πλήρωσαν δώρο Χριστουγέννων

Ουκ ολίγα φαινόμενα μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων βγήκαν στην επιφάνεια, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων. Σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας...
οι επιχειρήσεις που καταγγέλθηκαν πως δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένουςέφτασαν τις 2.100, αριθμός-ρεκόρ όλων των εποχών.

Ο αριθμός των περιπτώσεων, πάντως, όπου υπήρξε ασυνέπεια των εργοδοτών είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, ωστόσο κάποια περιστατικά εκτιμάται πως δεν καταγράφηκαν, καθώς η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές αγνοούσαν τη σχετική εγκύκλιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Ο νόμος προβλέπει πως ο εργοδότης που δεν καταβάλλει έγκαιρα το δώρο των Χριστουγέννων τιμωρείται με μέχρι και έξι μήνες φυλάκιση και με επιβολή χρηματικής ποινής, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των οφειλών, αλλά ούτε και να είναι μικρότερη του 25% του ποσού που οφείλει στους εργαζομένους.

Στην εγκύκλιο του ΣΕΠ αναφέρεται ξεκάθαρα πως «η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».
tromaktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *