ροή ειδήσεων

Δουλεύεις από το σπίτι; Πρόσεχε!

Δεν είναι λίγοι πλέον οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες οι οποίοι δουλεύουν απομακρυσμένα χρησιμοποιώντας είτε εταιρικό υπολογιστή είτε προσωπικό. Υπάρχουν δε και οι περιπτώσεις...
υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται σε μόνιμη βάση από το σπίτι, χωρίς να αντικρίσουν ποτέ τους συναδέλφους τους, έχοντας επικοινωνία κυρίως μέσω e-mail αλλά και τηλεφώνου.

Κατά πόσο όμως είναι ασφαλής ένας υπολογιστής ή μια εταιρική εφαρμογή όταν λειτουργεί εκτός του εταιρικού δικτύου;

Η εκάστοτε εταιρεία θα πρέπει να αναρωτιέται κατά πόσο ο υπάλληλος που εργάζεται από το σπίτι έχει ενημερωμένο υπολογιστή όσον αφορά τόσο τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις ασφάλειας όσο και τις αναβαθμίσεις του συνόλου των λογισμικών που έχει εγκατεστημένα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Όσο πρακτικό κι εύκολο είναι να εργαζόμαστε από το σπίτι αλλά και από οπουδήποτε βρισκόμαστε μέσω των φορητών μας συσκευών όπως laptops, smartphones και tablets, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι για τις πληροφορίες και τα δεδομένα που διαχειριζόμαστε. Θα πρέπει οι εταιρείες προτού επιτρέψουν απομακρυσμένη πρόσβαση να βεβαιωθούν σε κάθε περίπτωση ότι το πληροφοριακό σύστημα του εργαζομένου – χρήστη ακολουθεί τις βασικές αρχές διαδικτυακής ασφάλειας που διέπουν την εταιρική υποδομή.

secnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *