ροή ειδήσεων

Άδεια για ξενοδοχείο στην Αλιμνιά με τα αρχαία

Δεν φτάνει που οι Γερμανοί μάς προτρέπουν να πουλήσουμε τα νησιά μας, οι εγχώριες δημοτικές αρχές φαίνεται ότι αποφάσισαν να «βάλουν» μόνοι τους τα -γεμάτα αρχαιολογικούς θησαυρούς- ελληνικά νησιά στο ενοικιαστήριο!...

Ο λόγος για το Δημοτικό Συμβούλιο της Χάλκης, το οποίο αποφάσισε να ενοικιάσει τη νήσο Αλιμνιά με στόχο την άμεση τουριστική αξιοποίησή της.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, οι οποίοι κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση κατήγγειλαν τις κινήσεις του Δήμου Χάλκης.

«Μια τέτοια απόφαση χωρίς τη σχετική γνωμοδότηση των αρμόδιων υπηρεσιών και μάλιστα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου (ΚΒ ΕΠΚΑ, 4η ΕΒΑ, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Δωδεκανήσου), η οποία από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ασκεί τον αρχαιολογικό έλεγχο για την προστασία των μνημείων του δωδεκανησιακού νησιωτικού συμπλέγματος, εγείρει ερωτήματα για τον χαρακτήρα της οικονομικής επένδυσης στην οποία διατίθεται να προβεί ο Δήμος Χάλκης» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΑ.

Το ζήτημα φυσικά περιπλέκεται διότι το νησάκι, που βρίσκεται ανάμεσα στη Χάλκη και τη Ρόδο, είναι από το 1999 κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος (ολόκληρο) λόγω των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που υπάρχουν εκεί.

«Θεωρούμε ότι η Αλιμνιά, ένα από τα μοναδικά διαχρονικά μνημεία του Αιγαίου με πλούσιες αρχαιότητες -ρωμαϊκούς και παλαιοχριστιανικούς τάφους, μέρη παλαιοχριστιανικής βασιλικής, αλλά και αγγεία της νεολιθικής εποχής-, κινδυνεύει άμεσα με οριστική εξαφάνιση, αν προχωρήσουν σχέδια ενοικίασής της».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι σύμφωνα με τη Δέσποινα Κουτσούμπα, την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, «ο δήμος, χωρίς να έχει ενημερώσει ούτε το υπουργείο Πολιτισμού αλλά ούτε και το υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισε να αναθέσει σε διεθνή εταιρία τη δημιουργία μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας»!

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΕΑ συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας των αρχαιολόγων. Ο σύλλογος θα υποστηρίξει τους συναδέλφους που θα προσφύγουν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης, ενώ τις ημέρες των δικαστηρίων οι ίδιοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Γιώτα Βαζούρα
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/12/11 00:39

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ να τους χαίρεστε εκεί στη Χάλκη ΟΥΣΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/11 07:48

    ΑΛΗΤΕΣ, ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/12/11 08:49

    Eίναι καλύτερα να μένουν έτσι, οι αρχαιολόγοι στην ουσία είναι ενάντια στον λαό και την πρόοδο ή θέλουν να δείξουν ποιός είναι το αφεντικό. Για να πάρεις άδεια πρέπει να τα σπρώξεις αυτά τα κομματόσκυλα που διόλου δε νοιάζονται για τα αρχαία, αλλά πρωτίστως για την δικιά τους τσέπη. Μπορούν να μας πουν τώρα γίνεται καμιά συντήρηση των αρχαίων; Φυλάγονται και από ποιους; Ποιες ενέργειες κάνουν για να τα προφυλάξουνε μέχρι τώρα, τα αρχαία είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πριν από μερικα χρόνια και τι έχουν κάνει αυτοί οι ευαίσθητοι για να κανουν κάτι; Είναι προτιμότερο να βόσκουν κατσίκια στην Αλιμιά και να γκρεμίζουν ό,τι υπάρχει ακόμα; Πόθεν έσχες για όλους τους αρχαιολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/12/11 09:05

    8:49
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ...
    ΕΓΩ ΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΑΝ!!!
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ. ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ...
    ΝΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΓΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΜΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!
    Η ΓΕΝΙΑ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΗΡΕ.
    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/12/11 12:22

    H ιδέα μου είναι να αναπτυχθεί η Αλιμιά και με τα χρήματα και με τους όρους που θα θέσει το κράτος και όχι μόνο οι αρχαιολόγοι(όχι υπερβολική)να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα του νησιού και παράλληλα θα δώσουν δουλειά σε πολλύ κόσμο, φόρους για το κράτος, έσοδα για το δήμο Χάλκης, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. Συμφωνώ ως προς το πόθεν έσχες για όλους, δεν αναφέρεις τι είδους μισθωτός είσαι αν είσαι ιδιωτικού δικαίου είναι αλλο πράγμα (να δουλεύει σε ιδιωτική επιχείρηση) και άλλο του δημοσίου, εκεί μπορούμε να συζητήσουμε πολλές ώρες. Να δω ως προς την ευαισθησία των αρχαιολόγων. Έχω πολλούς λόγους να είμαι καχύποπτος ως πρς τα ελατήρια και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από εκεί. Προτιμώ ανάπτυξη και έλεγχο παρά να μένει στο έλεος του καιρού καιτων κατσικιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/12/11 12:48

    ΑΣΧΕΤΟ. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΤΟΞ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/12/11 17:05

    ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *