ροή ειδήσεων

Φεύγουν οι Έλληνες εφοπλιστές από το Λονδίνο

Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία αποτελεί η είδηση που έρχεται από το Λονδίνο και αφορά την φυγή των Ελλήνων εφοπλιστών από την Βρετανία...
Οι λόγοι για τους οποίους παρουσιάζεται αυτή η εξέλιξη σύμφωνα με την ιστοσελίδα capital είναι υψηλή κατ’ αποκοπή φορολογία που είχε εισαγάγει για τους μη μόνιμους κατοίκους η κυβέρνηση των εργατικών, η έλλειψη βάθους του λονδρέζικου χρηματιστηρίου για τις ναυτιλιακές και η στροφή της ναυτιλίας προς την Ασία.

Αποτέλεσμα των παραπάνω παραγόντων είναι η φυγή των Ελλήνων εφοπλιστών από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, το Χόνγκ Κονγκ και την Κίνα. Υπο τις παρούσες οικονομικές συνθήκες η απίστευτη αυτή ευκαιρία θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί ώστε να επαναπατριστούν Έλληνες εφοπλιστές που θα μπορούσαν να δώσουν δουλειές σε χιλιάδες εργαζόμενους, μισθώματα στα άδεια ακίνητα και φόρους στο πτωχευμένο ουσιαστικά ελληνικό κράτος.

Επιπλέον με την μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα τόσων πολλών και παγκοσμίως σημαντικών ελληνικών εφοπλιστικών εταιρειών θα μπορούσε να αναστηθεί από την τέφρα της η ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η οποία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία όπως και οι ίδιοι οι εφοπλιστές μαρτυρούν και να δοθεί εργασία σε χιλιάδες άνεργους στο Πέραμα, και στα υπόλοιπα ναυπηγεία της χώρας.

Επιπρόσθετα όταν μόνο στο βιομηχανικό πάρκο του Σχιστού λειτουργούν αυτή την περίοδο εν μέσω κρίσης 80 μηχανουργεία με 2.000 εργαζόμενους. Η άφιξη και μόνο των μισών από τις 100 ναυτιλιακές εταιρείας που βρίσκονται στο Λονδίνο θα έφερνε στον Πειραιά και στην Αθήνα χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα επαύξανε την θέση του Πειραιά ως παγκόσμιο κέντρου ναυτιλίας.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται το μέγεθος της τραγικής επιλογής της κυβέρνησης Παπανδρέου να καταργήσει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πριν από δύο χρόνια ή μήπως η επιλογή αυτή δεν ήταν τελικά τόσο τυχαία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/12/11 22:59

    Σωπάτε καλέ !.

    Για μακάκες ψάχνετε?

    Να ελθουν εδώ γιατί?.
    Για να λοιδωρηθούν, να τους πολεμήσουν οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, και άλλων ηγητόρων της πάλης του λαού ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, και τους εφοπλιστές -ληστές?

    Να έλθουν εδώ και να τραβάνε τα μαλλιά τους με την διαφθορά , την καφρίλα που επικρατεί, και την αλλοπρόσαλη τακτική σε θέματα φορολογίας των επιχειρήσεων,τα αλλοπρόσαλα χαράτσια και άλλα τινά, εμπόδια των επενδυτικών τους προγραμματισμών, και κίνησης των κεφαλαίων τους????.

    Για να ειναι οι πρώτοι στον κόσμο σημαίνει οτι δεν ειναι και ουτε μπορούν να γίνουν τα κορρόιδα της παρέας, η τα πιόνια του κάθε αχρείου πολιτικοπολιτικάντη η καθε τυχαίου εργατοπατέρα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/11 23:23

    πολυ καλα τα ειπες, οσοι εχουν επιχειρησεις στην Ελλαδα είναι οι σκλάβοι η μακακοι του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/12/11 23:30

    Πολύ καλα τα ειπες στην Ελλαδα τους επιχειρηματιες τους βλεπουν σαν σκλαβους η μακκακα η αγελαδα του συστηματος να την αρμεγουν χωρις να την αφηνουν να ζει να ακμαση .Ειναι τυχαιο που δεν εχουμε καμμια μεγαλη εξαγωγική επώνυμη εταιρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/12/11 23:56

    Σιγα μην έρθουν εδώ και να είναι όμηροι του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/12/11 14:58

    koproskila tou pame ...............kala ta lete....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *