ροή ειδήσεων

Προβλήματα στην επιδότηση ενοικίου από τον ΟΕΚ

Σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στις αποφάσεις του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σε ότι αφορά το θέμα της επιδότησης ενοικίου...
Οι εργασίες του Οργανισμού έχουν διακοπεί από το 2010, μετά τη διακοπή των στεγαστικών προγραμμάτων του, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο περιήλθε.

Σε πόρισμά της, η διοίκηση του οργανισμού δεσμεύτηκε να ανασχεδιάσει όλη την πολιτική στεγαστικής συνδρομής με στόχο να αξιοποιήσει καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους και ειδικότερα να αναμορφώσει και να εξορθολογίσει τα προγράμματα και να επεξεργαστεί νέα αντικειμενικά κριτήρια.

Ωστόσο, ο Συνήγορος του Πολίτη, επισήμανε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η διοίκηση δεν θα πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με τον κύριο σκοπό της λειτουργίας της.

Η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει δε ότι "ο ΟΕΚ είναι ο βασικός φορέας κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα και αποτελεί το κύριο όργανο άσκησης κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει η διοίκηση να επανεξετάσει τις αποφάσεις της, πριν ανακοινώσει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του 2012, και να διασφαλίσει την πρόσβαση στη στεγαστική βοήθεια, ιδιαίτερα σε εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη.

express.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *