ροή ειδήσεων

Στρατηγική και Ρόδος

Ν. Λυγερός
Όταν είσαι ένα όμορφο νησί δεν έχεις ανάγκη από στρατηγική. Τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Τι ανάγκη έχει ένα τριαντάφυλλο από έναν ιππότη; Καμία, όσο το προστατεύει....
Αν όμως λείψει κι εμφανιστεί η σελήνη με το τσεκούρι της, τότε δεν πέφτουν μόνο τα πέταλα. Όταν είσαι ένα όμορφο νησί, δεν κοιτάς τη θάλασσα. Η γη σου είναι πιο σημαντική. Τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Τι ανάγκη έχει η χαρά από γνώσεις; Η Ρόδος πιστεύει ότι είναι ανεξάρτητη και αυτόβουλη. Δεν λογαριάζει τα Δωδεκάνησα με τον ίδιο τρόπο. Θυμίζει την Κέρκυρα με το Ιόνιο. Διότι δεν συνειδητοποιεί ότι οι ανοιχτές δομές είναι αυτές που με την ανθεκτικότητά τους, της εξασφαλίζουν την ελευθερία της. Κοιτάζει περισσότερο την οικονομία και όχι τη στρατηγική, διότι θεωρεί ότι είναι πιο σημαντική αυτές τις μέρες, δίχως να υπολογίσει το βάθος του χρόνου. Κοιτάζει το παρόν και δεν βλέπει τη γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Θέλει άμεση λύση ακόμη και αν δεν έχει διάρκεια. Ενώ η Ανθρωπότητα και ο Χρόνος λειτουργούν σε άλλο πλαίσιο. Έχει το ρόλο της πριγκίπισσας και δεν προσέχει τι σημαίνει ευγενής στη στρατηγική. Προσέχει μόνο την άνεση και την ευχαρίστηση και προετοιμάζεται για τα παιδιά της, δίχως να αντιλαμβάνεται τις θυσίες που κάνει η στρατηγική για να αντέξει τις πιέσεις και τις αλλαγές φάσης. Λειτουργεί με την έννοια της περιόδου, ενώ η στρατηγική σκέφτεται με το χρόνο. Δεν μελετά το στρατηγικό σχεδιασμό και θέλει να αποκτήσει εμπειρίες, γιατί δεν ξέρει ότι είναι το συνονθύλευμα των λαθών. Νομίζει ότι διαθέτει μια κυρίαρχη στρατηγική, ενώ δεν κάνει ό,τι θέλει αλλά ό,τι μπορεί. Και βλέπει το έργο της στρατηγικής ως ουτοπικό, ενώ είναι το μόνο που έχει και βάθος και βαρύτητα. Δεν έχει βαριά βιομηχανία και βασίζεται στον τουρισμό αποκλειστικά, ενώ αν χρησιμοποιούσε το τρυπάνι που διαθέτει θα είχε στη διάθεσή της την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Κοιτάζει περισσότερο τις μάρκες παρά τα οικόσημα. Διαβάζει τις εφημερίδες και δεν της αρέσουν τα χοντρά βιβλία. Αν δεν ήταν όμως η ιστορία της, που είναι το έργο της στρατηγικής στην περιοχή, θα μιλούσε άλλη γλώσσα και δεν θα πρόσεχε τον ήλιο της δικαιοσύνης αλλά τη σελήνη της λήθης. Η στρατηγική θα προστατεύσει τη Ρόδο, ακόμα και αν η ίδια το μάθει μόνο από τα παιδιά της.

http://www.lygeros.org/lygeros/8233-gr.html
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/11 15:27

    Στρατηγέ μουουουουουου ! ! !
    Ήθελα να ήξερα,τον πληρώνει κάποιος ή τα βάζει απο τη τσέπη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/11 15:38

    τι πινει και δε μας δινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/11 15:45

    Ποίημα του κ.ΛΥΓΕΡΟΥ με το τίτλο "Καραγκούνα" όπως έχει αναρτηθεί στο lygeros.org
    "Γενναίοι Καραγκούνηδες πριν απ' εκατό χρόνια
    ξαναγινήκατε Ρωμιοί με βόλια και κανόνια.
    Νικήσατε τσιφλικάδες σ' αιματηρούς αγώνες,
    λευτερώσατε τη χώρα, σκλαβωμένη αιώνες.
    Κι όμως ποιος χορός εξηγεί τα κατορθώματά σας,
    ποιο τραγούδι ερμηνεύει τόσα καμώματά σας;
    Μοναδική εξαίρεση είναι η καραγκούνα
    που διακριτικά μιλά για παλαιά φουρτούνα."
    Και μια κρητική μαντινάδα που άκουσα πρόσφατα:"Αν τύχει και'παντήξω τον,
    αυτόν που θα σε πάρει,
    απάνω του θα΄δειάσω το
    το σαρανταπεντάρι"
    Διαθέτουμε και ποιήματα για σχολικές εκδηλώσεις.
    Μ.Σπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/11 18:52

    Είσαστε τελείως ξεφτίλες ρε. Καλά ρε καραγκιόζηδες... τολμάτε να κρίνετε εσείς τον Λυγερό; όση διανόηση έχετε όλοι μαζί έχει η μία τρίχα απ τα αρχίδια του ρε. Μόνο μαλάκες ροδίτες θα μπορούσαν να κάνουν τέτοια σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/12/11 18:56

    Λέγε ό,τι θέλεις.Εφ'όσον δημοσιεύονται "έργα" του θα κρίνεται.Γιατί όχι άλλωστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/12/11 18:58

    Ο τύπος είναι μεγάλη απάτη!
    Πραγματικά,18:52,θεωρείς αυτά που λέει άξια λόγου και προσοχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/12/11 19:00

    Αλήθεια,που μπορώ να βρω το βιογραφικό σημείωμα της πεφωτισμένης,στρατηγικής διάνοιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/12/11 19:06

    Ρε 18:56,τι σου αρέσει ή τι βρίσκεις αξιόλογο από αυτά που λέει;Μπορείς να μας πεις για να το συζητήσουμε σοβαρά;Γιατί εγώ ακούω ένα παραλήρημα εθνικοπατριωτικής-τοπικιστικής μίξης που θέλει να ακουστεί αρεστό στα αφτιά κάποιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/12/11 19:12

    Ο θαυμαστής μιας διάνοιας τη συγκρίνει με τρίχες από γεννητικά όργανα!Οι Ροδίτες τον ενόχλησαν κατά τα άλλα.Εσύ,18:52,απο που είσαι;Φαντάζομαι απο κάποιο μέρος που βγάζει μόνο Λυγερ...εεεεε,διάνοιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/12/11 21:01

    Ρε κριάρια σε λίγο ούτε οι αρπαχτές του καλοκαιριού δεν θα σας φτάνουν! Σιγά μην κάτσω να αναλύσω σε τσοπάνηδες την άποψη του Λυγερού. Άλλα μέρη αυτή την στιγμή που θεωρούνται υποδεέστερα της Ρόδου, έχουν τουρισμό όλο τον χρόνο. Και εσείς εδώ από τον Οκτώβρη έχετε πιάσει τις μυγοσκοτώστρες και τον Μάρτη ψάχνετε για δανεικά μέχρι να μπει ο Μάιος μπας και μαζέψετε να τα πληρώσετε. Και που είσαι 19:12! Τα μέρη μου βγάζουν και Λυγερούς και Λιαντίνηδες και προσωπικότητες γνωστές σε όλο τον κόσμο. Εσύ συνέχισε να βγάζεις Τσαμπίκους και Τρυαντάφυλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/12/11 21:26

    8/12/11 21:01 Τι σχεση εχει ο Λιαντινης με τον Λυγερο;

    ο πρωτος εγραψε ιστορια, ο δευτερος γραφει μακακιες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος8/12/11 21:44

    "Τι ανάγκη έχει ένα τριαντάφυλλο από έναν ιππότη; Καμία, όσο το προστατεύει....
    Αν όμως λείψει κι εμφανιστεί η σελήνη με το τσεκούρι της, τότε δεν πέφτουν μόνο τα πέταλα."

    ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
    "Τι ανάγκη έχει ένα ερπετό από έναν φράχτη;
    Καμία, όσο το προστατεύει....
    Αν όμως λείψει κι εμφανιστεί η φρέζα με τα μαχαίρια της,τότε δεν αλλάζει μόνο δέρμα."

    δεν πιστεύω οι ξενοδόχοι μας να έφθασαν ως εδώ, σήμερα χωρίς στρατηγική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/12/11 21:50

    Ο Λιαντίνης έχει σχέση σε ότι αφορά τα μέρη μου που λέει ο 19:12. Τώρα το να λέτε πως ο Λυγερός γράφει μαλακίες, είναι μια ακόμα απόδειξη της μαλακίας που έχετε στο κεφάλι οι τσαμπίκοι να περνιέστε για έξυπνοι και όλοι οι άλλοι να είναι μαλάκες. Για ψαχτείτε λίγο γιατί μάλλον το αντίθετο παίζει. Ο Λυγερός έχει τον τίτλο του Ελληνα με το υψηλότερο I.Q.. Εσείς μήπως έχετε τον τίτλο της μεγαλύτερης ηλιθιότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος8/12/11 23:01

    -} 21:44 Ναι... μόνο η Ρόδος έχει πετυχημένους ξενοδόχους. Στα υπόλοιπα μέρη τι έχουν ρε μεγάλε; αντίσκηνα; Δεν λέω... κάποιοι ξενοδόχοι πράγματι είναι πετυχημένοι (με πουστιές βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο). Είναι πετυχημένοι όμως για την επιχείρηση τους και μόνο. Εδώ μιλάμε για κοινή στρατηγική. Να κάνουν κάτι όλοι μαζί για να αναπτυχθεί και το νησί, και η ποιότητα του τουρισμού. Εδώ θα μπορούσατε άνετα να είχατε τουρισμό και τον χειμώνα. Αλλά τι σας λέω τώρα... εδώ είσαστε ικανοί να σκοτωθείτε για έναν λουκουμά. θα βγάλετε άκρη μεταξύ σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος8/12/11 23:27

    Oτι δεν φτάνει η αλεπού τα κανει κρεμαστάργια.Η ζήλεια η κακία και ο φθόνος ειναι τα γνωρίσματα ανθρώπων που μειονεκτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος8/12/11 23:38

    23:27 "κρεμαστάρια" είναι μεγάλε! και όχι "κρεμαστάργια"! και που σαι... ένα ηφαίστειο που το λένε Σαντορίνη, έχει βγει ο νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη. Εσύ που είσαι; Για ρίξε μια ματιά τι προορισμοί είναι πάνω από σένα. Και δεν μιλάω με κακία κόπανε! περιγράφω μια πραγματικότητα. Γνώρισμα ανθρώπου που μειονεκτεί, είναι και η υπεροψία. Για ψάξου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9/12/11 02:02

    23:01 οι ξενοδόχοι έφεραν τον τουρισμό,άρα το νησί από μόνο του "παίρνει εμπρός"..Τώρα είναι στο χέρι του κάθε επιχειρηματία να ακολουθήσει την όποια στρατηγική εκείνος επιθυμεί.
    Και τι νομίζεις ότι είναι ένα ξενοδοχείο :
    " Άντε αγόρασε άλλα 20 δωμάτια TUI,άλλα 30 THOMSON και άλλα 40 THOMAS COOK,για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη "
    Είναι πολλά στη μέση,όπως ο ανταγωνισμός σε άλλες χώρες : οι καιρικές συνθήκες σε άλλες χώρες,όταν έχουμε 25 - 30 βαθμούς μέχρι τον Δεκέμβρη,άλλες χώρες έχουν 35 και 40...
    Οι tour operators δεν θέλουν μόνο φθηνά δωμάτια αλλά και φθηνές πτήσεις,δηλ. πτήσεις charter..(κάτι που δεν παίζει μετά τον Οκτώβρη)
    Οι αεροπορικές εταιρίες προσαρμόζονται σύμφωνα με την ζήτηση που έχει η αγορά...
    ΚΑΙ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...ΑΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 23:01,με τον μπακαλότροπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος σου μόνο για φαφλατάς κάνεις..άντε να καταφέρεις να ανοίξεις ξενοδοχείο για πρόβατα και κατσίκες,δεν είναι κακή ιδέα..σκέψου το !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος9/12/11 02:38

    http://www.youtube.com/watch?v=UBTyXty8gPw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος9/12/11 08:16

    02:02 είσαι αλλού. Ρε γίδι μπορείς να καταλάβεις τι λέει ο άνθρωπος; ότι εδώ δίνετε βάση στην οικονομία και όχι στην στρατηγική. Με απλά λόγια συ λέει πως κοιτάς απλά πως να τα αρπάξεις όταν θα έρθει το καλοκαίρι και όχι πως θα φτιάξετε όλοι όσοι ασχολείστε με τον τουρισμό μια στρατηγική ώστε και να αναβαθμίσετε το νησί αλλά και να προσεγγίσετε μεγαλύτερης ποιότητας αλλά και ποσότητας τουρισμό. Εσύ σαν ντουβάρι μιλάς πάλι μεμονωμένα. Κλασικός παρτάκιας τσαμπίκος. Δεν με εκπλήσεις. Σου φτιάξαν οι Ιταλοί το νησί, πούλησες και τις κατσίκες του μπαμπά, και επειδή άνοιξες μαγαζί νομίζεις πως είσαι ο σούπερμαν. Εγώ θα άνοιγα ξενοδοχείο για πρόβατα και κατσίκες στο νησί. Αλλά από όσο ξέρω εσείς οι ροδίτες αλλά και οι ροδίτισες έχετε τα σπίτια του μπαμπά και μένετε. Άρα δεν σας χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος9/12/11 14:46

    τζερτζελές να γινεται... ρε άιντε φτύστε το χαμπέρι σας όλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος9/12/11 14:50

    Καλά,που βρίσκεις την ιδιαίτερη εξυπνάδα σε αυτά που λέει ο Λυγερός;Το τι κάνουν,καλό ή κακό,οι Ροδίτες και άλλοι είναι άλλο θέμα από το πόσο βλακείες είναι αυτά που γράφει ο Λυγερός.Σιγά την εξυπνάδα,ρε παιδιά!Για αυτό χαρακτηρίζεται ο εξυπνότερος Έλληνας;Για να μας πει αυτό;Ε,τότε είσαι ο πιο βλάκας Έλληνας.Και ποιος τον ονόμασε "εξυπνότερο" τελικά;Και εγώ λέω ό,τι είμαι ο ομορφότερος.Ε,και;
    Αλλά εντυπωσιάζεσαι από διάφορες φούσκες γιατί σου αρέσουν τα παραμυθάκια και όχι η πραγματικότητα.
    Μ.ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος9/12/11 23:24

    9/12/11 08:16 τενεκέ της φέτας : Οι ροδίτες ναι,έχουμε τα σπίτια του μπαμπά αλλά φτιάχνουμε και δικά μας και μια μέρα θα κάνουν και τα παιδιά μας δικά τους...Αυτό σας ενοχλεί σε εμάς διότι υπάρχουν υποδομές & στρατηγική σε αυτό το νησί εδώ και χρόνια...Τώρα εάν κάποιος γονιός δεν είναι σε θέση να προσφέρει πολλά,το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει στα παιδιά του είναι να τα αναθρέψει-μορφώσει σωστά...κάτι που μάλλον δεν έχουν μερικοί...Το να κράζετε συνέχεια την Ρόδο ενώ ζείτε εδώ,αποδεικνύει πόσο μας ζηλεύετε..Αν δεν σου αρέσει πάρε την οικογένεια σου - μαζί με την επιχείρηση σου (εάν έχεις) και τράβα στο μέρος σου...το οποίο δεν μου φταίει σε τίποτα & το σέβομαι,διότι πάνω από όλα παντού είναι Ελλάδα...απλός στην Ελλάδα έχει και μερικά γίδια σαν και εσένα που την βόσκουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος10/12/11 08:48

    Ρε άνθρωπε και εσύ (23:24),μη ψαρώνεις και μη μπερδεύεσαι με τις σαχλαμάρες.Άλλο είναι το θέμα.Ο Λυγερός και αυτές οι σαχλαμάρες.Απαντώντας έτσι συζητάς το θέμα που οι θαυμαστές του θέλουν το οποίο είναι μια ανοησία και μισή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *