ροή ειδήσεων

Γέμισε η αγορά με ξένα κέρματα που μοιάζουν με το ευρώ

Διαβάστε ποία κέρματα άλλων χωρών μοιάζουν πολύ με εκείνα του ενός ή των 2 ευρώ, για να μην πέσετε θύματα...
Μορφή χιονοστιβάδας πάιρνει το πρόβλημα της διακίνησης ξένων νομισμάτων που μοιάζουν με το ευρώ και που κάποιοι επιτήδειοι τα έχουν προμηθευτεί και τα «σπρώχνουν» στην αγορά.

Σκοπός τους να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες που πάνω στις γρήγορες συναλλαγές δεν δείχνουν τη δέουσα προσοχή στα κέρματα των 10,20,50 λεπτών καθώς και του 1 και 2 ευρώ.

Κέρματα από την γειτονική Τουρκία, Βουλγαρία, από την Βραζιλία, το Μπαχρέιν, την Γιουγκοσλαβία ακόμη και παλαιά εικοσάδραχμα εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με πραγματικής αξίας νομίσματα του ευρώ καθώς έχουν περίπου το ίδιο καλούπι, το ίδιο χρώμα, τα ίδια μέταλλα κατασκευής και την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού). Μία δεύτερη και πιο προσεχτική ματιά όμως αποδεικνύει το αντίθετο: ότι πρόκειται για νομίσματα χαμηλότερης ή ακόμα και μηδαμινής αξίας.

Επίσης, από τη μια πλευρά όλα έχουν το κεφάλι σημαίνοντος προσώπου της εκάστοτε χώρας όπως και πολλά νομίσματα των 2 ευρώ (Ισπανίας, Βελγίου, Ιταλίας).

Στις γρήγορες συναλλαγές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το προσέξουμε δηλώνει ο κ. Βασίλης, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην Ομόνοια, μάλιστα όπως λέει στο Νewsit έχουν εξαπατηθεί εκατοντάδες συνάδελφοί του.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αυτοκινητιστές, περιπτερούχοι και άλλοι επαγγελματίες που κάνουν συχνές συναλλαγές με κέρματα, καθώς είναι πολύ εύκολο να μην αντιληφθούν το "μαϊμού" - ευρώ.

newsit.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *