ροή ειδήσεων

Ενοίκια – χρυσάφι πληρώνει ακόμα το Δημόσιο

Κότα που γεννάει χρυσά αυγά φαίνεται πως είναι μερικά ακίνητα που έχουν ιδιώτες και τα έχουν νοικιάσει στο Δημόσιο...

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο γαλάζιος βουλευτής, κ Αρ. Ντινόπουλος, αρκετοί δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτου μέσω ΔΕΗ. Ένα παράδειγμα «χρυσού ενοικίου», που ανέφερε ο βουλευτής, είναι το κτίριο στην οδό Πειραιώς, όπου στεγάζεται το ΣΔΟΕ. Εκεί το ενοίκιο ανέρχεται στην 182.000 ευρώ, το μήνα! «Οι πολίτες θα αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να πληρώνονται, σήμερα, τέτοια χρυσοφόρα ενοίκια», είπε.

«Δυστυχώς, όπως φαίνεται από την έρευνα που έχουν κάνει συνεργάτες μου, ότι, τουλάχιστον, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, δηλαδή μέχρι πριν από δεκαπέντε μέρες, σχεδόν κανένας ιδιοκτήτης ακινήτου, που το νοικιάζει στο δημόσιο, δεν είχε πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Εκτός από ένα που στεγάζεται Ανεξάρτητη Αρχή», πρόσθεσε στο Βήμα FM.

Το δημόσιο πληρώνει κάθε μήνα για ενοίκια σε ιδιώτες 8,5 εκ ευρώ για διάφορα κτίρια. Θα μπορούσε να τα είχε αγοράσει… χίλιες φορές!
newsbomb.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/1/12 15:26

    Μάλλον αυτός που εγραψε την ανάρτηση δεν εμαθε? οτι και κτίρια ιδιοκτησίας του(του δημόσιου) και που έχουν και υπηρεσίες μέσα, κτιρια νοσοκομείων και άλλα τινά, κοιτάζει να τα πουλήσει το δημόσιο και να μαζέψει καννένα φράγκο.
    Εχοντας φυσικά ο αγοραστής την υποχρέωση να το ανακαινήσει με δικά του έξοδα, να το συντηρεί, και με την μέθοδο leasing να το νοικιάσει στο δημόσιο, ειτε για 25 χρόνια , ειτε για 49 χρόνια.

    Για το χαράτσι της ΔΕΗ τώρα, με παλιά νομοθετική ρύθμιση, ολοι οι ειδικοί φόροι, τέλη, χαρτόσημα, κέρατα Χριστούγεννα μυστήρια, που επιβαρύνουν το μίσθιο που ο ενοικιαστής ειναι το δημόσιο απαλάσσονται.

    Αυτό ειχε γίνει με τις απαλλαγές, το δημόσιο να πετυχαίνει καλύτερα μισθώματα.
    Αρα καλώς και νόμιμα δεν πληρώνουν το χαράτσι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.
    Και ο κυριος γαλάζιος βουλευτής στην άγνοιά του και στον εντυπωσιασμο μόνο βαδίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/1/12 00:06

    Φίλε μου κάποιο λάθος κάνεις....... κανένα μίσθιο δεν απαλλάσετε απο ειδικά τελη όπως ΤΑΠ , δημοτικοί φόροι χαρτόσημα κ.τ.λ. ακόμα και το χαράτσι.Ο οποιοσδήπποτε ενοικιαστής πληρώνει κανονικά τα πάντα , απλά στα ακίνητα που μισθώνει το δημόσιο το ΤΑΠ και το γνωστό χαράτσι που πληρώνονται μέσω λογαριασμών ΔΕΗ αφαιρούντε απο το ενοίκιο επομένως δεν είναι δυνατόν να έχει πληρώσει το δημόσιο λογαριασμό ΔΕΗ με το χαράτσι και να μην το έχει αφαιρέσει απο το μηνιαίο μισθωμα και όπως προείπα αυτό ισχυει για όλους τους φόρους ή τέλη που βαρένουν τα ακίνητα
    επομένος κανένας ιδιοκτήτης με μίσθιο σε δημόσια υπηρεσία δεν μπορει να μην πληρώσει το χαράτσι!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/1/12 01:04

      Aγαπητέ μου μηπως πρόσεξες οτι σε ολα τα ακίνητα που νοικιάζονται ο ενοικιαστής κάνει σύμβαση με την ΔΕΗ στο ονομά του, οποιος και να ειναι αυτός?

      Μήπως άκουσες οτι στα ακίνητα που εχει στο ονομά του το δημόσιο στον λογαριασμό της ΔΕΗ απαλλασονται με υπουργική απόφαση απο το χαράτσι?

      Το σύστημα της ΔΕΗ δεν μπορει να ξέρει ποιός ειναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου,αν ανήκει στο δημόσιο η ανηκει σε ιδιώτη που το εχει μισθωμενο.
      Και καννένας διευθυντής κάποιας υπηρεσίας δεν νομίζω οτι θα πάει να ανακινήσει τέτοιο θέμα σήμερα, γιατί δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί αυτό το θέμα στο μέλλον και πιθανόν να εχει μπερδέματα, γιατί ισως και να μην γνωρίζει τι συμβαση μίσθωσης ειχε υπογραφτεί πριν χρόνια.

      Ετσι απαλάσσεται απο αυτό.
      Το ιδιο επιμένω και δυστυχώς δεν την έχω τώρα στο σπίτι μου, παλιά υπουργική απόφαση για απαλλαγή απο τελη ΔΕΗ, χαρτόσημο επαγγελματικής στέγης, ΕΡΤ, ΤΑΠ, κλπ. Δηλαδή για τα ανωτέρω το δημόσιο απαλλάσει το δημόσιο απο το να πληρώνει ..... στο δημόσιο.

      Υπάρχει και μεγάλη έκπτωση στον ιδιοκτήτη στον φόρο εισοδήματος απο εισοδήματα ενοικίων απο το δημόσιο, για λόγους εκπτωσης κλπ.

      Ο λόγος που υποθέτω οτι γίνεται αυτή η παραχώρηση ειναι οτι τα μισθώματα που κάνει το δημόσιο για να εγκαταστήσει υπηρεσίες του σε διάφορα κτίρια ειναι 25 ετίας και με οψιον αλλα 5 χρόνια, με σταθερό ενοίκιο 8 ετίας, και οχι 12ετίας μίσθωση οπως γίνεται στις επαγγελματικές μισθώσεις.

      Και συνήθως τα παραδίδουν πίσω ερείπια και χωρίς καμμιά συντήρηση.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *