ροή ειδήσεων

Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη σχολική βία

Η σχολική βία συμβάλλει στην παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών διακηρύσσει με απόφασή της η Επιτροπή των Υπουργών... του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποστηρίζει ότι η εκπαιδευτική λειτουργία στα σχολεία, θα μπορεί να θεωρείται αξιόπιστη μόνον όταν προσφέρει θετικά πρότυπα συμπεριφοράς στα παιδιά.

Η Επιτροπή διευκρινίζει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος Pestalozzi, που προωθείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τη διά βίου κατάρτιση των επαγγελματιών στην εκπαίδευση, έχει ήδη ξεκινήσει μία πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, για την εκπόνηση ενός ενιαίου προγράμματος για την πρόληψη της βίας στα σχολεία, που στόχο έχει να καταστήσει ασφαλή χώρο το σχολικό περιβάλλον, όπου όλοι θα μπορούν να ζήσουν, να εργασθούν, να μάθουν και να παίζουν δίχως φόβο.

Στην απόφαση της Επιτροπής υπενθυμίζεται ότι, μετά την υψηλού επιπέδου συνάντηση εμπειρογνωμόνων, που έγινε στο Όσλο τον Ιούνιο του 2011, διατυπώθηκαν μία σειρά από συστάσεις προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για τη βελτίωση των δράσεων κατά της βίας στα σχολεία.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει η Επιτροπή στη σεξουαλική βία, που εμφανίζεται συχνά στα σχολεία και τονίζει ότι, για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου, χρειάζεται να δίνονται στα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλες εκείνες οι πληροφορίες που αφορούν τους κινδύνους από την σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση.
nooz.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *