ροή ειδήσεων

Μας σερβίρουν τουρκικά σήριαλ ως… «αντικαταθλιπτικά»

Που μας κατάντησαν… Μας πήρε μυρωδιά και το Reuters, και μας… διαφημίζει – τρομάρα μας -  σε όλο τον κόσμο για την «αγάπη» που έχει...
καταλάβει μέρος των συμπολιτών μας για τα τουρκικά σήριαλ που έχουν κατακλύσει τα ελληνικά κανάλια… Μα τα βλέπουμε για να μην μας πιάνει κατάθλιψη από τα μέτρα και τα χαράτσια…
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που περιγράφει μία σκηνή από την Αθήνα, μόλις ένας  ταξιτζής, μαθαίνει ότι αυτός που μεταφέρει είναι στέλεχος εταιρείας που φέρνει τουρκικές σειρές, τηλεφωνεί στη γυναίκα του, ώστε εκείνη να ρωτήσει τι γίνεται παρακάτω στο αγαπημένο της σήριαλ!
Σύμφωνα με το Reuters, όλα ξεκίνησαν, όταν η χτυπημένη από την κρίση ελληνική τηλεόραση συνειδητοποίησε πως συμφέρει πολύ περισσότερο να «εισάγει» σήριαλ που περιγράφουν τα πάθη και τις περιπέτειες του γειτονικού λαού, από το να γυρίζει παραγωγές στην Ελλάδα.
Τα σήριαλ αυτά, προσθέτει το δημοσίευμα, έφτασαν γρήγορα να κυριαρχούν στους καταλόγους θεαματικότητας, παρά το γεγονός ότι μεταδίδονται στα τουρκικά με ελληνικούς υποτίτλους.
«Τα βλέπω για να μην με πιάνει κατάθλιψη», αναφέρει μία 65χρονη οδοντίατρος, η Ελένη Κατσικά  και προσθέτει. «Μου θυμίζουν μία άλλη εποχή, αυτή της Ελλάδας στη διάρκεια της δεκαετίας του 60″. Από την πλευρά του ο Γιάννης Παναγούλης, 40χρονος μάστορας, λέει ότι «δεν χάνει επεισόδιο» και ότι «έτσι όπως πάει σε λίγο θα μιλά τούρκικα με ευχέρεια».
Προστίθεται επίσης ότι οι πανοραμικές εικόνες της Κωνσταντινούπολης, η οποία ήταν το «σπίτι» μίας ακμάζουσας και πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας, γεμίζουν αρκετούς Έλληνες με νοσταλγία, για την «Πόλη». Και δεν είναι μόνο αυτό, προσθέτουμε εμείς: Μέσα από αυτά τα σήριαλ η Άγκυρα κάνει μια έξυπνη προπαγάνδα – στην Ελλάδα και σε μουσουλμανικές χώρες, όπως και σε χωρες που ζουν μετανάστες Τούρκοι. Παρουσιάζει μια δήθεν σύγχρονη και εξευρωπαϊσμένη Τουρκία που έχει… θέση στην ΕΕ. Ακόμα λειτουργεί ως «βιτρίνα», προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια Ερντογάν Νταβούτογλου για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έστω και… πολιτιστικά!
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *