ροή ειδήσεων

Έντονο ενδιαφέρον από Κατάρ για επενδύσεις στον τουρισμό και στην αξιοποίηση ακινήτων

Για επενδύσεις στην αξιοποίηση ακινήτων και την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών ενδιαφέρεται το Κατάρ ανταποκρινόμενο στο αντίστοιχο ενδιαφέρον της Ελλάδας για αποκρατικοποιήσεις...

όπως προκύπτει από το οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι. Βασική προϋπόθεση είναι η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν παρερμηνείες στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, «για τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης φέρει η δική μας πλευρά», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, όπως και της αντίστοιχης που έγινε με τα Εμιράτα πριν από μία εβδομάδα.

«Η Ελλάδα και το Κατάρ είναι σήμερα έτοιμες να συνεχίσουν και να ενισχύουν την οικονομική τους συνεργασία», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος ενώπιον 20 καταρινών και 80 ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα, στο συνέδριο επισημάνθηκε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας τροφίμων, καθώς και του τομέα της υγείας, που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την Ντόχα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης τόνισε ότι η αύξηση στις αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα κινήθηκε στο 10% το 2011 και προέβλεψε νέα άνοδο για την τρέχουσα χρονιά. Ο υφυπουργός υπογράμμισε σημεία της δεκαετούς στρατηγικής που έχει χαραχθεί, όπως την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών, την ανάπτυξη ειδικών τουριστικών τομέων (κρουαζιέρα, συνεδριακός, θρησκευτικός, πράσινος τουρισμός). Ακόμα, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες για επενδύσεις στην κατασκευή συνεδριακών κέντρων, γηπέδων γκολφ, κέντρων θαλασσοθεραπείας και spa, θεματικών πάρκων, αθλητικών κέντρων και λιμενικών εγκαταστάσεων.

«Με την παγκόσμια οικονομία να αναμορφώνεται, τους ενεργειακούς πόρους να εξαντλούνται και άλλους να ανακαλύπτονται, έχουμε πολλά να κάνουμε», δήλωσε στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος επισήμανε τον ρόλο του Κατάρ, όχι μόνο ως οικονομικού, αλλά και ως πολιτικού παίκτη στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του φόρουμ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών του Κατάρ κ. Καμάλ, ο οποίος ηγήθηκε της αντιπροσωπείας της χώρας του, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή και τις δυνατότητες επενδύσεων.
express.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *