ροή ειδήσεων

Κίνδυνος σε μνημεία να μείνουν εκτός λίστας της UNESCO !

Εφιστούμε την προσοχή στους τοπικούς αρμόδιους για το μνημείο πολιστικής κληρονομιας μας, την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου που πολλοί αποκαλούν ως Παλιά Πόλη...


Ας λάβουν υπόψιν τα παράπονα και τις καταγγελίες που έχουμε ήδη δημοσιεύσει... ΕΔΩ

Ακολουθεί η ανάρτηση φιλικού blog...


Προς διαγραφή οδεύει το μνημείο της Ροτόντας της Θεσσαλονίκης από τον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Με έγγραφό του το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο δημοσιεύεται από τον σύλλογο φίλων της Ροτόντας, καθιστά υπεύθυνη την ελληνική αστυνομία και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τον άμεσο κίνδυνο της απομάκρυνσης της Ροτόντας της Θεσσαλονίκης από τον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCΟ, τονίζοντας μάλιστα ότι η όλη κατάσταση εκθέτει τη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνεται στην επιστολή.



Τον περασμένο Μάιο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με τίτλο «Οι δέκα πληγές της Ροτόντας» έθετε προ των ευθυνών της τη πολιτεία για τη παρακμιακή εικόνα του μνημείου της Ροτόντας. Ενδεικτικά παραθέτω από το ρεπορτάζ:

«Περίοικοι και επισκέπτες του μνημείου αντικρίζουν κατάσταση παρακμής και εγκατάλειψης, παρά την πρόσφατη, πριν από τρία χρόνια, ανάπλαση της πλατείας και της περιοχής. Πέριξ του μνημείου στρώνουν σεντόνια ή τοποθετούν πρόχειρες προθήκες μικροπωλητές που πουλούν προϊόντα απομιμήσεων, η πλατεία έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης χρηστών, πλάκες πεζοδρομίων έχουν καταστραφεί, ξύλα σε παγκάκια έχουν σαπίσει, δέντρα είναι κακοσυντηρημένα, αυτοκίνητα παρκάρουν ακόμη και πάνω στα πεζοδρόμια, από όπου ξηλώθηκαν τα απαγορευτικά κολονάκια, πάρκα έχουν γεμίσει σκουπίδια»

1. Ολόκληρος ο περιβάλλων χώρος του μνημείου της Ροτόντας καταλαμβάνεται σε 12ωρη βάση από πλανόδιους μικροπωλητές παράνομων προϊόντων απομίμησης. Οι μικροπωλητές στρώνουν σεντόνια γύρω από το μνημείο ή τοποθετούν αυτοσχέδιες κατασκευές (προθήκες), οι οποίες “υποδέχονται” τους τουρίστες και τους επισκέπτες του μνημείου. Στη βόρεια πλευρά του μνημείου έχουν συγκεντρωθεί παλιοσίδερα, με κίνδυνο να προκληθούν προβλήματα υγιεινής.

2. Η εικόνα της υποβάθμισης ευνοεί τη συγκέντρωση διακινητών και χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών και αποτρέπει τη χρήση του χώρου ως τόπου παιχνιδιού για παιδιά.

…» (Αγγελιοφόρος Ημερομηνία: 05/04/2011)
Μετά από τόσους μήνες από το δημοσίευμα της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ", και έπειτα από σωρεία καταγγελιών προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τη διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, όχι μόνον δεν φάνηκε να πτοείται κανείς, αλλά η κατάσταση βαίνει προς το χειρότερο καθημερινά με αποτέλεσμα όπως επισημαίνει το Υπουργείο, το μνημείο να κινδυνεύει προς άμεση υποβάθμιση. Δείτε λοιπόν πως είναι η κατάσταση σήμερα στη Ροτόντα με βίντεο που δημοσιεύεται στο ιστολόγιο του Συλλόγου των φίλων της Ροτόντα:


Όπως βλέπετε και αντιλαμβάνεστε, λόγω έλλειψης γενικής αστυνόμευσης από την ελληνική αστυνομία αλλά και από τη Δημοτική Αστυνομία, το επίπεδο ζωής των κατοίκων είναι σε δραματικό επίπεδο। Ο εμπαιγμός και η παραπληροφόρηση φυσικά από τη Δημοτική αστυνομία έχει φτάσει σε κωμικό επίπεδο αφού δεν διστάζουν να ανακοινώνουν εξωφρενικά πράγματα με έγγραφό τους προς τον σύλλογο φίλων της Ροτόντας όπου μεταξύ των άλλων αναφέρουν:



Όπως επίσης βλέπετε και αντιλαμβάνεστε, η δημοτική αστυνομία ζει στον δικό της φανταστικό κόσμο με φανταστικές καθημερινές περιπολίες (!!!) επιλύοντας ...προβλήματα.

Επειδή όμως εμείς εδώ στη περιοχή δεν ζούμε σε κανένα φανταστικό κόσμο αλλά βιώνουμε σκληρή πραγματικότητα που αυτοί αποφεύγουν να αντικρίσουν για τους δικούς τους λόγους, το παραπάνω βίντεο του συλλόγου τους διαψεύδει πανηγυρικά αλλά και οι κάτωθι φωτογραφίες όπου δικαιολογούν την αγανάκτηση του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και το άμεσο ενδεχόμενο διαγραφής της Ροτόντας από τον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Δείτε στη παρακάτω φωτογραφία την εγκατάλειψη της πλατείας πίσω από το μνημείο όπου κάποτε έσφυζε ο τόπος από μικρά παιδιά που έπαιζαν με τις οικογένειές τους. Σπασμένα παγκάκια, ριγμένες βάσεις, σπασμένα μπουκάλια και τζάμια, κακομεταχειρισμένοι τοίχοι του μνημείου... Φαίνεται ότι όλα αυτά διαφεύγουν από τις ...καθημερινές περιπολίες της Δημοτικής αστυνομίας όπως λένε ότι κάνουν στο έγγραφό τους. Τα συμπεράσματα δικά σας!







http://diafotistis.blogspot.com/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *