ροή ειδήσεων

Δεκτή η αίτηση 11 καταναλωτών για το «χαράτσι» της ΔΕΗ!

Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (πρόεδρος κ. Μαρίνα Κρανίτη) έγινε δεκτό το αίτημα 11 κατοίκων του νησιού για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία...
απαγορεύεται στη ΔΕΗ η διακοπή ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους λόγω αδυναμίας καταβολής του «Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.ΔΕ.)».
Η προσωρινή διαταγή έχει ισχύ μέχρι και την 14η Μαΐου 2012, ημερομηνία που θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει κατά του κύρους και της συνταγματικότητας του ειδικού τέλους.
Όπως έγραψε η "δημοκρατική", την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Μαν. Βλάχος, υπογράφουν 9 κάτοικοι Κοσκινού, ένας κάτοικος Φαληρακίου και ένας κάτοικος Ρόδου.
Οι καταναλωτές κατέβαλαν τα ποσά που αντιστοιχούν για καθένα στο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος με τα αντίστοιχα τέλη, τέλη ακίνητης περιουσίας και ΕΡΤ. Παράλληλα κοινοποίησαν εξώδικη δήλωση - γνωστοποίηση στη ΔΕΗ με την οποία καθιστούσαν γνωστό ότι δεν προτίθενται να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.
Στην αίτησή τους προσβάλλουν τη νομιμότητα της επιβολής του έκτακτου τέλους επιχειρηματολογώντας για την αντισυνταγματικότητά του.
Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, προσέφυγε στο μεταξύ χθες ακόμη μια ξενοδοχειακή εταιρεία κατά της ΔΕΗ.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία, που εκπροσωπείται από το δικηγόρο κ. Στ. Στρατή, τυγχάνει ιδιοκτήτρια δύο αυτοτελών ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται στη Δ.Κ. Κοσκινού Ρόδου και στην περιοχή «ΡΕΝΗ», εκτός σχεδίου, με τιμή ζώνης 352,00 ευρώ ανά τ.μ..
Με την έκδοση των πρώτων λογαριασμών της ΔΕΗ, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) διαπιστώθηκε ότι ήταν λανθασμένοι οι υπολογισμοί των μέτρων.
Συγκεκριμένα στο λογαριασμό του πρώτου ξενοδοχείου, είχε υπολογίσθεί το έκτακτο τέλος σε μέτρα 11.259 (!!) αντί των ορθών 7.318,35 και με τιμή ζώνης το ποσό των 1.363 ευρώ αντί του ορθού των 352 ευρώ, με πληρωτέο ποσό για το έκτακτο τέλος το εξωφρενικό των 23.643,90 ευρώ ως πρώτη δόση.
Στο λογαριασμό του δεύτερου ξενοδοχείου, είχε υπολογισθεί το έκτακτο τέλος σε μέτρα 33.206 (!!) αντί των ορθών 16.602,95 τ.μ. με την ορθή όμως τιμή ζώνης των 352 ευρώ, με πληρωτέο ποσό για το έκτακτο τέλος το εξωφρενικό ποσό των 79.694,40 ευρώ για την πρώτη δόση.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία υπέβαλε αίτηση για τη διόρθωση των λανθασμένων στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων και της τιμής ζώνης για το πρώτο ξενοδοχείο, διόρθωση η οποία ναι μεν καταχωρήθηκε αμέσως στους υπολογιστές της ΔΕΗ, πλην όμως δεν ελήφθη υπόψη κατά την έκδοση των επομένων λογαριασμών, με αποτέλεσμα και στους νέους λογαριασμούς να καλείται να καταβάλει για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ποσό αποδεδειγμένα εσφαλμένο, υπέρογκο, μη έχον καμία σχέση με την πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση μη αμφισβητούμενο ακόμη και από την ίδια την ΔΕΗ!!
Υποστηρίζει δε ότι η ΔΕΗ αρνείται να αποδεχτεί την καταβολή μόνο της αξίας της κατανάλωσης του ρεύματος πλέον δημοτικών τελών, δημοτικού φόρου, ΤΑΠ και να περιμένει την καταβολή του έκτακτου τέλους μόλις γίνει η διόρθωση των εσφαλμένων στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων και της τιμής ζώνης.
Αντίθετα ζητά να καταβάλει ένα ποσό που δεν οφείλει και στη συνέχεια μέσα στο τρέχον έτος 2012 να προβεί σε συμψηφισμό των ποσών, επικαλούμενη την ΠΟΛ1244/1.12.2011 που περιέχει οδηγίες και διευκρινίσεις για την εφαρμογή του άρθρου 53 του ν.4021/2011.
δημοκρατική
http://aegaio.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/2/12 18:53

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ.ΟΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΛΩΣ .ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/2/12 21:27

      ΚΛΕΨΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΒΛΑΚΑ..ΓΙΑ ΠΙΟ ΦΟΡΟ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!! ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 100 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!! ΑΝΤΕ ΗΛΙΘΙΕ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/12 20:56

    ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΦΙΛΕ Feb 3, 2012 08:53 AM, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.....ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥ....ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΖΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/2/12 20:34

    ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΤΟ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ . ΒΟΔΙΑ Ε.... ΒΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *