ροή ειδήσεων

Νέα τροπή στις έρευνες για τον θάνατο, 21χρονου στρατιώτη!

Νέα τροπή προσέλαβε χθες η εισαγγελική έρευνα γύρω από τις συνθήκες του άδικου θανάτου, σε ηλικία 21 ετών, του Ροδίτη οπλίτη Ορέστη Παπαγεωργίου...

μετά την κατάθεση ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου κ. Αλ. Γαλάνη του πατέρα του αλλά και την

υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος τριών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος έχει παραγγείλει τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής έρευνας μετά από σχετικό έγγραφο του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου κ. Σταύρου Αθανασάκη.

Στον Εισαγγελέα Εφετών είχε γίνει συγκεκριμένα μια ανώνυμη καταγγελία με την οποία αφήνονται αιχμές και υπόνοιες εις βάρος ιατρών του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ρόδου (ΤΥΕΘ) αλλά και ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ανάλογες καταγγελίες έγιναν και σε δεκάδες ιστοσελίδες στο Internet και διατυπώθηκαν από τα τοπικά ΜΜΕ και απλούς πολίτες καθόλη τη διάρκεια της τραγωδίας που συγκλόνισε το νησί.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου έκρινε ότι απαιτείται η διερεύνηση της υπόθεσης για αυτεπαγγέλτως ποινικά διωκόμενα αδικήματα και ζήτησε να γίνουν σχετικές ενέργειες από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο άγνωστος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ιατροί του νοσοκομείου έχουν τεράστιες ευθύνες. Υποστηρίζει ότι ο Ορέστης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο συνοδεία δύο οπλιτών με 39 πυρετό, χαμηλό αιματοκρίτη, αιματουρία και λεύκωμα στα ούρα, ενώ στις εξετάσεις που του έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα.

Δύο μέρες μετά, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο με σπασμούς και σε σύγχυση. Παθολόγος, όπως αναφέρεται, στην αρχή ενημέρωσε ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών και εν συνεχεία έψαχνε νευρολόγο και δεν εύρισκε.

Ο Ορέστης Παπαγεωργίου, στρατιώτης 21 χρόνων, εξέτιε τη θητεία του σε μονάδα της Σύμης. Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε από την κουκέτα του και μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ρόδου (ΤΥΕΘ), όπου τον εξέτασαν στρατιωτικοί γιατροί και απ’ εκεί στο νοσοκομείο Ρόδου, και στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Πολύ καθυστερημένα διαγνώστηκε «καλπάζουσα μορφή μηνιγγίτιδας» που δεν έγινε αντιληπτή από το σύνολο των στρατιωτικών και νοσοκομειακών γιατρών.

Χθες οι γονείς του αποφάσισαν, ενόψει και του γεγονότος ότι από τις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν προέκυψαν ευθύνες για κανέναν από τους ιατρούς που περιέθαλψαν το παιδί τους, να υποβάλουν μηνυτήρια αναφορά.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το απαλλακτικό πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στο νοσοκομείο για την υπόθεση συνεκτιμήθηκαν τα διαλαμβανόμενα σε 12 καταθέσεις ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, 3 ιατρών του στρατιωτικού νοσοκομείου και 4 από το συγγενικό περιβάλλον του άτυχου στρατιώτη και αντίγραφο κατάθεσης του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών που ελήφθη για τις ανάγκες ανάλογης ΕΔΕ που διενεργήθηκε από το στρατό.
dimokratiki.gr
newsit.gr

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ 1ο ΚΑΤΕΙΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ:
Φαντάρος με μηνιγγίτιδα έγινε μπαλάκι λόγω γραφειοκρατίας !

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/2/12 14:18

    SE EFAGAN ADIKA H ALHTES .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/2/12 18:05

      ANTE ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΞΕΡΟΛΑ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/2/12 18:27

      ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ υπευθυνος γιατρος ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ,ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ.ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ? ΙΣΧΥΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ? ΙΣΧΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ..
      ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/12 19:22

    από την στιγμή που δεν διέγνωσαν μια τόση σοβαρή ασθένεια, και ήταν τόσο καθησυχαστικοί.. τι κάθονται εκεί; πρέπει να είμαστε και "λίγο" υπεύθυνοι.. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.- τι να λέμε τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *