ροή ειδήσεων

Τα ελληνικά δικαστήρια εξέδωσαν απόφαση μετά από 27 χρόνια!

Στοιχεία φωτιά για την αρνησιδικία που επικρατεί στη χώρα μας με τις υποθέσεις να σωρεύονται κατά χιλιάδες στα ελληνικά δικαστήρια και τις καταδίκες από το...
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να φτάνουν από το 1997 μέχρι σήμερα τις 360 (!) , παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

Ο κ. Παπαιωάννου αποκάλυψε ότι στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών εκκρεμούν να εκδικαστούν 5.500 υποθέσεις ενώ υπάρχει περίπτωση φυλακισμένων που άσκησαν έφεση και αυτή εκδικάστηκε αφού πρώτα εξέτισαν την ποινή τους. Οι απαράδεκτες αυτές καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης μας έχουν σύρει ουκ ολίγες φορές στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, ενώ η πιο σοκαριστική περίπτωση είναι αυτή, απόφασης που εκδόθηκε μετά από 27 ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αυτή τη στιγμή, στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούν 30.365 υποθέσεις ενώ στα Διοικητικά δικαστήρια μέχρι τον Ιούλιο εκκρεμούσαν 466.219 , εκ ων οποίων οι 165.000 υποθέσεις αφορούν φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επείγουν γιατί συνεπάγονται ροής χρημάτων προς τα κρατικά ταμεία,

Στα δε πολιτικά δικαστήρια την περίοδο 2010-2011 κατατέθηκαν 196.623 αγωγές ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατίθενται σήμερα προσδιορίζονται για εκδίκαση τον Ιούνιο του 2012. Ακόμη, οι εργατικές υποθέσεις προσδιορίζονται να εκδικαστούν το 2014, τα συναινετικά διαζύγια τον Ιανουάριο 2013 και τα εμπορικά ζητήματα το Φεβρουάριο του 2015 (!).

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε πάντως ότι με το νέο νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης διαμηνύοντας μάλιστα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι νέες ρυθμίσεις δεν αφήνουν περιθώρια για λαϊκισμό.

http://www.briefingnews.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *