ροή ειδήσεων

Δίκαιο και νόμιμο το αίτημα των Δ/ντών των σχολείων της Α΄βάθμιας

Το δίκαιο και νόμιμο αίτημα των Δ/ντών των σχολείων της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης για τον τρόπο κατανομής των χρημάτων στα σχολεία, απορρίφθηκε αδικαιολόγητα απο τον Δήμαρχο Ρόδου...
στη συνάντηση που προκλήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Με την έναρξη λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, σύμφωνα με όσα προβλέπει η Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 318, της 25/02/11 άρθρο 3 παρ,8α και 8β διαβλέποντας τη δυσλειτουργία που θα προκαλούσε στην ομαλή λειτουργία των σχολείων του νησιού, προτάθηκε κατ΄ επανάληψη από την υπογράφουσα, έχοντας την πεποίθηση πως αυτό θα οδηγούσε στην ομαλή λειτουργία και χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Η απόρριψη από πλευράς Δήμου Ρόδου της παραπάνω διαδικασίας, είχε σαν αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στον εφοδιασμό των σχολείων με τα αναγκαία είδη για τη λειτουργία τους, που μαζί με την απαράδεκτη έλλειψη σχολικών βιβλίων, οι Σύλλογοι Γονέων και οι ίδιοι οι γονείς αναγκάστηκαν να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη για την κάλυψη τους.

Έλλειμμα επίσης υπάρχει στη συντήρηση των σχολικών μονάδων παρά τα σωρευμένα αιτήματα των Δ/ντών τους προς τη Σχολική Επιτροπή, τα οποία δεν ήλθαν καν προς συζήτηση!

Η ικανοποίηση από πλευράς Δήμου Ρόδου του παραπάνω αιτήματος των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης, είναι επιβεβλημένη και οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση του οδηγεί την Παιδεία σε περαιτέρω υποβάθμιση.

Δεν είναι θέμα υφιστάμενης νομοθεσίας, αλλά βούλησης της Δημοτικής Αρχής να δώσει το απαραίτητο βάρος στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας και να σταματήσει να εφευρίσκει αίολα επιχειρήματα για να στηρίξει τα αδικαιολόγητα.

Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη

Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου
Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/2/12 15:52

    Τα σχολεια οπως και ολη η χωρα αντιμετωπιζει τεραστια προβληματα. Που εισασταν ομως ολοι εσεις που καταγγελετε τη τωρινη ελλειψη χρηματων - και δικαιως - οταν τοσα χρόνια υπηρχε τεραστια σπαταλη χρηματων και σε αυτο τον τομεα. Καποια σχολεια που εκαναν λογικη διαχειρηση των χρηματων και εργο παρήγαγαν και αποθεμα έχουν για τη φετινη λειτουργια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *