ροή ειδήσεων

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ - ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ

Η μονάδα αυτή που υπηρετώ είναι μια παλιά μονάδα, που στέγαζε ορφανά παιδιά και μεγάλα ονόματα βγήκαν από εκεί…
θα ξεκινήσω πρώτα από εγκαταστάσεις: το κτίριο είναι παλιό από την εποχή των ιταλών είναι ένα διώροφο κτίριο που έχει πολλά προβλήματα. Ύστερα από πολλές συστάσεις το κτίριο είναι έτοιμο να πέσει, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή τουαλέτες, σε κανέναν όροφο και όλοι στρατιώτες και υπαξιωματικοί, πηγαίνουν έξω σε κάτι υποτυπώδεις τουαλέτες. το κτίριο πρόσφατα απέκτησε μια τρύπα στο ταβάνι, από τις έντονες βροχοπτώσεις και είναι έτοιμο από στιγμή σε στιγμή να πέσει πάνω στα κεφάλια μας , βάζοντας τώρα δυο θαλαμοφύλακες σε κάθε όροφο σε περίπτωση που γίνει κάτι να μας ξυπνήσουν.... σε μια μονάδα καταδρομών όλα αυτά…. και με ζωές μέσα…. όλο αυτό όμως γίνεται εξοργιστικό και κοροϊδία, όταν φτιαχνανε καινούργια ΚΑΑΥ για το καλοκαίρι για τις οικογένειες των στρατιωτικών, που δώσανε τόσα λεφτά σε κάτι κοντέινερ, εκατομμύρια, ενώ από διπλά εμείς είμαστε έτοιμοι σε κτίριο να γκρεμιστεί και δεν μίλα για τα στοιχειώδη πρίζες και τέτοια που το καλοκαίρι, που φτάνει 40 βαθμούς εκεί και τα στελέχη δεν έχουν ούτε πρίζες να δροσιστούν… σε μια μονάδα καταδρομών αυτά…. η εκάστοτε διοίκηση αδιαφορεί με εκφράσεις τύπου: θα «μεριμνήσουμε» και δεν γίνεται τίποτα . Αυτά περί διαβίωσης. Επίσης η μονάδα απέχει 50 χλμ ακριβώς από το κέντρο της Ρόδου αρκετά μακριά. Να πω ότι μας δώνανε λεφτά από την τσέπη τους? θα πω οκ… Εδω δεν δίνουν τις προβλεπόμενες απαλλαγές που μας αρμόζουν και δικαιούμαστε (δηλαδή που φεύγεις την επομένη μέρα) παρά σε κρατάνε μέσα. Ο στρατός σίγουρα έχει πολλά προβλήματα εξοπλισμού και διαβίωσης παντού και γενικά , ΑΛΛΑ όχι σε μια μονάδα καταδρομών που απέχει 11 μιλιά από τους τούρκους ,που είμαστε οι πρώτοι που θα φύγουν, και οι πρώτοι που θα πεθάνουμε!!!!!! Δεν υπάρχουν υλικά. Τι εννοώ: .όλα τα υλικά που φέρει ένα στέλεχος είναι δικά του πληρωμένα και να είμαστε καλά που υπάρχει το εξωτερικό που παραγγέλνουμε και μας φέρνουν από εκεί…… Ξεκινώ από τα βασικά: παραλλαγές λόγω της φύσης μας και της αποστολής μας χρειαζόμαστε παραλλαγές. Υπηρετώ 5 χρόνια ποτέ δεν έχω πάρει χορηγια παραλλαγή και άσε αυτό είναι το λιγότερο…. το βασικότερο για μένα είναι έλλειψη γεμιστήρων. Δεν υπάρχουν γεμιστήρες και μπορεί κάποιος να έχει ακόμα και δυο και τρεις, που οι προβλεπόμενες ανά άτομο είναι 10!!!!!!!!! Η δουλεία μας και η ζωή μας είναι το λεγόμενο burgin <σάκος μακράς διαβίωσης> όλα είναι τρισάθλια με σκισμένους ιμάντες με λίγα λόγια άχρηστα και φυσικά τα στελέχη έχουν τα δικά τους. Και όλα αυτά για μια μονάδα καταδρομών!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ελεύθερο και στρατιωτικό ρεπορτάζ)
http://mantatanews.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/2/12 03:26

    LOL μου θυμίζει το φυλάκιο μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/2/12 05:14

    φίλε μου αυριο θα διαθέσω 200000000 ευρω να σου φτίαξω στρατόπεδο καταδρομέων 4 χιλιόμετρα από το κέντρο ( συγγνώμη δεν μου φτάνουν τα λεφτα να σου φτιάξω στρατόπεδο μεσα στην πόλη, έχω δυσκολίες με τον κάθε δημαρχο σε ότι αναφορά την παλιά πολή γιατί εκεί θα ήθελα να σε έχω!), τώρα για τα ΚΑΑΥ, μην αγχώνεσε , .έμαθα ότι δίπλα στην κάλαθο άνοιξε ένα beach bar , ε!! πήγαινε εκει και ότι πάρεις απο εμενα, μην αγχώνσε θα τα βρούμε με την μάνα σου! Καλά πλακα πλακα για την τρύπα στην οροφή δεν λέω τίποτα ,αυτά είναι μαλακίες όπως και να έχει, σε όποια χωρα και να είμαστε! και επειδή αν γίνει κάτι πρωτα πρώτα εσυ θα φύγεις ενω εμεις οι υπόλιποι ( ίκαροι,ναυτικοι,πεζικαριοι , τεθρακισμενοι, διαβιβασεις και λυπα σώματα_ που δεν θα κάνουμε τίποτα γιατί δεν ξέρω έτσι σας έχουν πει, μπορείς να μας πεις τί να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/2/12 22:59

      φιλε ασε τη μαμα του παιδιου η δικια σου τη λεει???

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/2/12 19:28

      xaxaxaxaxaa

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/2/12 05:45

    ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΚΟΜΑΝΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ +2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΤΑ -20 ΚΑΙ -25.ΓΙΟΤΟΜΠΑΛΟ Ε ΓΙΟΤΟΜΠΑΛΟ. ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΑΝΤΕ ΕΣΕΙ ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ Feb 20,2012 07:14 PM.(ΕΝΑΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/2/12 23:00

      τεθωρα χωρας να μπεις στο αρμα σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/1/15 21:29

      πως φαινεται ρε "κομαντο" οτι πηγες καπου καλα. ανοιξε τα ματια σου και δες τι λεει.
      αυτα που λες εσυ ομως ειναι παπαριες. ελα σε μενα σε δικια μου μοιρα πχ με τρυπια σακιδια, ξυλινες αρβυλες, πολυ λεπτα καλυματα και τζακετ για το χειμωνα , οχι γαντια κλπ κλπ. τι θα κανεις? θα συνεχισεις επειδη σου αρεσουν τα δυσκολα και θες να γινεις κομαντο οπως λες? πως να γινεις εαν δεν εχεις τον καταλληλο εξοπλισμο κοπελα μου? μαθατε ολοι οι φλωροι που πηγατε καπου καλα να λετε για κλαψιαριδες. το αποτελεσμα σου ξες πιο θα ηταν? να αρρωστησεις και να πεθανεις προσπαθοντας. αφου τοσο πολυ θα ηθελες να γινεις κομαντο. παρλαπιπα...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/2/12 06:15

    ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛ@ΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΑΥΤΟ!
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΜΕ!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΡΥΨΟΥ ΠΑΠ@ΡΑ ΣΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ!
    ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΝΙΑΝΙΑΡΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ!
    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΙΑΚΑΣ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/2/12 06:30

    Μαμά η κατερίνα με χτύπησε και πονάω!
    Μαμά...
    ΡΕ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ!
    ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ Room-service!
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΥΧΙ... ΠΑΛΙΟΛΟΥΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/2/12 07:28

    SOPATE RE.......EXOUME KAI KATADROMEIS???? SIGA MIN EXOUME KAI FANTAROUS XAXAXAXAXAXAXAXAXA GIA POIOUS KATADROMEIS MILATE RE? KAI GENIKA GIA POION STRATO MILATE? TON DIKO MAS? MI XESO.....EIDIKA OI MONIMOI EINAI GIA TON POUTS@ KAI GIA POLES SFALIARES. KAI APO POTE STO KOLEGEIO EGINAN MAXIMOI OLOI AYTOI? POU? STO ΚΨΜ? KAI SIGA MI MAS FOVITHOUN OI TOURKALADES.....THA VRONTOFONAKSETE AERAAAAA KAI THA FIGOUN XAXAXAXAXAXA
    OI KALYTEROI KATADROMEIS TOU EKSOTERIKOU EINAI AGRAMATOI KAI OXI KALOMATHIMENA KOLOPAIDA ME PTIXIA KAI ENA SORO ALLES PAPARIES POU EINAI AXRISTA STON POLEMO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/12 22:03

      Εσυ τωρα τι μιλας και εκφερεις γνωμη για τους καταδρομεις, ε? με τι γνωσεις? ο κλασικος μαλακας ξερολας Ελληνας. Δηλαδη ξερεις την εκπαιδευση που κανουν, την εχεις δει? εχεις παρει μερος? θες να πας δοκιμαστικα μια βδομαδα και μετα να μιλησεις? ρε για βουλωστε το μαλακες γιωταδες ανθελληνες και χωρις ψυχη και ηθος ανθρωποι. Εχετε και γνωμη για τους καταδρομεις και δεν εχετε περασει ουτε απ' εξω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/2/12 18:59

      Φίλε μου έχεις πάει φαντάρος; Και αν έχεις πάει που υπηρέτησες; Πρόσεχε τα λόγια σου γιατί ούτε τούρκος δε θα μιλούσε έτσι. Δεν αξίζει να γράψω τίποτα παραπάνω για σένα. Παρα μόνο οτι αν όλοι ήταν σαν και σένα τότε ο στρατός θα ήταν όπως τον περιγράφεις. Ευτυχώς όμως δεν είναι. Ειδικά οι καταδρομείς. Νυν και πρώιν.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/2/12 23:04

      Αγράμματος σαν και εσένα φιλαρακι???

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος21/2/12 08:37

    Σιγά μη σκισεις κανένα καλτσόν ΜΑΛΑΚΑ.
    Ρε ΟΥΣΤ ξεφτίλα του Ελληνικού στρατού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/2/12 09:44

    aste tis malakies oloi sas !!!ego imouna sti proedriki froura!!!opios den exei perasei apo tin aγ.paraskeui kai to kentro ekpedesis ton idikon monadon den dikeoute na mila!!!tora γia tis sinθikes diaviosis einai mia megalh kai ponemeni istoria!!!auti einai i elada mas auto to strato exei!!!i ψixi metraei!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/2/12 11:05

    Χαλαρώστε λίγο με τα σχόλια, έχω υπηρετήσει στην ίδια μονάδα πριν αρκετά χρόνια και είχαμε καταδρομείς που πήγαιναν για πορεία- βολή με σχισμένα άρβυλα γιατί δεν μπορούσαν να τους τα αντικαταστήσεουν. Κάποιος που υπηρετεί με επιλογή του στις Ειδικές Δυνάμεις και του βγαίνει το λάδι στο τρέξιμο αντί να τα ξύνει αλλού έχει κάθε δικαίωμα να ζητά τα στοιχειώδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/2/12 11:41

    ΡΕ ΓΙΩΤΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΛΙΟΚΗΔΕΙΑ? ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΒΥΖΑΞΕΙΣ ΓΙΩΤΑ, ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ, ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΜΠΟΥΧΕΖΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/2/12 12:33

    ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΒΙΛΛΑ !!! ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΗΓΕΣ??? ΓΙΑ ΣΚΗΝΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ !!! ΠΟΥΣΤΟ'ΝΕΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/2/12 13:51

    ρε ξυπνιοι, το παιδι δεν ζητησε πολυτελειες.. τα αυτονοητα ζητησε.
    η επιλογη του ειναι να πεθανει για την πατριδα και οχι να πεθανει απο το ταβανι που θα του πεσει στο κεφαλι.

    κατα την κριση των ιμιων ολοι μιλουσαν για αξιομαχο στρατο ενω στην πραγματικοτητα τα περισσοτερα οπλα δεν λειτουργουσαν οπως αποδειχτηκε στην πορεια αλλα φαινεται πως το μαθημα δεν γινεται παθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/2/12 14:18

    RE MALAKES PATE KALA???? TI VLAKIES EINAI AYTA POU GRAFETE EDO MESA???? ETSI KAI MAS KANOUN KANENA POLEMO OLOI ESEIS THA FONAZETE MAMA MPAMPA TA EKANA PANO MOU!!!
    KANATE OLOI MIA VASIKI EKPEDEYSI KAI KANETE LES KAI POLIMESATE STO IRAK, SIGA RE MI SAS PAROUN TA AIMATA. O ALLOS LEEI HTANE STIN PROEDRIKH FROURA, MPA? KAI TI EKANES EKEI? ENA DYO EN DYO EN DYO ENA ARISTERO? DEN KATALAVANETE OTI OSA KANETE SE OLOKLIRI TIN THITIA SAS EINAI APLO MATHIMA SXOLIOU? SE PRAGMATIKES SINTHIKES POU DEN TO EYXOME DEN THA KSEROUME POU NA KRIFTOUME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/12 22:05

      Μαλλον μιλας για τον εαυτο σου, αλλοι εχουν αλλη αποψη επ' αυτου ξερεις και δεν ειναι ηττοπαθεις και λιγοψυχοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/2/12 04:41

      Poios tha trexei re paliovlaka...Mama Mpampa tha fwnazeis esu re bastarde...mono apo to skeptiko sou kai to IP sou fenese ti malakas anthropos eisai kai den prokeite na kaneis tpt sti Poutana tin adeia kai ti mizeri zwi sou...komene!

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος21/2/12 14:42

    ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ Ι3 ΑΟΠΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕ.ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ.ΕΣΕΙΣ ΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ;ΕΓΩ ΘΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΒΩ ΚΑΙ ΚΕΡΑΚΙΑ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/12 16:03

      στα...μας! εγώ θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου, τώρα εσύ..το τι θα κάνεις δεν μας αφορά. Ελα να καθαρίσεις τις αρβύλες μου πεταμένε!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/2/12 21:02

      εσυ που λες οτι ησουν Ι3... μαλλον δεν ησουν καν ροδο... ετσι; γιατι εδω ολοι οι Ι3 ειχαν κανονικα οπλα και πηγαιναν ασκησεις και σκοπια συννεφο! μπας και ησουν Ι4; ασε το τι γινοταν στο κεντρο... εδω ειναι αλλο πραγμα! και μιας και εισαι ροδο... μη μιλας... να δεις για ποτε σε παιρνουν και εσενα... και εκει πηγαινε πες τους οτι ειναι Ι3... πρωτα θα φας ξερεις τι.. και μετα θα πας ποιο μπροστα απο την πρωτη γραμμη! εδω φιλε ολοι ακομα κι αν απολυθηκαμε.. ειμαστε φανταροι μεχρι τα 65 και μετα... πολλοι ειναι στην αεραμυνα! δεν υπαρχουν γιωταδες! εισαι στα συνορα οσο κι αν δεν φαινεται.... αν σκοτωθουμε εμεις.. εσυ να αναβεις κερακια;; καλα... ισως οταν θα εισαι σκυμενος συνεχεια...

      οσο αφορα το παλικαρι που γραφει... σε καταλαβεινω φιλε αλλα γενικα παντου ειναι ετσι! ολα τα στρατοπεδα! σε εσας.. ισως ειναι και επιτηδες για να ειστε σκληραγωγημενοι! η λογικη στον στρατο δεν παλευεται και μιας και εισαι 5 χρονια οπως λες το ξερεις και το ζεις! το οτι ειστε εκει... ξερεις γιατι ειστε και ολα τα αλλα....! μην το παιζεις βλακας! δεν μπορω να γραψω παραπανω... οσοι ξερουν ξερουν.... αλλα στην πολη δεν χρειαζεστε! εκει πρεπει να ειστε! δεν μπορει να μας τα ελεγαν εμας και εσας να μην τα λενε... στην πολη ειναι αλλοι! δηλαδη να ερθεις κοντα στην πολη και να σε τρεχουν αν γινει κατι... εκει κατω;

      τοτε αυτοι που ειναι κοντα στο πρασονησι τι να πουν;

      για δροσια και θερμανση... δεν ειναι κεντρο φιλαρακι! εμεις ειμασταν χειμωνα καλοκαιρι με ανοιχτα παραθυρα... μεσα σε λασπες.. με ταβανια να σταζουν πανω στο κρεβατι που κοιμωμασταν και δεν μιλουσαμε! δεν μπορουσαμε να μιλησουμε!
      και που να δεις ταβανι με λαμαρινα... με οτι συνεπαγεται αυτο... ή απλα καλλυμενο με πλαστικα κομματια! αστο... οι παλαιωτεροι ξερουν! και εγω δεν ειμαι και τοσο παλιος.. το 1994-95 ημουν...

      αν γινει πολεμος θα ζητας καλοριφερ; για τα κτηρια... δειτε τι μπορειτε μονοι σας! με τον δοιηκητη μιας και εισαι στελεχος.. και φανταρους που ξερουν απο χτησιματα.. να γινει ενα σουλουπωμα.. παντα ετσι γινονταν!

      ενας εδω αναφερει και τον καιρο... οντως εισαι τυχερος... αν ησουν πανω... βορεια.. και εκανες και χειμερινη διαβιωση... και κοιμωσουν σε τρυπα που θα εσκεβες στο χιονι... καλυτερα θα ηταν; ασε... ξερουμε καλα! και που εισαι... παραπονιεσαι.. σεβαστο.. αλλα μιας και εισαι 5 χρονια εκει... πληρωνεσαι ενω εμεις.. ασε το τι περναμε και ποια ηταν η συμπεριφορα των ανωτερων... κι ας ειχαμε και εμεις σαρδελιτσες στο πετο! κονσερβα δεν γιναμε ποτε!

      για στολες παραλλαγης... δεκτο αλλα αυτο αφορα τις αποθηκες... μιας και αν ξερεις.. γινονται πολλες λαμογιες εκει.... αστο βρωμαει! σε εμενα 15 μερες πριν απολυθω μου εδωσαν νεα στολη ενω αρβυλες καλτσες κτλ... τιποτα! η στολη που μου ειχαν δωσει ηταν φαιοπρασινη και τοσο μικρη που δεν εκανε ουτε σε κοπελα!
      στο κεντρο.. δεν ειχαν νουμερα... το τζακετ εκλεινε με δυσκολια.. και μιλαω χωρια την επενδυση μεσα! καλτσες;;; 2 ζευγαρια μονο αντι 5! οποτε τι λες;; για σκεψου χειμωνα στο κεντρο ή στην καταβια χωρις ολοκληρωμενο τζακετ... και δεν ηταν τα τζακετ αυτα που εχετε τωρα... τα χοντρα.... ξερω γιατι οπως πολλοι αλλοι διατηρουμε στο σπιτι για να ειμαστε απικο... δεν θα εισαι μονος... ολοι μαζι θα πεσουμε!

      για γεμιστηρες... 10 εσεις ε;; εμεις ειχαμε 5 με το ζορι! και οτι ειχαμε ηταν αθλια επισεις! ξερεις τι ειναι να μπαλωνεις και να ραβεις με σακωραφα και σπαγκο τις απιστευτα ασχημα ταλαιπωρημενες και σχισμενες αναρτησεις και θηκες για της γεμιστηρες... για να μην παρεις φυλακη; να κοιμασε σε κουβερτα του 1937; ακρως συλλεκτικη... χαχαχα και ποσα αλλα... που λιγο πολυ ολοι τα περασαμε! οποτε... αστο... κανε υπομονη... και δες το σαν ακομα μια ασκηση!
      αυτο με τις κτηριακες εγκαταστασεις να δεις με τον διοικητη... και μπορειτε να τα φτιαξετε εντος του στρατοπεδου... παντα υπαρχουν ατομα που τα φτιαχνουν... που ξερουν!! με μια εβδομαδα τιμητικη... αγραφη... να δεις... κουκλα θα γινει ολο... μεσα εξω... μεχρι και βαψιμο... τα παντα!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/2/12 04:45

      ΠΑΛΙΟ ΓΙΟΤΑ ΑΚΟΥ...ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΥΤΟΚΤΩΝΑ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ?? ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ...ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ!!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος24/2/12 09:51

      είσαι πολύ σκληρό αγόρι έλα να αντρέψεις λίγο! άλλωστε το γιώτα βγαίνει από το παναγιώτα.
      αντε απο κει ρε στρατόγκαβλε,τράβα να φυλάξεις σκοπιά σε καμμιά πέτρα! χαραμοφάηδες!

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος21/2/12 14:44

    κάντε στην μπάντα περνάνε τα κομάντα!!! σιγά τα αίματα ρεεεεεεεε!!!! άντε να πλέξετε κανα μάλλινο σώβρακο ρε ποντικαραδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/12 22:10

      Ελα ρε φιλε που ησουνα κρυμμενος εσυ, ετσι απλα απαξιωνεις τους καταδρομεις ε? Γιατι δεν πας καμμια βολτα απο την Καλαθο να τους τα πεις και απο κοντα, να σε βαλουμε μεσα, να σε κερασουμε κατιτις στο ΚΨΜ και μετα να σε παρουμε μια βολτα μεχρι το πεδιο βολης για να χαζεψεις πραγματικη εκπαιδευση στα οπλα και στις βολες και οχι αυτες τις παπαριες που κανετε στο πεζικο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/2/12 23:21

      στο ναυτικό έκανα εγώ. χαλαρά και ωραία. δεν σε χάλασε νέο; εσενα η εσσο σου τι προέβλέπε; γόπινγκ;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/2/12 23:51

      ναυτικο ε? αν λες αληθεια πρεπει να εχεις πολυ θρασος για να εκφερεις γνωμη για καταδρομεις? οχι δεν προεβλεπε γοπινγκ, αυτα ειναι για σας τους ψαραδες, εμενα προεβλεπε νυχτερινη πορεια βολη 50 χλμ μετα φορτου, ορεινο αγωνα, ανταρτοπολεμο, ΤΑΜΣ ΠΕΖΙΚΟΥ με αληθινα πυρα, αμφιβιες ασκησεις και πολλα αλλα ρε φιλε που δεν καταλαβαινεις, αντε απο δω να βρεις καναν ομοιο σου να πειτε μαλακιες του ναυτικου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/2/12 10:05

      έχεις δίκιο ρε ράμπο, με τσάκωσες, αεροπορία ήμουν και πετούσα χαρταετό! είσαι πολύ μάχιμος και μας κάνεις υπερήφανους! (σε τι;)
      πέρα από την πλάκα τώρα, μπορείς να παίξεις άνετα στο χόλυγουντ με αυτή την εμπειρία που έχεις.γιατί πουθενά αλλού δεν είσαι χρήσιμος!
      τους ζυγούς λύσατε!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος22/2/12 10:12

      φιλε εχεις δικιο ο τσακ νορις ζηταει κασκαντερ

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος22/2/12 16:20

      Περα απο ειρωνιες εχετε κανενα σοβαρο επιχειρημα τωρα να μας πειτε? πραγματα που δεν τα κατεχετε μην τα σχολιαζετε λεμε. Μπορειται να βρεθειται ολες οι κηδειες μαζι και να θυμηθειται ομορφες ιστοριες λουφας και παραλλαγης απο τα χρονια της θητειας σας.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος22/2/12 23:08

      λολου Feb 21, 2012 04:44 AM ελα απο εκει μια βολτα

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος21/2/12 14:59

    Σκάσε καραγκιόζη..να μας υπηρέτης για να φτιάχνουμε εμείς κοιλιά και κολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/2/12 15:59

    Γιατί δε φοράς το κράνος σου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/12 23:08

      είχα πάει για τσιγάρο. χαλαρά φιλαράκι...

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος21/2/12 19:37

    Πολλα πικροχολα και κοροιδευτικα σχολια βλεπω για τους καταδρομεις, να υποθεσω οτι εσεις ξερετε καλυτερα. Υπαρχουν βεβαιως και οι γνωστοι γραφικοι οτι σε περιπτωση πολεμου δεν εχουμε ελπιδα, το κινημα κατω τα σωβρακα καλα κρατει. Παρακαλειται όποιος δεν εχει υπηρετησει στη συγκεκριμενη μοναδα απλα να το βουλωσει και να εκφερει γνωμη μονο για τη δικη του μοναδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/12 23:16

      μπα, τι λες;και ποιος είσαι που θα μας πεις τι θα κάνουμε; ο στρατηγός;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/2/12 23:42

      οχι δεν ειμαι ο στρατηγος, μιλα ελευθερα, πες τις μαλακιες σου να ξεκαβλωσεις κωλοφανταρο.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος21/2/12 21:53

    Αδελφούλα αφού δε σ' αρέσει γιατί δεν παραιτείσαι οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος22/2/12 00:11

    Ολα τα λεφτα ειναι η φωτογραφια του post, ειναι Τουρκοι πεζικαριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος22/2/12 13:28

    pantos esu 'Feb 21, 2012 04:18 AM' tha pernis pipes vlaka paliopoustra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος22/2/12 19:58

    Το σπάσατε το θέμα παιδιά μπραβο!!! δίκιο έχει ο κομάντο σε αυτά που λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος22/2/12 22:03

    Μήπως κοιτάμε το δέντρο και δε βλέπουμε το δάσος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος22/2/12 23:59

    στο δάσος ξέρεις ότι είναι σκαρφαλωμένοι στα δέντρα κομαντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος23/2/12 00:57

    re thn paleuete??gia poio logo tsakwnestai?o ka8enas exei tis dikes tou apoyeis.den uparxei logos na trwgestai.kai gw stous pezonautes hmoun.den xreiazetai na kra3w kapoio pou den htan stis eidikes dunameis h pou exei diaforetikh apoyh.sobareuteitai ligo.ellhnes eimaste oloi,den xreiazetai na tsakwnomaste gia tetoies malakies otan uparxoun alla sobarotera 8emata opws oti h xwra mas katastrefetai kai mazi ths kai emeis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος23/2/12 11:59

    Epidi ipiretisa stin rodo stous katadromis ontos to ktirio exi problimata
    ala den mporite na milate geia tous katadromis kai na lete pos den exoune
    ekpedefsi...gt otan emis kaname erpisi esis pou isaston..otan kaname askisis
    ktlp .???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος23/2/12 22:04

    Ρίχνουμε το σακουλάκι με τα φασόλια σε μια λεκάνη, τα ψυρίζουμε και πετάμε ό,τι δεν μας φαίνεται καλό. Τα πλένουμε (ρίχνουμε νερό και το σουρώνουμε, αυτό σημαίνει πλύσιμο) και γεμίζουμε τη λεκάνη νερό για να μουλιάσουν. Αυτό το κάνουμε ΑΠΟΒΡΑΔΙΣ. Γκε γκε; Αν τους βάλετε το πρωί, θα χρειαστεί να τους μαγειρέψετε το απόγευμα, άρα θα ταΐσετε την οικογένεια Goodys σήμερα. Παρεκτός κι αν δουλεύετε 9-5 και πρόκειται να τα μαγειρέψετε το απόγευμα (βλέπε βράδυ με την κίνηση στην Κηφισίας), οπότε και τα βάζετε στο νερό πριν φύγετε για τη δουλειά. Το καταλάβαμε αυτό; Ωραία, πάμε παρακάτω. Άμα σας βρωμάνε τα φασόλια όταν πάτε να τα μαγειρέψετε, μην τρομάξετε, δεν χάλασαν, όπως μαθαίνουμε έτσι βρωμερά και τρισάλθια είναι από τη μάνα τους. Επίσης, εν αντιθέσει με πολλές άλλες περιπτώσεις, εδώ ισχύει το «ουκ εν τω πολλώ το ευ» και δεν θα σας βοηθήσει το να τα μουλιάσετε 3 μέρες νωρίτερα. Εγώ έτσι νόμισα (και καλά άμα τραβήξουν πολύ νερό και φουσκώσουν πολύ, θα βράσουν πιο γρήγορα) αλλά την πάτησα γιατί από κάποιο σημείο και μετά τα φασόλια έγκωσαν (μπούχτισαν ντε) το νερό και μουλάρωσαν και δεν έβραζαν.
    Όταν λοιπόν καταπιαστούμε με το καλό με το μαγείρεμα, πετάμε το νερό που τα μούλιαζε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό να τα σκεπάζει καλά. Η φωτιά στην αρχή είναι δυνατή και μόλις αρχίσει η βράση την χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα με μισόκλειστο καπάκι (αν το κλείσετε τελείως, θα σας πεταχτούν νερά και αφροί και άλλα τέτοια ωραία). Προσωπικά, στο στάδιο αυτό, τα αφήνω 1,5 ώρα για να είμαι σίγουρη.
    Κατόπιν, κι αφού έχουμε διαβάσει μερικά κεφάλαια από το βιβλίο μας/έχουμε πλύνει τα ρούχα και τα έχουμε απλώσει/έχουμε κάψει τα μάτια στο ίντερνετ, αλλάζουμε το νερό, περνώντας τα παράλληλα τα φασόλια 2-3 νερά για να καθαρίσουν και να βγάλουν ό,τι φλούδα μπορούν (διότι, ως γνωστόν, η φλούδα προκαλεί φούσκωμα και πρήξιμο κλπ κλπ). Τα ξαναβάζουμε στην κατασαρόλα με το νερό (κάπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, μην τη γεμίσετε, δεν φτιάχνετε μακαρόνια) μαζί με όλα τα υλικά. Τα καρότα όχι ολόκληρα, αλλά καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όπως και ο μαϊντανός, και το σέλινο μόνο τα φύλλα του. Τα αλάτι το κρατάμε για το τέλος μιας και τα σφίγγει τα άτιμα τα όσπρια. Επίσης, μπορούμε να ρίξουμε στο σημείο αυτό λίγη ζάχαρη, που βοηθά στην πιο γρήγορη βράση.
    Βράζουμε για μια ώρα, και πάλι με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, δοκιμάζοντας τη γεύση και το αν έχουν βράσει (στοίχημα ότι θα πάρει 1,5 ώρα). Κανα 20 λεπτο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και το αλάτι.

    Ανάλογα με το πόσο ζουμερά τα θέλετε, αφήνετε την κατσαρόλα ανοιχτή λίγο πριν το σβήσετε για να εξατμιστεί το πολύ ζουμί.
    Σερβίρετε με παραδοσιακή φέτα (Δωδώνης ρε). Τη ρέγκα και τις ελιές αφήστε τες στην άκρη.
    Για το βράδυ, buscopan χάπια για την κοιλιακή χώρα, coca-cola (ή sinalco, ό,τι προτιμάτε) για τη χώνεψη και αποσμητικό χώρου για το σπίτι.

    Για οποιαδήποτε απορία, τα λέμε στο τηλέφωνο (αυτό ήταν το σχόλιο της μάνας μου όταν έστειλε τη συνταγή στην ακαμάτα κόρη –και, μαντέψτε, η ΒΤ έκανε πάρτυ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/2/12 22:15

      ισχύει για όλα τα φασόλια; και Πρεσπών π.χ. ή μόνο για τα κλασικά; ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμος24/2/12 10:24

    Speed_motor....Tελικος την πατησατε ολοι σας και δεν καταλαβατε οτι εδω ..παιζει η ακροαση του Blog....θεαματικοτης και τα λοιπα.....ΜΕΓΑΛΕ ΜΠΛΟΝΚΕΡ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΜΥΣΘΟΦΟΡΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΑΣΩΣΤΑ!!!!ΛΕΛΕΔΕΣ Ε ΛΕΛΕΔΕΣ!!!!!!!!!!ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ (ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ) ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ....Ο (Γ.Β) ....ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ..ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΩΣ ΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ....ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ-ΕΓΡΑΨΕ ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΛΑ!!!!!!ΛΕΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΠΛΟΝΚΕΡ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!ΟΚ???????ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος24/2/12 10:38

    Speed_motor ...Εαν πραγματι φιλε ΜΠΛΟΝΚΕΡ εισαι Ροδιτης τοτε θα ξερεις και για τον Φιλο - Αδελφο που αναγραφω εως ανω....η μηπος κατι τρεχει απο πισω απο τον (Μυσθοφορο)?????Επαναλανβανω βγες και πες την αληθεια !!!Εγω θα το περασω δημοσιος ΜΜΕ εαν εχουν βαση τα οσα αναγραφεις περι της επιστολης...και μετα ψαχτειτε μονοι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος24/2/12 12:58

    ποντικοφόρε (από το "μυσθοφόρε") έχεις καταδρομεύσει την ελληνική γλώσσα!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος25/2/12 07:02

    μαγκες ειμαστε Ελληνες και πρεπει να ειμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ γι αυτο κοψτε ολοι τις προσβολες και τους εγωισμους αυτα μας διχαζουν και μας καταστρεφουν .οι βρωμιαρηδες οι κολοτουρκοι χαιρονται ρε αν τσακωνομαστε μεταξυ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος25/2/12 13:01

    τι να πεί κανείς ....ο στρατός δυστυχώς έχει κολλήσει στους τρόπους και όχι στα αποτελέσματα

    πχ ενδιαφέρονται για τον εάν έχεις γυαλισμένα άρβυλα και σε τιμωρούν γιαυτό παρά για τον αν έχεις γεμιστήρες όπως λέες και το άρθρο.. αυτό δεν είναι ξεφτίλα τώρα ?

    μακάρι να μην είναι έτσι αλλά όλοι υπηρετήσαμε και βλέπουμε ότι τα πράγματα απο εξοπλιμό και οργάνωση θα μπορούσαν να ήταν πάντα κατα πολύ καλύτερα τουλάχιστο με τα χρηματα που δινόσαντε όλα αυτά τα χρόνια..

    τι να πείς., η λογική του δημοσίου πέρασε και στο στρατό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος27/2/12 09:11

    ΕΔΩΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΚΟΠΗΚΑ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΩ ΓΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΑΚΙ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΧΕ ΤΩΝ ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΜΗΝ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΕΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ Κ.Ε.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος28/2/12 02:52

    OLOI SAS STAMATISTE EPI TELOUS... OI TOURKOI AN IXERAN ELLINIKA 8A GELOYSAN GI AYTA POY GRAPHOYN MERIKOI... OLOI PIGAME FANTAROI, KAI I PATRIDA EINAI IERI GIA OLOUS TOUS ELLINES POU TI FYLANE... EINAI NTROPI NA TA BALOYME ME TOYS STRATIWTES MAS, EINAI PAIDIA MAS KAI XREOS OLWN MAS YPER I KATA EINAI NA BOI8ISOYME NA EXOYN KALYTERES SYN8IKES OPOY KAI NA YPIRETOYN... OLA TA FANTARAKIA MAS EINAI APOGONOI TWN ENDOXWN PROGONWN MAS, MIN TO XENATE KAI EMEIS OFILOUME NA SEBATOYME OTI MAS AFISAN OI PROGONOI MAS, TOLMI KAI ARETI... PARAKALW MIN PIROBOLITE TO STRATO MAS... TA PAIDIA MAS... TIS ESTIES OLWN MAS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος29/2/12 00:53

    loipon eimouna k ego se auto to mpourdelo tis kalathou!!!!to exei to meros fenete afou k kalathenoi k lindiakoi ena matso skata eine!!psoriarides!doiikitis k ypodikitis de!!oloi tin ora evlepan ti douleia tha anoiksoun gia na koboun ypertimologimena timologia apo ta ylika pou epernan k na konomane eis baros ton politon!ase pou ta gamimena ta korakia to apogeuvma k ta pagonia to proi mas espagan t`arxidia!!eno o malakas pou exei dipla to ksenodoxio ereixne ta skata tou mesa sto stratopedo k bromouse o topos!!xaxaxaxax!!gia to poutso lian epoioikos!!KORITSIA!!PAME POLEMO!!!BRAXONISIDA STROGGILY!I LOVE YOU!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος4/3/12 15:16

    'Οσον αφορά το θέμα σας πω μερικά πράγματα διότι πολλοί κάνουν σχόλια χωρίς να έχουν ιδέα από καταδρομείς και το τι παίζει γενικά.
    1) Η Α ΜΑΚ η αλλίως 6ο ΕΤΕΘ αποτελεί μία από τις πιο νευραλγικές μοίρες καταδρομών στο Αιγαίο. Το έυρος των επιχειρήσεων που καλείται να αναλάβει είναι τεράστιο όσον αφορά αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα και στην Ν.Α. Μεσόγειο.
    Ο εξοπλίσμός της μοίρας θα μπορούσε να είναι πιο επαρκής σε πολλά πράγματα από γεμιστήρες μέχρι σακίδια Bergen, στολές, υιοθέτηση plate carrier και βαλιστικών πλακών κτλ. Για τις ελλείψεις θα μπορούσα να μιλώ για ώρες... το θέμα όμως δεν είναι αυτό διότι αυτή η κατάσταση επικρατεί σε όλες τις μοίρες καταδρομών στις οποίες υπάρχει κληρωτό προσωπικό και είναι στην παραμεθόριο. Απλά ο σχεδιασμός σχετικά με τα υλικά και τον φόρτο μάχης γίνεται βάσει ηλίθιων προβλεπόμενων σχεδίων τα οποία δεν γνωρίζω ποιό επιτελικό γραφείο τα φτιάχνει. Για παράδειγμα ένας που κουβαλάει Α/Τ LRAC - STRIM έχει σαν όπλο προστασίας ένα Glock 17 με 37 σφαίρες!!!!! Ένα κουτί με 50 σφαίρες κάνει 10 ευρώ. Από εκεί και πέρα καταλαβαίνει κάποιος το πόσο κοστολόγει το κράτος την ζωή του..... και πόσο μαλάκας είναι αυτός που έγραψε τον κανονισμό!!! Δυστυχώς για τα υλικά η μόνη λύση είναι παραγγελία γιατί αν περιμένεις από το κράτος απλά κάηκες!!! Η Magpul έχει ωραίους και πολύ φθηνούς γεμιστήρες με μετρητή σφαιρών.
    2)Οι εγκαταστάσεις της μονάδας πρέπει να φταχτούν και η μονάδα να έχει ανάγκη από σωστούς χώρους διαβίωσης. Τώρα θα μου πείτε λεφτά δεν υπάρχουν. Εγώ θα πώ σε αυτούς που ενδαφέρονται να βοηθήσουν την μοίρα με όποιον τρόπο μπορούν δεν είναι απαραίτητο να είναι χρηματική η βοήθεια. Οπώς έλεγε και ο John Kennedy << Μην ρωτάς τι μπορεί η πατρίδα σου να κάνει για σένα αλλά εσύ μπορεί να κάνεις γι' αυτήν.>>
    Η ανάγκη αυτή έχει να κάνει με το γεγόνος ότι αυτού του είδους οι άνθρωποι αποτελούν μια πολύ μικρή ελίτ μου διακατέχεται από τελείως διαφορετικά ιδεώδη και συναισθήματα. Αν δεν έχουν το καλύτερο αυτοί οι άνθρωποί τότε ποιός πρέπει να το έχει? ο παπάρας που είναι σε ένα χημείο και κλαίγεται όταν γίνονταο ασκήσεις.
    3) Η ελλήνική νοοτροπία διαφένεται από τα σχόλια του τύπου << τι να πουν και αυτοί οι γιωτάδες>>, << εφόσον είναι σκληροτράχηλοι τι χρειάζονται εγκαταστάσεις>>, <> και με άλλες τέτοιες ωραίες και θεάρεστες απόψεις. Για την δικία σας πληροφόρηση οι άνθρωποι που υπηρετουν εκεί είναι σκληροτράχηλοι αλλα είναι πάλι άνθρωποι και θέλουν κάποια ποιότητα ζώης ως αντάλλαγμα για το αγαθό της ασφάλειας.Δεν σημάινει ότι πρέπι να ζουν σαν ζώα.
    Τρωκτικά και με τέτοιες απόψεις δεν εχουν δικαίωμα να μιλούν διότι κατ'εμαί <>. Νοοτροπίες του τύπου <>, <>, <> οδηγούν μόνο σε παρακμή και είναι χαρακτηριστικό αντίστοιχων ανθρώπων.

    Επίσης να ξέρετε ότι και εγώ είμαι Ροδίος, έχω υπηρετήσει σε αυτή την μονάδα και την υπεραγαπώ, διότι τους καταδρομείς τους λέω αδερφούς μου.Εχώ ρίξει πόνο, γέλιο, κλάμα και πολλά κιλά ιδρώτα με αυτόυς τους ανθρώπους.
    Αν κάποιοι έχουν πρόβλημα να κάτσουν για κανένα δίμηνο μαζί τους να δουν πόσα απίδια βάζει ο σάκος!!!
    Για όσους με ξέρουν ήμουν ο ΔΕΑ Α.Χ.( τα αρχικά μου) σειρά 293 2005 Δ ΕΣΣΟ 1ος λόχος κρούσεως.
    Πολλά φιλία στους κομμάντος και σε αυτούς που παραμένουν κομμάντος άσχετα αν έχουν απολυθεί.
    Επίσης κάνω έκκληση σε όλους αντί να μιλούν να πράττουν και αν μπορούν το ξαναλέω να βοηθήσουν την μονάδα με οποινδήποτε τρόπο.
    Επίσης το όνομά μου δεν το κάνω γνωστό για ευνόητους λόγους επιχειρησιακού περιεχομένου και όχι επειδή κρύβομαι όπως κάποιοι. Άλλοστε όσοι ασχολούνται σίγουρα θα καταλάβουν ποιός είμαι. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/12 18:09

      MPRAVO FILE MOY....OLOI THN AGAPAME THN Α ΜΑΚ....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/5/15 19:35

      Ρε νέο!!! Πρέπει να με πρόλαβες.... Ήμουνα ΔΕΑ 2005 Α', Α. Γ.

      Διαγραφή
  37. Ανώνυμος4/3/12 15:44

    Σε όλους όσους λένε πικρόχολα σχόλια για τους καταδρομής .
    Καταδρομέας να πηδά τις γυναίκες τους και τις κόρες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος4/3/12 15:47

    πες τα ΔΕΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος4/3/12 16:07

    na sai kala!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος4/3/12 19:05

    Όλα τα παραπάνω ισχύουν το κτήριο είναι ειπώ κατάρρευσες και γενικά όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος5/3/12 20:36

    ΕΧΟ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ..ΜΠΡΑΒΟΣΑΣ..ΕΝΑΣ.ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΑΛΕΞΙΠΤΟΤΙΣΤΗΣ..ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΙΣΑ.1983.1985.ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟ..ΟΟΟΥΥΥΚΚ..ΤΙΜΙΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος11/3/12 10:22

    ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΡΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ 98-99 ΣΕΙΡΑ 253. ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΤΡΑΤΟ ΔΗΛΩΣΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΕΖΙΚΟΥ. ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ Κ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΗΞΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΡΩΓΑΜΕ ΤΙ ΤΡΩΓΑΜΕ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΡΕΙΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ.ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΣΚΟΠΙΕΣ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ,ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ Κ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛ. ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΑΣΧΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΦΙΒΙΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ. ΕΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΑΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΩΡΙΣ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ. (ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ Α'ΜΑΚ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος16/3/12 16:50

    re paliopoustara pios eisai si pou kseftilizis tn monada? pios apo olous tous monimous eisai? egw ipireto auti t stigmi ekei k dn eimai monimos alla fantaros k sigoura tha se kserw flore poustara na sikothis n figeis apo kei. an se mathw na mexri n apolitho tha se lioso malakismeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/12 18:03

      loipon akouste symerizome apolyta ton synadelfo..otan kaneis mia douleia theleis kai tis katalliles synthikes ergasias...ean pate na deite monades katadromwn twn voulgarwn pou kanoyn peripola maxhs sto afganistan tha trivete ta matia mas...gia na mhn pw italen gallwn kai ispanwn.......oso gia to stratiwth pou leei oti tha liwsei to synadelfo.....na parei 10 giati 50 den tha mporei as mathei na kratei to oplo kai meta na milisei...oso gia kati tephores kai kati tzitzikia..den asxoloumai me dimosioys ypallilous..den mporoun na pianoun kan stelexos twn eidikwn dynamewn sto stoma tous...sth monada ayth ypiretisa 3 xronia kai eimai poly perifanos...exw kanei kai stratiwths se monada aleksiptwtistwn to 98 -99..252..aliws stratiwths aliws stelexos...kyrioi..kai otan to 2009 2010 emeis agaliazame 15 meres to mhna tis vraxonisides me 40 kai 42 vathmous kai to xeimwna me 9 kai 10 mpofwr aytoi pou lene megala logia ekanan zwara sto nisi..opote as riksoun oi ypefthinei mia matia sto thema A MAK!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  44. Ανώνυμος17/3/12 14:42

    H ειδηση δημοσιευτηκε σε μπλογκ του Νομου Αρκαδιας, εχετε κανεναν μονιμο απο εκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος14/4/12 18:27

    E.P.O.P (Epeidi Pinasa Orkistika Pali) oloi oi epop einai kati kakomathimena paidakia p dn einai ikani na kanoun mia doulia gia n zisoun.... autoi oi epop exoun gmsi tn strato k emas ts fantarous genika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος12/7/12 18:08

    μπραβο.....
    σε ολους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
    ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ.ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΜΠΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΕΚΕΙ ΤΟ 86-87 ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΙΚ.
    ΕΚΠΕΔΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝ ΤΟΤΕ.
    ΕΝΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΟΥΚΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος1/3/15 19:22

    ΒΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 1 4 ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΤΩΡΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΓΟΚΟΛΩΝΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΑ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟ ΠΑΠΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟ ΡΑΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος11/7/16 00:15

    Poios einai malakes o dioikitis ? Opoios exei ta a....na to pei twra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 1975 απο τον προφυτη ηλια της ροδου με τα ποδια πηγαμε στην καλαθο για πρωτη φορα εμεις το εγκαινιασαμε παιδια ημουνα στην α μοιρα στο μαλεμε περασα καλλα τοτε ειχε πραγματικα καταδρομεις γιατι πολεμισαν στην κυπρο το 1974

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/12/20 11:12

      το ιδιο και εγω απο τον προφιτη ηλεια με τα ποδια στην καλαθο α μοιρα μαλεμε κρητης 116 εσσο 29 μηνες απο θεσσαλονικη

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *