ροή ειδήσεων

Η ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου θέμα συζήτησης στη Βουλή

Στην Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» συνεδρίασε χθες η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, υπό την προεδρία της κας Άντζελας Γκερέκου...
με θέμα ημερήσιας διάταξης «Περιφερειακή ανάπτυξη Νοτίου Αιγαίου» και επί μέρους θέματα: Συγκοινωνία - Υγεία - Περιβάλλον - Περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη.
Τα μέλη της Επιτροπής είχαν κληθεί να ενημερώσουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Πουσσαίος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Σωτήριος Παμπάκας, οι Δήμαρχοι Ρόδου, κ. Ευστάθιος Κουσουρνάς, Σύρου - Ερμούπολης, κ. Ιωάννης Δεκαβάλλας, Τήλου, κ. Αναστάσιος Αλιφέρης (Μεταφορικό Ισοδύναμο), Καλύμνου, κ. Δημήτριος Διακομιχάλης (Αναρριχητικός Τουρισμός), οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Πάππου, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Ρούσσος, οι Πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνιος Καμπουράκης, Κω, κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ, Σαντορίνης, κ. Ευάγγελος Φύτρος, Μυκόνου, κ. Ανδρέας Φιορεντίνος, οι Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, κ. Θεόδωρος Μήτσκας, της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Κυκλάδων, κ. Αντώνιος Καρατάσος, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου, κ. Γεώργιος Βαρθαλίτης, του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Σάββας Χατζησάββας, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δωδεκανήσου, κ. Παναγιώτης Τοκούζης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, κ. Εμμανουήλ Πιτροπάκης και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, κ. Ελευθέριος Κεχαγιόγλου.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Νίκος Ζωίδης και Γιώργος Κασσάρας από τα Δωδεκάνησα και ο κ. Παναγιώτης Ρήγας από τις Κυκλάδες.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης έδωσε το περίγραμμα των βασικών προβλημάτων της Περιφέρειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς της υγείας, των μεταφορών και του τουρισμού.
Εν κατακλείδι, κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις:
Α) Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συγκρότησαν οι δύο Νομαρχίες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, προβληματικές, από άποψη προσωπικού Νομαρχίες (667 συνολικά υπαλλήλους).
Στο νέο οργανισμό που συνέταξε το Υπουργείο μετά Καλλικράτη και στον οποίο περιελήφθησαν μόνο οι υπηρετούντες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάλληλοι (27/12/2010), κατέγραφε μια μείωση του προσωπικού λόγω μετατάξεων, αποχωρήσεων, μεταθέσεων κ.λ.π. από 667 σε 585 υπαλλήλους.
Σήμερα και μετά από ένα χρόνο λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το προσωπικό έχει συρρικνωθεί στους 516 υπαλλήλους και αναμένεται η αποχώρηση και άλλων.
Γίνεται κατανοητό πως η Περιφέρεια με αυτό το ελάχιστο προσωπικό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.
Με την υπ. αριθ. 73160/1321/10-10-2011 πρόσφατη επιστολή μας προς το Υ.Π.ΕΣ. και το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητήσαμε να ληφθεί ειδική μέριμνα έτσι ώστε να εξαιρεθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τη σχετική διάταξη περί κατάργησης κενών οργανικών θέσεων.
Πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες μας πρέπει να ενισχυθούν με το ελάχιστο απαραίτητο προσωπικό και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη σπουδή της συγκεκριμένης ρύθμισης όταν είναι αναγκαία η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων ειδικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Β) Ο νόμος προβλέπει τη λειτουργία αποκεντρωμένων περιφερειακών υπηρεσιών σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων (πρώην επαρχείων) με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, είναι απαραίτητο να υπάρχει και η αντίστοιχη στελέχωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών:
1) Το ελάχιστο προσωπικό ανά περιφερειακή ενότητα πρέπει ανάλογα με τον πληθυσμό και τον αριθμό των νησιών που απαρτίζουν την περιφερειακή ενότητα να κυμαίνεται από 25 έως 35 υπαλλήλους (σήμερα κυμαίνεται από 7 έως 40 υπαλλήλους).
2) Λόγω της ιδιαιτερότητας του νησιώτικου χώρου είναι απαραίτητη η παρουσία πολιτικού προϊσταμένου στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες (πρώην επαρχεία). Ο πολιτικός προϊστάμενος πρέπει να είναι περιφερειακός σύμβουλος της αντίστοιχης ενότητας».
(Σημ: η συζήτηση συνεχιζόταν ως αργά το απόγευμα).

http://aegaio.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/2/12 15:54

    Στη συνεδρίαση εξηγήθηκαν αναλυτικά από τη καΓΚΕΡΕΚΟΥ-ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ τρόποι αποφυγής πληρωμής φόρων και άλλων χρεών στο Δημόσιο και τεχνικές επιβίωσης του πολιτικού συστήματος.Συγκεκριμένα,αναλύθηκε το σύστημα:"Με φτύνουν και παριστάνω ό,τι βρέχει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *