ροή ειδήσεων

Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας: Πουλήστε ακατοίκητα νησιά

Την πώληση ακατοίκητων νησιών προτείνει στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Christoph Leitl, σύμφωνα με...
τηλεγράφημα του πρακτορείου APA. Επιπλέον, προτείνει εμμέσως πλην σαφώς, στην Ελλάδα να προχωρήσει σε παραχωρήσεις αναφορικά με το Κυπριακό.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Leitl, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο, επισημαίνει ότι οι Έλληνες πρέπει να πουλήσουν «κάποια απομακρυσμένα, ακατοίκητα νησιά, σε μια συμβολική κίνηση» η οποία, όπως υποστηρίζει θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη, έναντι της χώρας.

«Η Ελλάδα πρέπει να αναρωτηθεί τι μπορεί να κάνει η ίδια» επισημαίνει στο APA, ο Leitl και αναρωτιέται «Μπορεί ίσως να προβεί σε κάποιο πολιτικό αντάλλαγμα σε ό,τι αφορά την Κύπρο; Μπορεί ίσως να πουλήσει κάποια απομακρυσμένα, ακατοίκητα νησιά, που θα αποφέρουν πολλά χρήματα; Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί».

Στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με μια τέτοια ενέργεια, που σίγουρα δεν είναι εύκολη για τους Έλληνες, το «δημαγωγικό κλίμα» που επικρατεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας θα μετριαστεί και «οι φίλοι της Ελλάδας θα έχουν ένα ισχυρό επιχείρημα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις στην καινοτομία, την παιδεία και την έρευνα, καθώς και προοπτική για το μέλλον, κυρίως για τη νέα γενιά.

«Αν γίνονται μόνο περικοπές, θα χάσουμε τον ασθενή κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Γιατί το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της έναντι της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας» υπογράμμισε ο Christoph Leitl.

Αναφερόμενος στα ευρωομόλογα, έκανε λόγο για κοινό επιτόκιο 2% για όλα τα κράτη-μέλη, γιατί όταν η Ελλάδα καλείται να πληρώσει επιτόκιο 30-35% για τα ομόλογά της «τότε είναι σαφές ότι δεν μπορεί να πληρώσει». «Ποιος θα πρέπει τότε να πληρώσει; Εμείς ως κοινότητα» επεσήμανε ο Leitl και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ισχύσουν αυστηροί κανόνες για τα ευρωομόλογα.

tvxs.gr

Υστερόγραφο δικό μου: ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΡΑΚΑ ! ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.. ΑΛΛΑ ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/2/12 15:05

    δεν πάνε στον αγύριστο λέω 'γω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/2/12 15:40

    πως να πάνε στον αγύριστο που με τους προδότες του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ τους δίνουμε κάθε δικαίωμα να τα λένε και να τα κάνουν αυτά σε εμάς τους Έλληνες ;

    πρώτα απ όλα θέλουν κρέμασμα οι δοσίλογοι του πασόκ της νδ και του λάος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/2/12 18:59

    Πουλάω τα αρχ....α μου μόνο στην Γερμανία και ιδιαίτερα στην Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/2/12 20:19

    EGW TA DINW TSAMPA STON ALLON TON KAROTSAKIA TON NAZI!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/2/12 19:01

    sikoste ena toixo psilo giro giro ap tin ellada mas ...kai petakste ekso ola auta ta arxidia pou legontai europaioi...malakes me gravates tha tous elega ..mazi me tous dikous mas tous poulimenous kai na koitaksoume monoi mas tous dikous mas anthropous..emeis oi ellines oute ta proionta tous theloume oute ta amaksia tous oute tipota...xilies fores o gadaros kai oi eleutheria mas para oloes autes oi malakies

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *