ροή ειδήσεων

Όρους στην αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων βάζει το Μνημόνιο

Οι κάτοχοι των διπλωμάτων ξένων κολεγίων κρατών μελών της Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται στην Ελλάδα υπό τους ίδιους όρους... όπως και οι κάτοχοι ελληνικών πτυχίων, μετά τις αλλαγές που επιτάσσει το νέο Μνημόνιο στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Σημειώνεται πως ο ΔΟΑΤΑΠ είναι ο αρμόδιος οργανισμός για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών της αλλοδαπής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης και τη παροχή πληροφοριών σχετικά με σπουδές Ανώτατης Εκπαίδευσης στην αλλοδαπή και στην ημεδαπή.

Το νέο Μνημόνιο επιβάλει στην κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, περιλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει προσχέδιο νόμου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012, προς υιοθέτηση εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της αναγνώρισης των επαγγελματικών τίτλων που προέρχονται από διπλώματα τα οποία απονέμονται βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης (ξένων κολεγίων).

Ακόμη, η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να επικαιροποιεί τα στοιχεία ως προς τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν προς αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και τα αποστέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για να εφαρμοστούν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον ιδρυτικό νόμο του ΔΟΑΤΑΠ.

newsbeast.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/2/12 15:23

    Να κλείσει επιτέλους το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ο ΔΟΑΤΑΠ !!!

    20 χρονια να αναγνωρίσουν ένα δίπλωμα τα καθίκια.. πόσους χιλιάδες Έλληνες έχουν καταστρέψει εκεί οι ηλίθιοι οι αργόσχολοι να κλεισει Ο ΔΟΑΤΑΠ και όλα τα διπλώματα κρατικών πανεπιστημίων/ ιδιωτικών πανεπιστημίων / κολεγίων να αναγνωρίζονται αυτόματα απ την Ελλάδα ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !

    Να κλείσει να πάει στα ανάθεμα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/12 15:59

    ΝΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Κ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΦΩΣΤΗΡΕΣ!!!! ΟΥΣΤ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/2/12 16:09

    Feb 20, 2012 05:59 AM απο κάτι άσχετους σαν και 'σενα (που ειμαι σίγουρος οτι εισαι και αβουλος ψηφοφορος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) εχουμε καταντήσει έτσι.
    Πάντα πιστεύουμε οτι στην Ελλαδα τα κάνουμε όλα καλύτερα...απο σπουδές μέχρι λαμογιές. Οι δικοι μας ειναι κορυφαίοι επιστήμονες και όλοι οι άλλοι άσχετοι!!!

    Α ρε νουμερα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/12 17:01

      για πες μας ποσα πληρωσε ο μπαμπακας για να το παιζεις φοιτητης απο το εξωτερικο (Βουλγαρια-ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΛΠ)

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/12 17:26

    Ανεξάρτητα απ'τις δικαιολογημένες συστάσεις/υποδείξεις της Ε.Ε. σε όλα τα ζητήματα ακαδημαϊκών και επαγγελματικών προσοντων, η Ελλάς συνεχίζει με τη μη ορθολογική και χρονολογική σειρά ψήφισης νόμων/π.δ., να ταλαιπωρεί χιλιάδες απόφοιτους του εξωτερικού. Η λύση είναι η άμεση διάλυση του ΔΟΑΤΑΠ, και η ενδυνάμωση του Σ.Α.Ε.Π. με περισσότερο προσωπικό προς μείωση του χρόνου λήψεως αποφάσεων που αφορούν αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών και ακαδημαϊκών προσόντων.

    Οι απόφοιτοι Ελληνικών ΑΕΙ/ΤΕΙ που επέλεξαν να σταδιοδρομήσουν στο εξωτερικό, λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές που ορίζονται απο τον νόμο της κάθε χώρας (ευρωπαϊκής ή τρίτης χώρας) χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό σε σχέση με την άσκηση του επαγγελματος στην εν' λόγω χώρα συγκριτικά με τους πτυχιούχους πού έχουν την εθνικότητά.

    Είναι ρατσιστικό να μην συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και στην σύγχρονη Ελλάδα. Ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η άνιση μεταχείριση πτυχιούχων του εξωτερικού!!!

    Το πρόβλημα δεν είναι οι απόφοιτοι των ιδρυμάτων του εξωτερικού, αλλά τα ρουσφέτια που κατάργησαν την αξιοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/2/12 22:07

    Με την ανεργία στα ύψη, αυτό που του ένιαξε είναι το πως θα έρθουν εδώ "πτυχιούχοι" από την Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ να δουλέψουν;;; ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *