ροή ειδήσεων

Ατάραχος ο καπετάνιος του Concordia μετά την πρόσκρουση (video)

Βίντεο που τράβηξε επιβάτης αγνώστων στοιχείων από την περιοχή του θαλάμου διακυβέρνησης του πλοίου Costa Concordia και που δόθηκε στη δημοσιότητα...
αναμένεται να δώσει νέα τροπή στις εξελίξεις.

Στο 9 λεπτών βίντεο που μεταδόθηκε από το κανάλι TG5, καταγράφεται η μάλλον χαλαρή αντίδραση του καπετάνιου Σκετίνο αμέσως μετά την πρόσκρουση.

Συγκεκριμένα, ο Σκετίνο εμφανίζεται κάθε άλλο παρά δυναμικός καθώς περίμενε μια ολόκληρη ώρα μέχρι να διατάξει τους επιβάτες να εκκενώσουν το πλοίο.

Στο βίντεο ο καπετάνιος Σκετίνο και οι 12 σπουδαιότεροι υφιστάμενοί του κοιτάζουν τα όργανα πλεύσης, τηλεφωνούν και συνομιλούν ήρεμα αρχικά και λίγο πιο νευρικά στη συνέχεια.

«Μπαίνουν νερά στην περιοχή του μηχανοστάσιου και οι κινητήριες μηχανές μας... πάνε κατά διαόλου, είναι πια εκτός λειτουργίας», ακούγεται να λέει φωνή στο βίντεο.

Και ο καπετάνιος Σκετίνο φέρεται να απαντά «Μίλησα με το δωμάτιο ελέγχου και μου είπαν ότι με δύο διαμερίσματα πλημμυρισμένα θα επιζήσουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα».

«Πόσο απέχουμε τώρα από το νησί»; ρωτά στη συνέχεια μέλος του επιτελείου του Σκετίνο.

«Ας πλησιάσουμε περισσότερο το νησί, να αγκυροβολήσουμε, να δούμε» απαντά άλλος συνεργάτης του καπετάνιου.

«Καπετάνιε...Παίρνουν πρωτοβουλία! οι άνθρωποι στα καταστρώματα, επιβιβάζονται μόνοι τους στις βάρκες», λέει τρίτο πρόσωπο.

«Σύμφωνοι», περιορίζεται να πει ο Σκετίνο.

«Και τώρα, τι στο καλό θα κάνουμε Θεέ μου»; συμπληρώνει σχεδόν αμέσως παρακείμενος αξιωματικός γέφυρας του πλοίου για να πάρει από φωνή που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα σε ποιόν ανήκει, την απάντηση «γενικό σήμα κινδύνου», χωρίς ωστόσο και πάλι να δίνεται εντολή εκκένωσης του πλοίου.

Το βίντεο βρίσκεται πλέον στα χέρια του δικαστή που έχει αναλάβει την έρευνα γύρω από το ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους κι άφησε άλλους 15 αγνοούμενους.


tromaktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *