ροή ειδήσεων

Σαρώνει το «greek money»

«Καλώς ήρθαν οι... cash Greeks», δηλαδή οι Έλληνες που θα πληρώσουν σε ρευστό. Αυτή τη φράση χρησιμοποιούν οι κτηματομεσίτες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων...
σε χώρες του εξωτερικού., για να επιβεβαιώσουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για μαζικές αγορές σπιτιών και επαγγελματικών ακινήτων από Έλληνες που βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό.

Αυτό αναφέρει σήμερα το Έθνος της Κυριακής, σε δημοσίευμα σχετικά με τις αγορές ακινήτων Ελλήνων στο εξωτερικό. Μέχρι το 2011, σημειώνει, οι αγορές γίνονταν κυρίως στη Βρετανία αφορούσαν ακίνητα αξίας από τα 500 χιλιάδες ευρώ και πάνω, ωστόσο, ο φόβος της χρεοκοπίας και η ανάγκη για εξασφάλιση των αποταμιεύσεων οδηγεί όλο και περισσότερους στις ξένες κτηματαγορές, συμπληρώνει.

Οι έχοντες και κατέχοντες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι, έμποροι, καλλιτέχνες είναι κυρίως που αγοράζουν σπίτια και εξοχικά. Πρόκειται για κατοικίες από 700.000 ευρώ μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά και για σαλέ στην Ελβετία που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι καλύτεροι πελάτες των κτηματομεσιτικών γραφείων του εξωτερικού έχουν γίνει οι «επενδυτές της κρίσης», οι οποίοι πληρώνουν τοις μετρητοίς για ακίνητα. Τα περισσότερα από αυτά εντοπίζονται στο Λονδίνο, αλλά επίσης στην Τουρκία, μέχρι και τη Βουλγαρία.
newsbeast.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *