ροή ειδήσεων

Επαναλειτουργία εντός του 2013 για την Χάλκη

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
Συνάντηση είχαν σήμερα το απόγευμα στο Φανάρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...
Γιώργος Παπανδρέου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά τη συζήτησή τους ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χαλκής, εκτιμώντας ότι «στις αρχές του επομένου έτους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή».

Όπως σημείωσε, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Φανάρι «μας είπε ότι τα ολίγα νομικά κωλύματα που υπολείπονται για την επαναλειτουργία της Χάλκης θα επιλυθούν με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους. Επομένως στις αρχές του επομένου έτους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή, αιρωμένων αυτών των τελευταίων κωλυμάτων, που λέγεται ότι υπάρχουν».

Ο κ. Παπανδρέου εκθείασε το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζοντας ότι είναι «πολύ σημαντικό για την οικουμενική αντίληψη, την οποία έχετε γύρω από τα θέματα του διαλόγου των θρησκειών, των πολιτισμών, αλλά και για το περιβάλλον, όπου είστε πρωτοστάτης και, μάλιστα, σε εποχές που δεν ήταν και της μόδας».

Πέρα από το θέμα της Θεολογικής Σχολής, αναφέρθηκαν και στο θέμα των διαθρησκειακών διαλόγων, με τον κ. Παπανδρέου να κάνει λόγο και για τη συζήτηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που γίνεται στην Τουρκία, για τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» και ειδικότερα στο θέμα της Συρίας.
http://tsiliadoros.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *