ροή ειδήσεων

Υπό παρακολούθηση όσοι χρωστούν 5 εκ. ευρώ

Συστήθηκε ομάδα είσπραξης η οποία θα παρακολουθεί όσους οφείλουν 5 εκ. ευρώ. Δ ιαβάστε την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών...


Περίπου 1000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις χρωστούν στο δημόσιο περισσότερα από 5 εκ ευρώ.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου ορίζεται Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης η οποία θα παρακολουθεί τους συγκεκριμένους μεγαλοοφειλέτες για δύο χρόνια προκειμένου να μπουν στα κρατικά ταμεία τα χρήματα που οφείλουν.

Για την είσπραξη των συγκεκριμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων έως και αυτόφωρο σε συνεργασία με τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει εισπράξει έως το τέλος του έτους 2 δις ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές από μια δεξαμενή που υπερβαίνει τα 43 δις ευρώ.

Αναλυτικά, η απόφαση Οικονόμου ορίζει:

1. Ως ιδιαίτερα σημαντικού ύψους οφειλές, η επιδίωξη της είσπραξης των οποίων υπάγεται και στην αρμοδιότητα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, καθορίζονται οι συνολικές βασικές οφειλές ανά οφειλέτη άνω των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) Ευρώ, από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης.

2. Η ανωτέρω αρμοδιότητα διατηρείται για δύο έτη από τη μείωση των οφειλών κάτω του ανωτέρω ορίου για οποιοδήποτε λόγο.

3. Η επιδίωξη της είσπραξης για τις ανωτέρω οφειλές γίνεται κατά προτεραιότητα με συνδυασμένες και συμπληρωματικές ενέργειες έναντι άλλων μικρότερων οφειλών.

real

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *