ροή ειδήσεων

Η τουρκική φρεγάτα, έφθασε Εύβοια. Μέχρι που θα φθάσει η προκλητικότητα της Άγκυρας;

Μετά το Πίρι Ρέϊς -το οποίο συνεχίζει να "βολοδέρνει" στο Αιγαίο- τουρκική φρεγάτα στην Εύβοια.Η Άγκυρα επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο και αυτό προβληματίζει την Αθήνα...


Με τον κρατικό μηχανισμό και την κυβέρνηση σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" λόγω της οικονομικής κρίσης και της εσωτερική πολιτικής ρευστότητας, η Τουρκία πιέζει στρατιωτικά στο Αιγαίο,θέλοντας να επισημάνει την παρουσία της αλλά και να δοκιμάσει αντανακλαστικά.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην δώσει ευκαιρία κλιμάκωσης ,χωρίς δική της πρωτοβουλία δεν είναι και δεν θα είναι εύκολη.Τα κόμματα που τη στηρίζουν βρίσκονται σε θέση "εκλογικής μάχης" ,η κοινή γνώμη -δηλαδή οι ψηφοφόροι- ενοχλούνται από την τουρκική προκλητικότητα και την "χαλαρή" όπως εκτιμούν κάποιοι ελληνική αντίδραση. Και αυτό είναι κάτι που η Άγκυρα θα εκμεταλευτεί αν πράγματι θέλει να τραβήξει το σχοινί και να οδηγήσει σε κρίση.

Το ζητούμενο είναι αν η κυβέρνηση, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μια κρίση αυτή τη στιγμή.Η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει τη τουρκική επιθετικότητα η Αθήνα,ασφαλώς έχει κι αυτή όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν για πολύ ,χωρίς συνέπειες.

Η ΝΔ ήδη εξέδωσε ανακοίνωση για τις τουρκικές προκλήσεις στην οποία επισημαίνει ότι οι ΕΔ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία μας.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε:

«Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, για μια ακόμη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο.
Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων οφείλει να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται εναντίον της διεθνούς εννόμου τάξεως και παραβιάζουν σε τέτοιο βαθμό τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ώστε εκθέτουν βαρύτατα – και σε διεθνές επίπεδο – την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη χώρα απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αντί να προσεγγίζει σε αυτό.
Η τουρκική προκλητικότητα προσκρούει στο εθνικό φρόνημα του λαού μας και στην αποφασιστικότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν στη στεριά, στον αέρα και στη θάλασσα, την εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας».

onalert.gr
http://karavanas.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/3/12 02:03

    Πολιτική πρόκληση είναι. Το μόνο σίγουρο. ΚΑΙ στρατιωτική όμως, είναι μόνο αν παραβιάσει τον εθνικό θαλάσσιο χώρο. Γιατί αν κινείται στα διεθνή ύδατα τότε κανείς δε μπορεί να πει κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/3/12 02:44

      Δεν υπάρχει διαχωρισμός πρόκλησης σε πολιτική ή άλλη όσων αφορά το δίκαιο της θάλασσας, η Τουρκική φρεγάτα παραβίασε την αβλαβή διέλευση σε Ελληνικά χωρικά ύδατα (μεταξύ Κάβο Ντόρο και Τζιά), γιατί η πορεία της ήταν άσκοπη. Συγκεκριμένα απέπλευσε από AKSAZ και κατευθύνεται μάλλον Δαρδανέλια ή Σμύρνη. Αν ερχόταν από δυτική Μεσόγειο και κατευθυνόταν Δαρδανέλια ή Σμύρνη θα υπήρχε κάποια δικαιολογία.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *