ροή ειδήσεων

Διαμαρτυρία για Λανθασμένο αριθμό εισακτέων σπουδαστών στις ΑΣΤΕ και γνωστοποίηση κλεισίματος οικοτροφείων

Αξιότιμε κε. Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ,
Το φετινό ακαδημαϊκό έτος βρίθει αρνητικών εκπλήξεων σε βάρος των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης αποτέλεσμα επιπόλαιων... κατ’ ελάχιστο, διοικητικών αποφάσεων και πράξεων που έχουν σαν αποτέλεσμα να πλήττεται ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία ολόκληρου του οργανισμού.

Αναλυτικότερα:

Με την με αρ 102/26-03-2012 απόφαση της 8ης/2012 συνεδρίασης του ΔΣ, οι εισακτέοι σπουδαστές για το ακαδημαϊκό έτος 2012/2013 είναι κατά 10 λιγότεροι σε κάθε Σχολή σε σχέση με αυτό που είχαν ζητήσει οι Διευθύνσεις τους. Με ποιο σκεπτικό όμως έγινε αυτή η μείωση – με δεδομένες μάλιστα τις απώλειες που σημειώνονται στις εγγραφές; (Σας θυμίζουμε ότι μόνο από την ΑΣΤΕΑΝ διαγράφηκαν εφέτος 24 σπουδαστές μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του οικοτροφείου της.) Με την ίδια δε απόφαση ενημερώνετε το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ότι τα οικοτροφεία των ΑΣΤΕ δεν θα λειτουργήσουν εφέτος, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η μετατροπή τους σε Εστίες.

Ανάλογης κατεύθυνσης είναι και η απόφαση που πήρατε για τη, χρηματοδότηση των εργαστηρίων των επισιτιστικών μαθημάτων των ΑΣΤΕ με το ποσό των 4000€, που θα σπαταληθούν τελικά στο βωμό μιας υποστήριξης επιπέδου «οικιακής εκπαίδευσης» προκειμένου να μην επενδυθεί (με το πρόσχημα ξανά της εξοικονόμησης πόρων) το ποσό των 36000€ για κάθε Σχολή το οποίο όμως θα εξασφάλιζε ένα αξιοπρεπές επίπεδο επισιτιστικής ξενοδοχειακής εκπαίδευσης στους σπουδαστές μας. Πιστεύετε πραγματικά ότι το μέγεθος αυτής της εξοικονόμησης πόρων είναι τέτοιο που να δικαιολογεί να ρισκάρουμε τη διάλυση των Σχολών μας;

Σημειώστε δε, ότι αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν. παραβλέποντας πεισματικά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που οι καθηγητές και οι αρμόδιοι οικονομικοί διευθυντές των Σχολών και τα συνδικαλιστικά όργανα του οργανισμού εγγράφως υπέβαλαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕΚ με κοινοποίηση στους εμπλεκόμενους φορείς και αφορούσαν στην βιωσιμότητα όλων των οικοτροφείων τόσο των ΕΠΑΣ όσο και των ΑΣΤΕ. Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας όλων των οικοτροφείων, με μια λογική συμμετοχή των εκπαιδευομένων στο κόστος λειτουργίας τους που σε περιπτώσεις καλύπτεται σε ποσοστό σχεδόν 100%. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν οι Σχολές το συγκριτικό τους πλεονέκτημα, ενώ θα λειτουργούν στο πλαίσια ενός μειωμένου κόστους λειτουργίας, όπως οι συνθήκες απαιτούν.

Πιστεύουμε, ότι με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται η τεχνική εκπαίδευση στις Σχολές μας πράγμα που θα οδηγήσει σε απώλεια σπουδαστών, απαξίωση και μαρασμό και στη συνέχεια στο κλείσιμο. Οι αποφάσεις αυτές που πάρθηκαν στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση του ΟΤΕΚ από το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης, κι ας είναι ο αρχαιότερος εξειδικευμένος φορέας τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο λοιπόν του επιθυμητού από όλους μας εξορθολογισμού της λειτουργίας του οργανισμού, της ενδυνάμωσης των δράσεων του, της καλύτερης εκμετάλλευσης των πόρων του αλλά και από άλλη της εξίσου σημαντικής ανάγκης για διατήρηση και ανάπτυξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, σας ζητούμε:
Να δείξετε περισσότερη προσοχή στις προτάσεις των οργάνων των Σχολών και να μας καλέσετε σε διάλογο.
Να σταματήσετε την λήψη αποφάσεων που με το πρόσχημα της εξοικονόμησης ελαχίστων πόρων οδηγεί στο μαρασμό τις Σχολές μας – εκτός αν ο Στόχος που υπηρετείται σήμερα είναι να κλείσουν τελικά οι Σχολές.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι εξαγγελίες για αναβάθμιση και ανωτατοποίηση των ΑΣΤΕ από τη πολιτική ηγεσία δια στόματος του κυρίου Νικητιάδη, δεν ήταν λόγια του αέρα και περιμένουμε την παρέμβαση των κυβερνόντων προκειμένου να επιλυθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα των Σχολών μας.

Με τιμή
Για το ΔΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος
Κασέρης Εμμανουήλ
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων
ΑΣΤΕ Ρόδου


Ο Γεν. Γραμματέας
Κουτρούμπας Ευθύμιος
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων
ΑΣΤΕ Αγ. Νικολάου


Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/3/12 07:51

    ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΕΚΕΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΦΟΥ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ? ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΧΤΡΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *