ροή ειδήσεων

Λιμάνια: Στο «βατήρα» για τις ιδιωτικοποιήσεις

Θέσεις στο... βατήρα της εκκίνησης παίρνουν σιγά - σιγά ο ένας μετά τον άλλον οι ενδιαφερόμενοι για τις τύχες της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας...

Η είσοδος ιδιωτών στα ελληνικά λιμάνια θεωρείται δεδομένη, αλλά οι απαντήσεις για το μοντέλο που θα επιλεχθεί, αναμένεται να δοθούν «άμεσα», μόλις δηλαδή οι μελετητές, που έχουν επιλεγεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, για να προτείνουν τα υπέρ και τα κατά των μοντέλων της παραχώρησης, ή της πώλησης πλειοψηφικών πακέτων μετοχών του Δημοσίου, καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερις άνθρωποι που συμμετέχουν ενεργά στις διαβουλεύσεις και έχουν λόγο στη διαμόρφωση των εξελίξεων, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δημόσια τις θέσεις τους στην εκδήλωση της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, Κώστα Χλωμούδη, «Τάσεις και Εξελίξεις στη Λιμενική Βιομηχανία».

Το σημείο που συμφωνούν όλοι είναι το μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του ελληνικού λιμενικού συστήματος έχει εξαντλήσει τα όριά του και απαιτείται άμεσα μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία αναδιοργάνωσής του, με τη δυναμική είσοδο του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις διεθνείς εξελίξεις και να συμβάλει στην αναγκαία αναπτυξιακή δυναμική που έχει ανάγκη η χώρα.

Αντίθετα, υπάρχουν έντονες διαφωνίες σε ό,τι αφορά την επιλογή του μοντέλου.
naftempotiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *