Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

  ροή ειδήσεων

“Αν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε τους ήρωές μας πρέπει να μάθουμε για αυτούς”!

Ένας αναγνώστης μέσω της επιστολής του θέλησε να εκφράσει τη δική του άποψη για τις εθνικές παρελάσεις…

«Θέλω να καταθέσω την άποψη μου σχετικά με τις μαθητικές παρελάσεις και μόνο και όχι με τις στρατιωτικές, καθώς αυτές πιστεύω πως πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται επειδή γίνονται από… άτομα που γνωρίζουν αλλά γίνονται και με την κατάλληλη προετοιμασία.
Οι μαθητικές παρελάσεις σήμερα είναι απλά μια »βιτρίνα» για να δείξουμε πόσο περήφανοι πρέπει να είμαστε επειδή οι εθνικοί μας ήρωες το 1821 έδιωξαν τους Τούρκους, και με το να βάζουμε παιδάκια του δημοτικού να κάνουνε μια βόλτα στην πόλη τους παραταγμένοι λες και είναι στρατιώτακια νομίζουμε πως τιμάμε τους ήρωες μας.
Γνωρίζω παιδιά πάνω από 15 χρονών τα οποία αν και συμμετείχαν στις παρελάσεις αν τους πεις να σου πούνε τον εθνικό ύμνο θα κάνουνε πολλά λάθη και αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει πολύ περισσότερο, οι μαθητές μπερδεύουν την 28η Οκτωβρίου με την 25η Μαρτίου ενώ πολλές φορές δεν ξέρουνε καν για ποιον λόγω κάνουνε παρέλαση, δεν γνωρίζουν ποιος ήτανε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, δεν γνωρίζουν τι έγινε στην Αγία Λαύρα όταν όμως τους ρωτήσεις πόσα πρωταθλήματα έχει ο ολυμπιακός σου απαντάνε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Λυπάμαι πραγματικά που η παρέλαση έχει μετατραπεί σε καλλιστεία για το ποια είναι πιο όμορφη, ποιος είναι ο πιο έξυπνος που θα κρατάει την σημαία, ποιοι θα είναι οι ποιο ψηλοί που θα είναι στην πρώτη σειρά και ποιος θα είναι ο »κακόμοιρος» που η φύση τον καταράστηκε να είναι 1,50 και έτσι θα είναι στην τελευταία σειρά της παρέλασης.
Ας περάσουμε όμως και στους επισήμους οι οποίοι γεμάτοι υπερηφάνεια κάθονται στο ειδικό μέρος που έχουνε στήσει για εκείνους μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη! Όχι κύριοι σε αυτήν την θέση δεν πρέπει να κάθεται ούτε η Διαμαντοπούλου, ούτε ο Βενιζέλος. Πρέπει να κάθεται ο παππούς μου και ο παππούς σου που έχασαν το χέρι τους, το πόδι τους, έμειναν ανάπηροι ή πέθαναν για να μπορούμε όλοι μας να έχουμε ψηλά το κεφάλι (όσο μπορούμε βέβαια) και να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες ακόμα και μέσα σε αυτήν την δύσκολη εποχή που ζούμε.
Για να ολοκληρώσω λοιπόν, τα παιδιά σήμερα πηγαίνουν με το ζόρι στην παρέλαση τα περισσότερα, εμένα ας πούμε στο δημοτικό με απειλούσαν πως θα πάρω Γ’ στην γυμναστική και στο γυμνάσιο έφαγα 1ήμερη αποβολή επειδή δεν γούσταρα να πάω στην παρέλαση αντ’ αυτού όμως προτιμούσα να διαβάζω την ελληνική ιστορία για να γνωρίζω από που προέρχομαι και να προσπαθήσω να σηκώσω το ανάστημα μου στους σύγχρονους κατακτητές όπως έκαναν οι πραγματικοί ήρωες.
Οι ήρωες του ’21 γεννήθηκαν ταπεινά, μεγάλωσαν ταπεινά και πέθαναν πάλι ταπεινά όλα αυτά τα »μεγάλα» δεν νομίζω πως θα τους συγκινούσαν ιδιαίτερα.
Αν θέλουμε πραγματικά να τους τιμήσουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε γι’ αυτούς και να ξανακερδίσουμε την αξιοπρέπεια που μας στέρησε ο κατακτητής σε συνεργασία με τους Έλληνες δοσίλογους.
Μόνο τότε θα είμαστε άξιοι να λεγόμαστε απόγονοι αυτών των ανθρώπων.»

prionokordela.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/3/12 12:52

    Χαίρομαι τόσο με την ανάρτησή σου. Πόσο λογικά προσέγγισες το θέμα. Με συγκίνησες. Να είσαι καλά και εύχομαι όλοι σιγά σιγά να αρχίσουν να το βλέπουν όπως εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/3/12 14:29

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/3/12 15:50

    μπραβο ρε παλικαρι.εισαι παρα πολλυ σωστος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/3/12 16:55

    Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου!! Μπράβο σου!! Μας έχουν κουράσει οι τυμπανοκρουσίες και τα μεγάλα λόγια.. Η σκέψη σου είναι πολύ λογική... πράγμα πολύ σπάνιο για την εποχή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/3/12 18:48

    ΕΥΓΕ!!
    ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ ΡΟΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/3/12 20:44

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ...( ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ) ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...ΛΕΩ ΕΓΩ...ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/3/12 23:52

    Εμείς όλοι τους ήρωες τους τιμάμε, αυτοί όμως που έσκισαν, έκαψαν, σταύρωσαν όλους τους ήρωες τα όνειρα και τα ιδανικά τους για τούτη την χωρα του βάζετε στους επισήμους και τους χειροκροτάτε και από πάνω.
    Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας από τους πολιτκούς στις εθνικές επετείους γιατί πολύ απλά πρόδωσαν τους ήρωες μας και όλους εμάς τους σημερινούς Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/3/12 11:39

    ΦΕΒΕΡΟ το πιπινι της φωτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος17/3/12 11:40

    εχμμμμ ΦΟΒΕΡΟ ηθελα να πω... με στράβωσε χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *