ροή ειδήσεων

"Η Ελλάδα ευθύνεται για τη θεολογική Σχολή Χάλκης"

Η Ελλάδα εμποδίζει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Αυτό δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργός της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς...
απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στη Νότια Κορέα του ανέφερε την απόφασή του για επαναλειτουργία.

Σε χτεσινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφερόταν ότι ο Ομπάμα κατά τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνομιλία, είπε πως συνεχάρη τον Ερντογάν για τις προσπάθειές του σχετικά με την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία και πως αισθάνθηκε χαρά όταν άκουσε από τον Ερντογάν την απόφασή του για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη”.

“Το θέμα αυτό περισσότερο από διμερές θέμα μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, είναι θέμα που σχετίζεται με τη νομοθεσία μας” είπε ο κ. Μπαγίς στη σημερινή του δήλωση.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη έχει σημασία από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναγκών των Ορθόδοξων πολιτών της Τουρκίας για εκπαίδευση ιερέων, αλλά τόνισε ότι “καθώς όμως προβαίνουμε στα βήματα αυτά, είχαμε υπογραμμίσει πως το θέμα αν και δεν εξαρτάται από τον όρο περί αμοιβαιότητας, ωστόσο θα έχουν μεγάλη σημασία τα ταυτόχρονα βήματα στα οποία θα προβεί η Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και ο κ. Παπανδρέου, δεν έχουν προβεί στα αναγκαία βήματα, παρότι έχουν δώσει επανειλημμένως υποσχέσεις στον πρωθυπουργό μας, δείχνει το πού ακριβώς κολλάει το ζήτημα”

“Ελπίζουμε να λυθούν τα προβλήματα και των μουσουλμάνων Τούρκων αδελφών μας που ζουν στην Ελλάδα και των Ορθόδοξων πολιτών μας που ζουν στην Τουρκία” είπε ο Μπαγίς και υποστήριξε ότι “η Τουρκία έχει παρουσιάσει την καλή της πρόθεση”, αφού, όπως είπε, “τόσο η επιστροφή του κτιρίου του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, όσο και η επιστροφή του τίτλου κυριότητας του σχολείου στο Γαλατά, αλλά και η επίλυση των περιουσιακών προβλημάτων που κρατούν από τη δεκαετία του 30 και η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επιτροπή συμβιβασμού για το νέο σύνταγμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, όλα αυτά είναι εξελίξεις αδιανόητες για πριν από δέκα χρόνια”.

Σύμφωνα με τον Μπαγίς “η Τουρκία έχει προβεί σε πολύ σημαντικά βήματα. Αλλά έχει έλθει η ώρα η Ελλάδα που πρέπει να είναι μια δημοκρατία με τα δεδομένα της ΕΕ, να συμπεριφερθεί με αίσθηση της δικής της ευθύνης”. Ο Τούρκος υπουργός είπε πως ο ίδιος δεν θεωρεί “απειλή” για την Τουρκία την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής, αλλά τόνισε πως “θα ήταν χρήσιμο να γίνουν ταυτόχρονα βήματα”.

http://www.onlycy.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/3/12 00:54

    k ti mas niazei ti leei enas ipourgos pou:1.den anikei stin europaiki enosi.
    2.einai mousoulmanos k milaei gia tin theoogiki sxoli tis xalkis...pame kala...
    3.einai tourkos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/3/12 09:30

      Μάς νοιάζει και μας παρα νοιάζει σαν Ελλάδα γιατί ειναι το Νο 3 στην πολιτική ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, και οχι ενας απλός η τυχαίος υπουργός της Τουρκίας.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *