ροή ειδήσεων

Ραντεβού με στήσιμο στο Ι.Κ.Α.

Σήμερα το πρωί πήγα σε προκαθορισμένο ραντεβού από το 184 για μια απλή εξέταση της κόρης μου, μάλιστα ήμασταν το 2ο ραντεβού της μέρας ώρα 08:00. Οι γιατροί όμως άρχισαν να έρχονται μετά... τις 08:05 και δεν αρχίζουν φυσικά αμέσως τις εξετάσεις των ασθενών, αλλά κάνουν και κάποιες άλλες δουλειές που αφορούν τα γραφειοκρατικά, οπότε συνολικά αργούν 30 λεπτά και οι αναρτήσεις των ραντεβού αρχίζουν στις 07:50. Κι επειδή τυχαίνει να έχω συγγενικό πρόσωπο στη Σουηδία που είναι γιατρός, φθάνει στο νοσοκομείο 15 λεπτά τουλάχιστον πριν την έναρξη των ραντεβού. Με τις μειώσεις κι όλα αυτά που ακούσαμε για το ΙΚΑ νομίζαμε ότι θα υπήρχαν αλλαγές προς το καλύτερο, αλλά ο διευθυντής εκεί είναι μόνο για να εισπράττει, είναι απλός παρατηρητής εκεί. Δεν κάνει έλεγχο στους γιατρούς. Εμείς όταν καθυστερήσουμε έστω και μια ημέρα να καταβάλλουμε τις εισφορές μας στο ΙΚΑ ή στο ΤΕΒΕ, γιατί δεν υπάρχει ανάλογη τιμωρία και στους γιατρούς ή και σε όποιους άλλους υπαλλήλους που δουλεύουν στο δημόσιο; Πρέπει επιτέλους να μπει τάξη. Οταν κλείνουνε έν α ραντεβού, σημαίνει ότι μπορούμε εκείνη τη συγκεκριμένη ώρα κι ότι προγραμματίζουμε αναλόγως και τη μέρα μας και τις υποχρεώσεις μας. Αν είναι έτσι να πηγαίνουμε όποτε θέλουμε εμείς, ποιό είναι το νόημα τότε να κλείνουμε ραντεβού, για να έρχονται 15 και είκοσι λεπτά αργότερα;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/12 10:23

    Εισαι πολυ απαιτητικος... Εχω εγκυο γυναικα και χτες εκλεισα ραντεβου για γιατρο του ΙΚΑ, πρωτο διαθεσιμο... 15 μαη... και εσυ κλαις για 1 ωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/12 10:52

    εχετε ποτε σκεφτει οτι ο γιατρος εχει να δει καθε μερα 50 ραντεβου?
    δωστε του μια ανασα
    βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να ερχεται καθυστερημενα στην δουλεια του.
    το λαθος σε αυτη την δουλεια εχει να κανει με την ζωη του ασθενους
    δεν ειναι περιπτερο το ιατρειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 11:15

      Και επειδη εχει να δει 50 ατομα τον δικαιολογει ωστε ενω το ωραριο του αρχιζει στις 7,30 πχ να ερχεται καθε μερα στις 8+ και να ξεκιναει τις εξετασεις στις 9;
      Οι αλλοι που πανε κανονικα στη δουλεια τους τι ειναι βλακες;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/12 11:21

    Οι πλειψοφια των ραντεβου γινετε για γραφειοκρατικους λογους, υπογραφες, συνταγες, παραπεμπτικα κτλ...
    Η γυναικα μου ειναι εγκυος, στο νοσοκομειο ο γιατρος της ειπε να περνει σιδηρο και ασβεστιο κατι που γινετε στο 100% των γυναικων που περιμενουν παιδι.
    Ως εγκυος εχει δικαιωμα να μην πληρωσει για αυτα και να καλυθουν απο την ασφαλεια της.

    Ο γιατρος του νοσοκομειου δεν εχει δικαιωμα να συνταγογραφησει επειδη δεν ανηκει στο ΙΚΑ, οποτε πρεπει να κλεισω ραντεβου με το γιατρο του ικα για να μου τα γραψει...
    Μιλαμε για σιδηρο και ασβεστιο (60ε το μηνα/υποθετω 480€ για ολη την εγκυμοσυνη) και οχι καποια ιδιαιτερη συνταγη που να απαιτει εξεταση και επιτροπη...
    Οποτε αναρωτιεμε, για κατι τοσο απλο γιατι θα πρεπει να υπαρχει ολη αυτη η διαδικασια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 11:31

      "Οποτε αναρωτιεμε, για κατι τοσο απλο γιατι θα πρεπει να υπαρχει ολη αυτη η διαδικασια?"

      Μα φυσικά για να δικαιολογηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων....πρέπει να κάνουν και κάτι....για φαντάσου διαδικασίες εξπρές...πως θα δικαιολογηθεί ο αριθμός του 1,000,000 υπαλλήλων?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/3/12 12:21

      χαχαχαχαχαχχα...κ τι πρεπει να πουν οι καρκινοπαθεις...οταν εχουν προκαθορισμενο ραντεβου στο Νοσοκομειο Μεταξα.....κ εισαι απο επαρχια..κανεις το ταξιδι για το ραντεβου σου...περειμενεις για το ραντεβου σου των 11 π.χ. κ περειμενεις κ περειμενεις..κ ακομα περειμενεις...πουθενα ο γιατρος!!!! ρωτας απο δω ρωτας απο κει κ τελος μαθαινεις οτι ο γιατρος λειπει σε αδεια...κ οτι ξεχασαν μαλλον να σε ενημερωσουν...ηηη σε επερναν ταχα μου τηλεφωνο για να σου ακυρωσουν το ραντεβου....χαχαχαχαχχαχαχα οποτε υπαρχουν κ πολλα αλλα χειροτερα απο μια απλη αργοπορια των 15 λεπτων....κ δυστηχως υπαρχουν ΠΟΛΛΑ παραδειγματα να σας δωσω με θυματα ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ κ αλλων ασθενων με βαριες παθησεις ..οπου αντιμετωπιζονται απο κρατος κ ιατρους ως νουμερα..κ ως ευρω!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/3/12 15:02

      Κάνεις λάθος φίλε. Πλέον μπορούν οι νοσοκομειακοί γιατροί να σου γράφουν φάρμακα του ΙΚΑ. Με ηλεκτρονική συνταγή πλέον μπορούν, το έχω κάνει για αυτό στο λέω.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/3/12 16:12

      Oταν καθυστερούμε της εισφορές τότε να μην μας βαζουν πρόστιμο, όταν καθυστερούν κι αυτοί να έχουν κι αυτοί πρόστιμο. Αρχίζοντας από τα μικρά φτάνουμε και στα μεγάλα. Οπως είδατε ακούστηκαν πολύ χειρότερα. Το ότι δεν φωνάζουμε είναι το θέμα και ότι δεχόμαστε μετά 15 μέρες ραντεβού μας θεωρούνε δεδομένους. Οταν δεν υπάρχει ραντεβού με γιατρό μετά από κάποιες ημέρες να πληρώνει ο ασφαλιστικός φορέας το ραντεβού και να πηγαίνει ο ασφαλισμένος σε ιδιωτικό γιατρό. Τότε θα δεις πότε θα φτιάξουν όλοι. Μας θεωρούνε μαλάκες επειδή δεν αντιδράμε.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/3/12 12:40

    Δεν υπάρχει έλεγχος....Γιαυτό έρχονται ότι ώρα θέλουν λες και μας κάνουν "χάρι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 14:24

      ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ,ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΤΥΧΕΙΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ,ΑΠΛΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ....ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΚΑ.ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 50 ΡΑΝΤΕΒΟΥ..ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ?ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ,ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΟΧΙ,ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑΝ?ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ...ΦΕΥΓΟΥΝ...ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΘ ΑΡΓΟΥΝΕ????

      Διαγραφή
  5. Να σας μιλήσω ως γιατρός του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ):
    1. Έχω σύμβαση 12 μηνών κατά το οποίο διάστημα δε δικαιούμαι ούτε 1 μέρα άδεια. Αν λείψω μια μέρα, αφαιρείται από το μισθό μου! Ο οποίος δεν έχει και πολλά περιθώρια για να αφαιρούνται ποσά!
    2. Έχω 25 ραντεβού την ημέρα με 10 λεπτά για τον κάθε ασθενή. Αν καθυστερήσω (μερικές φορές συμβαίνει) ο πρώτος και ο δεύτερος θα μπορούν να πουν ότι τους καθυστέρησα. Αν καταφέρω να δω τον 10ο και τον 25ο στην ώρα τους, αυτό σημαίνει ότι όντως αφιέρωσα 10 λεπτά σε καθέναν από τους προηγούμενους. Μέσα στο 10λεπτο, τι θα πρωτοκάνω? Θα πάρω ιστορικό? Θα εξετάσω τον ασθενή? Θα του γράψω εξετάσεις? Θα δω αυτές που ενδεχομένως έφερε? Θα γράψω φάρμακα? Αν λοιπόν θέλω να δω σωστά τον καθένα, από τον 3-4ο ασθενή και μετά ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει καθυστέρηση!
    3. 25 ασθενείς την ημέρα είναι ξεκούραστο, έτσι? Νομίζετε ότι είναι κουραστικό μόνο να σκάβεις και να κουβαλάς? Να σκέφτεσαι, να εξηγείς να ρωτάς, να αξιολογείς και να αποφασίζεις είναι ξεκούραστο? Όποιος το πιστεύει, μάλλον δεν έχει σκεφτεί αρκετά, δεν έχει χρειαστεί να πάρει αποφάσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σημαντικότερο αγαθό του απέναντί του, την υγεία του!
    4. Είναι αρκετές οι φορές που έχω μείνει μετά το ωράριό μου για να μπορέσω να εξυπηρετήσω τους ασθενείς. Μέχρι και μέσα στο ΙΚΑ με έχουν κλείσει!
    5. Πολιτικό μέσο έχουμε κάποιοι, κάποιοι δεν έχουμε! Περισσότερα πτυχεία, έχουμε κάποιοι, κάποιοι δεν έχουμε... Περισσότερες γνώσεις, έχουμε κάποιοι, κάποιοι δεν έχουμε! Όπως παντού και πάντοτε!
    6. Υπάρχει καθυστέρηση μερών / εβδομάδων σε κάποια ραντεβού! Πιστεύετε ότι ευθύνονται κάπου οι γιατροί για αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7. Ο διευθυντής που "είναι εκεί μόνο για να πληρώνεται" βρίσκεται όλο το πρωί σε έναν πανικό απαντώντας σε τηλέφωνα παραπόνων, εγκρίνοντας εξετάσεις και παροχές, συντονίζοντας ιατρούς / ασθενείς / εργαστήρια, επιλύοντας διαφορές μεταξύ ιατρών ή ιατρών / ασθενών ή μεταξύ ασθενών. Έχει να διαχειριστεί γιατρούς, εργαστηριακούς, νοσηλευτές, γραμματείς, κοινωνικούς λειτουργούς και τόσα άλλα. Και εκτός αυτού, πρέπει να βρει χρόνο και ηρεμία να εξετάσει 15 (μόνο 10 λιγότερους από τους άλλους) ασθενείς την ημέρα.
    8. Αν ο μισθός στο ΙΚΑ ήταν αρκετός, δε θα χρειαζόταν να έχουμε όλοι ιατρεία και δάνεια για να τα ξεπληρώσουμε καθώς και την ολοήμερη τρεχάλα από ιατρείο-ΙΚΑ-ιατρείο.

    Σίγουρα δεν είναι όλα αγγελικά πλασμενα στη δημόσια υγεία, αλλά οι αφορισμοί του τύπου "πληρώνονται για να κάθονται", "είναι άσχετοι με μέσον", "δεν είναι ποτέ στη θέση τους", "πάνε στο ΙΚΑ μόνο για να τραβήξουν ασθενείς στο ιατρείο" δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Ούτε και βελτιώνουν κάτι ή κάποιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *