ροή ειδήσεων

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΣΕ ΔΡΑΣΗ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι με την παρουσία του Ροδίτη τραγουδιστή Στάθη Ραφτόπουλου, το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά...
ο Σύλλογος Δωδεκανησίων Φοιτητών Κομοτηνής σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Κομοτηνής. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με τη συνδρομή εκατό και πλέον καταστημάτων της πόλης.
Καθοριστικό ρόλο για την υλοποίηση της εκδήλωσης διαδραμάτισε η συνδρομή χορηγών, τόσο από τα Δωδεκάνησα, όσο και από την Κομοτηνή, δηλαδή, Katsouris, So Easy, Rodopi Tours, Sultan Tepe, το Θ.Com, Mama’s Cleaners, 24 Hours, Seven Spots, Το σπίτι του γλυκού, Fabrica κρεάτων, Hair Teck, Goloso, Το κουτί, Τα Αδελφια, Το Ψητό και Ραδιοταξί Κομοτηνής. Παράλληλα ευχαριστούμε το χορηγό επικοινωνίας ΧΡΟΝΟ.

Στην εκδήλωση, τιμήθηκε για την προσφορά του ο επί τρείς συνεχόμενες θητείες (2008-2011) πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος Μιχάλης Παπαγεωργίου με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου. Την αναφορά στη δράση του έκαναν ο τωρινός πρόεδρος του συλλόγου Αχιλλέας Δασκαλάκης και ο γραμματέας Άρης Γιαννάκος.
Επόμενοι στόχοι του συλλόγου είναι η οργάνωση ακαδημαϊκής εκδήλωσης με θέματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, η εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κομοτηνής και τέλος αθλητική εξόρμηση στο Νέστο Ποταμό.

Βρέθηκε στην πόλη μας για να διασκεδάσει τους συντοπίτες του ο αγαπητός στους νέους και όχι μόνο Στάθης Ραφτόπουλος. Οι περισσότεροι τον γνώρισαν μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικό talent show, αλλά δεν γνωρίζουν ότι ο Στάθης από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να τραγουδάει όταν οι γονείς του, του χάρισαν ένα keyboard. Από μουσικά όργανα, γνωρίζει κλασική κιθάρα, τουμπερλέκι, μπαγλαμά, keyboard και τζουρά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής μουσικής και φωνητικής. Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά σε μικρή σχετικά ηλικία, ενώ ήταν μαθητής στο λύκειο. Αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα το 2002 όταν ανέβηκε στην Αθήνα όπου έμεινε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, γιατί δυστυχώς δεν ήταν όλα όπως τα περίμενε. Έτσι ξαναγυρίζει στην Ρόδο και συνεχίζει να τραγουδάει. Φτιάχνει το πρώτο του ντέμο, το οποίο αποτελούταν από 5 κομμάτια αγαπημένων καλλιτεχνών. Το 2004 κάνει μία δεύτερη προσπάθεια στη μεγαλούπολη και τα καταφέρνει. Ξεκινάει σε ένα γνωστό νυχτερινό μαγαζί στο πλάι της Κατερίνας Τοπάζη και μετά από μία σεζόν του γίνεται πρόταση για Πάτρα και παίρνει το ρίσκο. Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς - 2006- μπαίνει στη ζωή του το Fame Story. Μένει «εσώκλειστος» στην «Ακαδημία» γύρω στους 4 μήνες κάνοντας μερικές πολύ καλές ερμηνείες, σε λαϊκά κυρίως κομμάτια.



Στάθης Ραφτόπουλος τραγουδιστής: «Δεν αντέχω να βλέπω ανθρώπους στην ουρά για συσσίτια και εγώ να προσπαθώ να κάνω κάποιον να μου πετάξει ένα λουλούδι λέγοντας τραγούδια που δεν έχουν σχέση με την εποχή».

Φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87,5 ο Στάθης Ραφτόπουλος θυμήθηκε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, μίλησε για τα σχέδια του και για το πώς ο ίδιος βιώνει την οικονομική κρίση. «Ξεκίνησα να τραγουδάω στην Ρόδο. Κυρίως όμως είμαι μουσικός, αρχικά έπαιζα όργανα και δεν τραγουδούσα, γιατί ντρεπόμουν. Τα έφερε όμως έτσι ο καιρός που ανέβηκα στο πάλκο. Μου πρότειναν δουλειά και σιγά-σιγά άρχισα να το βλέπω σαν επάγγελμα, γιατί στο μυαλό μου το είχα πολύ ρομαντικά ότι ο τραγουδιστής απαγορεύεται να πληρώνεται. Μάλιστα όταν μου πρότειναν τη δουλειά στην Ρόδο το 1996, αναρωτήθηκα αν θα πληρώνομαι, ρώτησα μάλιστα και τον επιχειρηματία αν με πληρώνουν και μου λέει ναι κανονικά και τότε κατάλαβα ότι είναι δουλειά, μέχρι τότε νόμιζα ότι είναι κάτι άλλο. Δούλεψα κάποια χρόνια στην Ρόδο, μετά έφυγα στην Αθήνα, ήταν η εποχή που όλη η Ελλάδα δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους, ασχολούνταν με τα Fame Story και τα Big Brother και όλα αυτά τα reality.
Σε εκφράζουν αυτού του είδους οι εκπομπές ή ήταν μια αναγκαστική δίοδος προς την αναγνωρισιμότητα;
-Ποτέ δεν με εξέφρασαν αλλά δεν μπορώ να μετανιώσω για το γεγονός ότι πήγα διότι σε ένα βαθμό με έχει βοηθήσει, οπότε θα φανώ αχάριστος αν το κάνω. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι είναι και το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας τραγουδιστής. Εγώ, χωρίς να φορτώσω αλλού τα βάρη, πείστηκα από κάποιους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα από αυτό. Προσπαθούσα να βρω δουλειά και μου έλεγαν «πήγες σε κανένα Fame Story;». Οπότε η απογοήτευση ήταν μεγάλη και τότε είπα ότι πρέπει να το κάνω. Είναι υποχρέωση μου για να βρω δουλειά, όχι για να γίνω γνωστός.
Είναι και ο μοναδικός δρόμος για την νεολαία;
-Ήταν, τώρα δεν είναι, γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει ότι όλο αυτό είναι μια εκπομπή τηλεόρασης, δεν έχει καμία σχέση με ακαδημίες. Γίνονται κάποια πράγματα αλλά πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που μπορείς να κάνεις μόνος σου εκτός τηλεόρασης, δηλαδή να πας σε ένα ωδείο, να πας σε ένα δάσκαλο, να μελετάς 8 ώρες την ημέρα. Αυτό κάνω εγώ σήμερα, τραγουδάω στο αμάξι, στο σαλόνι μου, δε σταματάω, είναι η προπόνηση που κάνει ο ποδοσφαιριστής.
Από δισκογραφική δουλειά τι έχεις να παρουσιάσεις;
-Είμαι σε ένα μεταβατικό στάδιο αυτή τη στιγμή. Είναι η πρώτη φορά που το λέω δημόσια, μετά από μια συνεργασία με την Καίτη Γαρμπή και τον Φοίβο και κάποια τραγούδια που έβγαλα με την δισκογραφική εταιρία Heaven, αποφάσισα να φύγω από τα μπουζούκια και να τραγουδήσω σε άλλους χώρους, να πω άλλα τραγούδια… Ο κόσμος που με αγαπάει πιστεύω ότι θα με αγαπήσει και στην άλλη πλευρά. Και το κάνω αυτό γιατί θεωρώ πολύ κακό από μέρους μου να βλέπω ανθρώπους στην Ομόνοια στην ουρά για το συσσίτιο και εγώ το βράδυ να προσπαθώ να κάνω κάποιον να μου πετάξει ένα λουλούδι λέγοντας τραγούδια που δεν έχουν σχέση με την εποχή.
Δύο διαφορετικές εικόνες δηλαδή που σε διχάζουν και σε προβληματίζουν.
-Δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ βλέποντας αυτά. Πρέπει να προσέξουμε τι σημαίνει διασκέδαση. Υπάρχει η διασκέδαση των μπουζουκιών που είναι χρήσιμη, κάποιος κόσμος τη χρειάζεται και είναι και καλό να ξεδώσει, υπάρχει και η άλλη διασκέδαση που μπορείς να ξεδώσεις και με το «Η ζωή μου όλη είναι ένα τσιγάρο» και όχι με κάποιο τραγούδι που παίζεται στην πίστα. Μπορείς να ξεδώσεις και με την Βιτάλη και με τον Πάνο Καλίδη, πιστεύω ότι η διασκέδαση δεν έχει χρώματα, διασκεδάζει ο καθένας όπως θέλει, η δική μου ανάγκη είναι να πω άλλα τραγούδια που να λένε κάτι στον κόσμο.
Η ανάγκη αυτή που σε οδήγησε;
-Με οδήγησε στο να αποστασιοποιηθώ σιγά-σιγά από τα μπουζούκια και από τις πίστες, από τη νύχτα. Τα λεφτά σίγουρα θα είναι λιγότερα, αυτό πιστεύω πρέπει να το προσέξουμε και να το υπογραμμίσουμε γιατί τέτοια εποχή που όλοι θέλουν να βγάλουν κάποια χρήματα εγώ επιλέγω να πάρω λιγότερα, παρουσιάζοντας κάτι που να έχει ουσία..
Είσαι πολιτικοποιημένο άτομο;
-Είμαι βεβαίως…
Πως βιώνεις την κρίση ως νέος άνθρωπος;
-Είμαστε θύματα της μεταπολίτευσης, είμαστε θύματα μιας εποχής που άλλα νομίζαμε ότι θα είναι ρόδινα, που όλοι νόμιζαν ότι θα είχαν για πάντα λεφτά. Ένας από αυτούς ήταν και ο πατέρας μου και οι συγγενείς μου στην Ρόδο, προσγειώθηκαν όλοι απότομα και χωρίς να έχουν λύσεις, αυτό είναι το κακό, περιμένουν από κάποιον άλλο να κάνει κάτι.
http://www.xronos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/3/12 11:38

    Ποιά ειναι αυτή η κορμάρα ξανθιά φοιτήτρια συμπατριώτισσά μας στην φωτό?

    Πτου καμάρι μου να μην σε ματιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/12 17:41

    κομοτηνη κομοτηνη τσαμπα το νινι ζωαραααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *