ροή ειδήσεων

ΣΟΪΜΠΛΕ - ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ''ΣΩΘΕΙ'' Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ..!!!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΌ ΕΥΡΩ!...


ΟΟΣΑ: ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟ 2012 (0,2% ΑΕΠ). ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ


Οι μάσκες πέφτουν και ο βασιλιάς αποδεικνύεται γυμνός!

Μετά τη Μέρκελ ακολούθησαν Σόιμπλε και Γιούνκερ σε αποκαλυπτικές ομολογίες.

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί την Ελλάδα όχι για να τη διασώσει αλλά για να σώσει, υποτίθεται, την ευρωζώνη από μια «ανυπολόγιστη καταστροφή», όπως είπε ο Σόιμπλε.

Και για να σωθεί η Ευρωζώνη ως Γερμανική «φυλακή» (που δεν σώζεται!) πρέπει

να καταστραφεί η Ελλάδα με μισθούς Βουλγαρίας, τιμές Γερμανίας και ανεργία Ισπανίας!

Τώρα φαίνεται πιο καθαρά η Ελλάδα θυσιάζεται για τη Γερμανική δικτατορία του ευρώ καιχρησιμοποιείται ως άθλιο «προτεκτοράτο» και «πειραματόζωο» για να μετατραπεί όλη η Ε.Ε. σε ΝοτιοΑνατολική Ασία.

Ακόμα και ο Γ.Γ. της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη και το Εμπόριο Σουπατσάϊ Πανιτσπακντί, βλέποντας τα αδιέξοδα, προτείνει να επιτραπεί σε «αδύνατες» χώρες, όπως η Ελλάδα, να βγουν προσωρινά από την ευρωζώνη, ως «συμβιβαστική» διέξοδο για τις ίδιες αλλά και την ευρωζώνη!

Χαρακτηριστική πάντως εικόνα για το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί η ευρωζώνη δίνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που προβλέπουν οικονομική στασιμότητα (ανάπτυξη 0,2% του ΑΕΠ) για την ευρωζώνη το 2012!

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:

Γιούνκερ: «Καταστροφική» η έξοδος χώρας από το ευρώ

«Καταστροφική» χαρακτήρισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την έξοδο οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των «τειχών προστασίας».

«Αναμφίβολα θα πρέπει να ενισχύσουμε τα τείχη προστασίας», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.Αναφερόμενος στην Ελλάδα λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη θα σήμαινε «ανυπολόγιστη καταστροφή».

Διευκρίνισε πάντως ότι εάν η ίδια η χώρα επέλεγε να αποχωρήσει, δεν θα μπορούσε κανείς να την αποτρέψει. «Εάν με ρωτούσαν τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα, θα συμβούλευα να μείνει στο ευρώ», είπε ο Γερμανός υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι οι συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο θα ήταν απρόβλεπτες.

Το ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επανήλθε στο προσκήνιο, με τον επικεφαλής της UNCTAD να υποστηρίζει ότι ίσως θα πρέπει να δοθεί στη χώρα η επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones , ο γενικός γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), Σουπατσάι Πανιτσπακντί, εκτίμησε ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα μόνο εάν επιτρέπεται στις χώρες-μέλη η προσωρινή αποχώρηση και επανένταξή τους και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα ακολουθήσει τη συγκεκριμένη επιλογή.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ επανέλαβε πάντως την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε τεράστιο πολιτικό λάθος. Σε αποκλειστική της συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε να κρατήσει ενωμένη την ευρωζώνη.

ΌΛΙ ΡΕΝ: ΤΑ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εν τω μεταξύ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν την Παρασκευή να ενισχύσουν το κοινό ταμείο στήριξής τους.
«Περαιτέρω ενίσχυση των τειχών προστασίας μας θα αποφασισθεί την Παρασκευή από το Eurogroup», είπε ο Όλι Ρεν, μιλώντας κατά την παρουσίαση έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ευρωζώνη.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία επανέλαβε την έκκλησή του να αυξηθούν τα κεφάλαια του ταμείου στήριξης στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή σε επίπεδο διπλάσιο από το σημερινό.
«Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με αριθμούς σε αυτό το στάδιο, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ... για να επιτευχθεί την Παρασκευή ένας πειστικός συμβιβασμός», δήλωσε ο Ρεν ερωτηθείς για τον αριθμό.

ΟΟΣΑ: Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

εδώ η έκθεση για την ευρωζώνη και εδώ για την Ε.Ε.

Στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει περάσει, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι ομαλότερες φέτος.

Προειδοποιεί, παράλληλα, ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης παραμένουν αδύναμες, ότι τα επίπεδα χρέους συνεχίζουν να αυξάνονται και εκτιμά πως δεν είναι καθόλου σίγουρη η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τα 17 κράτη - μέλη της ευρωζώνης χρειάζεται να προχωρήσουν σε φιλόδοξες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Η εμπιστοσύνη της αγοράς στο κρατικό χρέος της ευρωζώνης είναι εύθραυστη», αναφέρει στην έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός, σημειώνοντας πως είναι «ασυνήθιστα αβέβαιες» οι προοπτικές για την ανάπτυξη και εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επίλυση της κρίσης χρέους.

Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα σημειώσει οριακή άνοδο 0,2% το 2012.

Τρίτη 27 Μαρτίου iskra.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *