ροή ειδήσεων

«Ο τουρισμός μας συνδέει, η συνεργασία μας ενισχύεται»

«Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές»... ήταν το μήνυμα του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας και υπεύθυνου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χάνς-Γιοάχιμ Φούχτελ, μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα απόψε, με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, στο περίπτερο του ΕΟΤ στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ).

Ο κ. Φούχτελ, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην ελληνική αντιπροσωπεία συνοδευόταν από βουλευτές, δημάρχους και ταξιδιωτικούς οργανισμούς από ολόκληρη την Γερμανία, δήλωσε ότι οι συμπατριώτες του ταξιδεύουν ευχαρίστως στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «επειδή ταξίδι δεν σημαίνει μόνο διακοπές, επιθυμούμε να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον» και εξέφρασε την προθυμία να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για την προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών.
Σημείωσε δε την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, κυρίως με την εντατικοποίηση των κοινών δράσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, παρουσίασε ως απτό παράδειγμα αποτελεσματικής ελληνογερμανικής συνεργασίας τους Δημάρχους του Λαγκαδά και της περιοχής Στέγκλιτς-Τσέλεντορφ του Βερολίνου, οι οποίες έχουν αδελφοποιηθεί και αυτή την περίοδο συνεργάζονται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και κάλεσε και άλλους δημάρχους να αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας.

Ανάλογη πρόσκληση απηύθυνε προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη αυτή η κρίση να γίνει ευκαιρία για την διεύρυνση και την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο λαών.

Τόνισε ότι ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται την στήριξη της Γερμανίας και επανέλαβε ότι οι διαχρονικές σχέσεις Ελλήνων και Γερμανών δεν πρέπει να αφήνονται στις ακραίες φωνές, οι οποίες, όπως είπε, δεν κάνουν καλό σε κανέναν.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε την γερμανική πλευρά ότι η Ελλάδα παραμένει ένας ονειρεμένος τουριστικός προορισμός, όπου οι Γερμανοί είναι ευπρόσδεκτοι και τόνισε ότι «η εντατικότερη επαφή μεταξύ των πολιτών μας θα δώσει ώθηση στη φιλία, την κατανόηση και την συνεργασία».

Σε ό,τι αφορά ειδικά τον Τουρισμό, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στον ιαματικό τουρισμό, τομέα τον οποίο η Ελλάδα επιθυμεί να αναπτύξει και για τον οποίο η Γερμανία διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία.
protothema

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/3/12 14:06

    αν...ερθουν εχει να πεσει προσβολη στους Ελληνες που θα παει συννεφο ειδικα τωρα.Ετοιμαστειτε για ..πισσα κ πουπουλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/3/12 15:39

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ..ΕΨΑΞΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ...ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Κ ΕΜΕΙΝΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ Κ ΟΛΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ Κ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ,ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ Κ ΑΥΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΘΟΝΟΙ..Ο ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΨΗΛΑ..ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ..ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/3/12 16:45

      Μη τους παρεξηγείς φίλε.. τρώνε τόση προπαγάνδα που όντως το πιστεύουν αυτό. Δεν φταίνε αυτοί και εσύ έτσι θα αντιδρούσες αν στα κανάλια και στα blog σου, σου λέγαν ότι πληρώνεις για να κάθονται (ΠΧ) οι Αλβανοί και να περνάνε ζωή και κότα.

      Αν ισχύει αυτό ή όχι είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία που οι περισσότεροι (βασισμένοι στα κλασσικά ΜΜΕ) δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν.

      Όοοοοχι δεν θα κάτσεις να ανεχθείς τον μαλ...α να σου λέει παπαρίες ότι πληρώνει για να κάθεσε, αλλά θα κάτσεις να του τα εξηγήσεις. Μόλις καταλάβει ότι βάζουν πάνω από την παιδεία και την υγεία ενός ολόκληρου λαού το συμφέρων των πιστωτών με τις ευλογίες των πολιτικών του, που ξέρεις ίσως αποκτήσεις έναν σύμμαχο.

      Και μην ξεχνάτε ότι ΠΡΕΠΕΙ να ξυπνήσουν οι Ευρωπαίοι.. Δεν γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται εδώ. Αν ξυπνήσουν θα έχουμε καλύτερο μέλλον σαν Ευρώπη, και όχι σαν Έλληνες μόνο..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/3/12 09:31

      Σωστος...μπραβο φιλε μιλας λογικα.Αυτο νομιζω και εγω οτι ειναι ο τροπος που πρεπει να αντιδραμε.Πιστεψε με και εγω οπως ολοι μας φυσικα εχω υποστει μεγαλη μειωση του εισοδηματος μου(μισθοτος)Η δουλεια μου εχει σχεση με τουρισμο.Πραγματι υπαρχουν τετοια φαινομενα και νομιζω οτι αυτος ο τροπος αντιδρασης απο μερους μας ειναι ο πιο σωστος.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *