ροή ειδήσεων

Εκπέμπουμε μήνυμα S.O.S για το Κέντρο Υγείας Καρπάθου!

Το Δικαίωμα στην Υγεία στην Κάρπαθο δεν φαίνεται να ισχύει για τους κατοίκους αυτού του ακριτικού νησιού. Η νησιωτικότητα που κατοχυρώνεται και...
στο Ελληνικό Σύνταγμα καταστρατηγείται!

Η Πολιτεία Κωφεύει ή Αδιαφορεί ή Ολιγωρεί!!!!!

Οι ακρίτες κάτοικοι αυτού του ιστορικού νησιού παλεύουμε σε καθημερινή βάση για την επιβίωση μας.Η υπομονή και ανοχή μας έχει φτάσει στα όρια της!!!

Ζητούμε από την Πολιτεία το αναφαίρετο δικαίωμα μας στην Υγεία σαν πολίτες αυτής της Χώρας και να τεθεί ένα τέλος στις παλινωδίες της επίσημης πολιτείας και των θεσμών της!Απαιτούμε την Δικαίωση μας και μέσω της Μεγάλης Παγκαρπαθιακής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας στις 26 Μαρτίου 2012 (Έναρξη 10 π.μ., Κέντρο Υγείας) διεκδικούμε δυναμικά από όλους τους Πολιτειακούς Θεσμούς και Φορείς :

1. Την Άμεση και Πλήρη Στελέχωση του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με το παρόν Οργανόγραμμα, σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό!

2. Την Κάλυψη όλων των θέσεων Οδηγών ασθενοφόρων. Δύο από τα τρία υπάρχοντα Ασθενοφόρα μας τα έχουν δωρίσει Γερμανοί και Ολλανδοί, Φίλοι του νησιού μας. Η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει το ελάχιστον και να προσλάβει οδηγούς???

3. Πρόβλεψη για προσωπικό Κοινωνικής-Ψυχολογικής στήριξης του πληθυσμού στο Κέντρο Υγείας!(καμία πρόβλεψη για κοινωνική – ψυχολογική στήριξη με αποτέλεσμα κρούσματα αυτοκτονιών συντοπιτών μας στα τελευταία δύο χρόνια που ίσως να ευρίσκονταν μαζί μας αν είχαν την κατάλληλη βοήθεια).

4. Την άμεση αντικατάσταση του πεμπαλαιωμένου Ιατρικού εξοπλισμού (χειρουργικού, μικροβιολογικού, ακτινολογικού) που με συχνές βλάβες μένει αδρανής και άχρηστος για εβδομάδες μέχρι να επισκευαστεί από συνεργεία και τεχνικούς που πρέπει να εγκριθούν και να έλθουν από το Νοσοκομείο της Ρόδου.

5. Αναβάθμιση-Αυτονόμηση του Κέντρου Υγείας Καρπάθου σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες τόσο του μόνιμου πληθυσμού όσο και των χιλιάδων επισκεπτών μας. Είμαστε ένα από τα ομορφώτερα νησιά του Αιγαίου, το δεύτερο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου με 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και πάνω από 20.000 το καλοκαίρι.

Είναι απαράδεκτο το Κέντρο Υγείας, που και αυτό κτίσθηκε από το υστέρημα και τις Δωρεές των καρπαθίων μεταναστατών, να λειτουργεί με προδιαγραφές των δεκαετιών ΄60 και ΄70!

Συν τοις άλλοις, σας αναφέρουμε και κάποια άλλα στοιχεία που συνθέτουν την όλη εικόνα που επιθυμούμε διακαώς να αλλάξει:

• Εκατοντάδες Παραπεμπτικά κάθε χρόνο για τα Νοσοκομεία της Ρόδου και Αθηνών για περιστατικά που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν στο νησί με δυσβάστακτο για τους κατοίκους κόστος αλλά και για τον κρατικό προϋπολογισμό.•

Η Κάρπαθος έχει το ακριβότερο αεροπορικό εισιτήριο σε όλη την Ελληνική Επικράτεια! Επομένως, όταν πρέπει να ταξιδέψουμε για λόγους υγείας πρέπει να διαθέτουμε και το σχετικό …βαλάντιο: Κάρπαθος- Αθήνα- Κάρπαθος: 140 Ευρώ ακτοπλοϊκώς, 202 Ευρώ αεροπορικώς !)

Σας γράφουμε από την ακριτική Κάρπαθο.

Εκπέμπουμε μήνυμα S.O.S για το Κέντρο Υγείας Καρπάθου!

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Θεοδόσιος Μαστρομηνάς (6974316551), Άννα-Μαρία Βαρδαούλη-Πουζουκάκη (6977926114)

Συλλογικοί Φορείς που στηρίζουν και συμμετέχουν σ’ αυτήν την Παγκαρπαθιακή Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία:

Ενεργοί Πολίτες Καρπάθου,
Ενωση Ξενοδόχων Καρπάθου, Εμπορικός Σύλλογος Καρπάθου,
Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Όμιλος Μενετών Καρπάθου ‘‘Η Πρόοδος’’,
Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Διαφανίου Καρπάθου ‘‘Η Αναγέννηση’’,
Ομάδα Πρωτοβουλίας Ψυχικής Υγείας Καρπάθου,
Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων Πυλών Καρπάθου ‘‘Η Πρόοδος’’,
Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Καρπάθου,
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου,
Συλλογος Γονεών και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου,
Πολιτιστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος ‘‘Η Γυναίκα της Ολύμπου’’,
Σύλλογος Εστιατορίων, Καφε-Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης,
Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πυλών Καρπάθου ‘‘Ο Αργοναύτης’’,
Αθλητικός Σύλλογος Αρκάσας Καρπάθου ‘‘Ο Κουρσάρος’’,
Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Καρπάθου,
Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Ποδοσφαίρου ‘‘Ποσειδών’’.

Κάρπαθος

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *