ροή ειδήσεων

To YΠEΞ ανοίγει τα σύνορα – Αυτοκατάργηση της Σένγκεν

Την ώρα που το ρεύμα εισόδου των λαθρομεταναστών στη χώρα θεριεύει και το σύστημα ασφαλείας στα σύνορα καταρρέει το υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισε στο όνομα του ελληνικού τουρισμού, να ανοίξει...
πρακτικά τα σύνορα καταργώντας πάγιες διαδικασίες που προβλέπονται από τη συνθήκη Σένγκεν επιτρέποντας σε πολίτες τρίτων χωρών να έρχονται στη χώρα με συνοπτικές διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ αναφέρεται πως στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού, την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, και εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας απηύθυνε εγκύκλιο προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές στο εξωτερικό, ζητώντας τη μέγιστη δυνατή διευκόλυνση προς υπηκόους τρίτων χωρών, που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, μέσω της παροχής ταχύτατων, αποτελεσματικών και φιλικών διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων.

Στη σχετική εγκύκλιο γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στις διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων, διάρκειας από έξι μήνες έως πέντε έτη, σε αιτούντες οι οποίοι είναι καλής πίστεως και ταξιδεύουν συχνά στη χώρα μας, στην ταχύτατη ολοκλήρωση της εξέτασης αιτημάτων για τη χορήγηση θεωρήσεων, που δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 48 ώρες από τη λήψη της σχετικής αίτησης (πλην των περιπτώσεων εκείνων που υπόκεινται σε καθεστώς προηγούμενης κοινοτικής διαβούλευσης), καθώς και η κατάλληλη αξιοποίηση των δυνατοτήτων συνεργασίας με εξωτερικούς παρόχους.

Δηλαδή με άλλα λόγια ο υπουργός Εξωτερικών ζητά από τις προξενικές αρχές της χώρας στο εξωτερικό όχι μόνο να είναι ταχύτατοι και με διαδικασίες εξπρές να εκδίδουν θεωρήσεις μέχρι και 5 έτη(!) αλλά περίπου να χαμογελούν κιόλας ζητώντας τους να είναι και φιλικοί!

Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε αιτούντες οι οποίοι έχουν καλή πίστη(!) Πως άραγε διαπιστώνεται από τον «χαμογελαστό» πρόξενο η καλή πίστη; Η ευχάριστη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια χορήγησης της βίζα;-

Έτσι όποιος θέλει πια να έλθει στην Ελλάδα για τον οποιοδήποτε λόγο –εγκληματικό τουρισμό (πλιάτσικο), μετακίνηση σε άλλη χώρα της ΕΕ ή εγκατάσταση με το "έτσι θέλω" στην ημεδαπή- δεν είναι ανάγκη να δίνει χρήματα στους Τούρκους δουλεμπόρους. Απλά θα επισκέπτεται την κατά τόπους προξενική αρχή, θα δηλώνει την «καλή του πίστη» και θα λαμβάνει τη βίζα μέχρι και 5 έτη για να ζήσει το μύθο του στην Ελλάδα.

Θεωρείται σίγουρο πως η ΕΕ θα αντιδράσει, από αυτή την παράτυπη κατάργηση πάγιων διαδικασιών θεώρησης βίζα. Δεν είναι άλλωστε πολύς ο καιρός από τότε που από χώρες όπως η Αυστρία, η Γαλλία αλλά και άλλες ακούστηκαν έντονες επικρίσεις για το ανύπαρκτο σύστημα ασφάλειας στα σύνορά μας λέγοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί για την αδράνεια που δείχνει. Και πως απαντά η Αθήνα;

Με την περαιτέρω διευκόλυνση των διαδικασιών εισόδου στη χώρα!

Εάν αυτό δεν αντιβαίνει –α μη τι άλλο- τους νόμους της λογικής τότε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η αυτοκατάργηση –που δεν περάσει τελικά καθώς αντιβαίνει στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο- της Σένγκεν;

defencenet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/12 18:32

    Το έφερε απο εδώ το εφερε απο εκεί το defencenet.gr
    το εβγαλε το πόρισμα και τα δια ταύτα οπως τα ηθελε .

    Μάλλον νομίζει αυτό το μπλόγκ οτι ολος ο κόσμος ειναι ασχετος και θέλουν να του πλασσάρουν τα παραμύθια τους.

    Να μην μακρυγορώ.
    Στην ιστοσελίδα του υπουργείου εξωτερικών ο καθένας μπορεί να βρεί απο ποιά Ελληνικά προξενεία δηλαδή σε ποιές τρίτες χώρες οπου απαιτείται Visa εισόδου στον Ενιαίο Ευρωπαικό χώρο, αρμόδιες ειναι οι Ελληνικές αρχές.

    Μια Ευρωπαική χώρα , η το πολύ δύο , σε κάθε τρίτη χώρα εκδίδει μέσω του εκεί προξενείου της Visa Senken και οχι ολες οι χώρες μαζί.

    Τα Ελληνικά προξενεία εχουν δικαίωμα να εκδώσουν πέρα απο εκεί που εχουν οριστεί να εκδίδουν Senken μπορούν να εκδίδουν και αδειες εισόδου -ορισμένου χρόνου παραμονής, και ορισμένης διάρκειας ισχύος- μόνο για την Ελληνική επικράτεια η για ορισμένο χώρο.

    Εδω απο εποχής Τίτο ακόμα οι Σερβοι ειχαν δικαίωμα με την ταυτότητά τους και μία απλή αδεια να κατεβαίνουν μέχρι και το Λιτόχωρο για διακοπές και 48ωρες αδειες ειχαν για επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη.
    Οπως και συνεχίζεται και σήμερα με δαύτους και τους Σκοπιανούς.
    Το ιδιο και οι Αλλβανοί σήμερα μπορούν να ερχονται στην Ελλάδα για 29 ημέρες.
    Οι Τούρκοι επίσης οι κάτοχοι των πράσινων διαβατηρίων εχουν δικαίωμα και ερχονται για τουρισμό στην Ελλάδα.

    Δεν σημαίνει ερχόμενοι στην Ελλάδα με τέτοιες άδειες οτι μπορούν να ταξιδεψουν απο εδώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Αλλά ειπαμε.
    Το στρατόκαυλο και κινδυνολογικό μπλόγκ defencenet.gr
    τα οποια κρυφά συμφέροντά του προωθεί με τέτοιες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/3/12 11:18

    Δεν διαφονώ.
    Ενας κοσμος χωρις συνορα καλο ειναι.
    Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι τα μισοανοιχτα συνορα.
    Αν δεν μπορουμε να τα κλεισουμε ας τα ανοιξουμε.
    Η ανοιχτα η κλειστα.
    Αρκει να ξερουμε τι μας γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/3/12 13:46

      Τα σύνορα σε καμμιά χώρα του κόσμου ακόμα και στην ποιό κλειστή αυταρχική και σκληρή κοινωνία - γιατί ειναι εκ των πραγμάτων αδύνατο
      να ελεγχθούν- πάντα υπάρχει η αχίλλειος πτέρνα.
      Το αδύνατο σημείο πάντα υπάρχει.

      Οι εξαθλιωμένοι και απελπισμένοι λαθρομετανάστες τίποτε δεν εχουν να χάσουν πλέον .
      Ειναι για αυτούς ζήτημα ζωής η θανάτου η ζωή τους στην πατρίδα τους.

      Και εδώ που λέμε οτι ζούνε εξαθλιωμένα στα εδώ γκέτο τους ειναι σε καλλίτερη κατάσταση απο οτι αν ζούσαν στην πατρίδα τους και πάντα ελπίζουν οτι μπορεί να τους προκύψει κάτι καλλίτερο..
      Για αυτό τον λόγο δεν γυρίζουν πίσω.

      Πάντως για αυτούς οχι ανοικτά τα σύνορα.
      Ανοικτά σύνορα για πολίτες μόνο που εκ των πραγμάτων μπορούν να στηρίξουν τον τουρισμό σήμερα.
      Τέτοια μεγάλη αγορά ειναι η αγορά της Ρωσίας.

      Και για τα 12νησα γιατί οχι και οι Τούρκοι της μεσαίας τάξης αντί μόνο στους κατόχους πράσινων διαβατηρίων που ισχύει σήμερα.
      Υπάρχει παραδάκι σήμερα στην μεσαία τάξη στους απέναντι.
      Πάει ο καιρός που ειχαν φτώχεια και δυστυχία.

      Κάτι τέτοιο και πρός τα εκεί μάλλον το πάνε να γίνεται, για τους Ρώσους και τους Τούρκους καθώς και για τους Λύβιους οπως γίνεται σήμερα με τους Σκοπιανούς , Σερβους, Αλβανούς.
      Να ερχονται με διαδικασίες βίζας εξπρές.
      (Αιτηση στο προξενείο, η στο Visa waiver office που εχουν αρχίσει να ανοίγουν, εγγύηση, εισητήριο επιστροφής, ασφαλιση εδώ ιατροφαρμακευτικών εξόδων), και καλώς να έρχονται.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *