ροή ειδήσεων

ΑΟΖ και απειλή πολέμου ρίχνουν τον τουρισμό, αλλά κυβέρνηση - ΜΜΕ βάλλουν κατά απεργών

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, τα δημοσιογραφικά φερέφωνα, οι δήμαρχοι, οι ξενοδόχοι και οι ακτοπλόοι δείχνουν το σκληρό και αδίστακτο ταξικό τους πρόσωπο κατά των ναυτεργατών...
«Σέβονται το δικαίωμα στην απεργία», με το οποίο οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες προσπαθούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους, αλλά τους το απαγορεύουν, για το «καλό του τουρισμού»!

Βεβαίως, όλοι αυτοί δεν είπαν κουβέντα όταν οι ακτοπλόοι στρεφόμενοι ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία αύξησαν κατά 6% τα ναύλα μια βδομάδα πριν το Πάσχα για να υπερασπίσουν τα κέρδη τους! Δεν είπαν τίποτε για το γεγονός ότι πλέον αποτελεί απαγορευμένο καρπό το ταξίδι με πλοίο για τον νησιώτη, τον τουρίστα και την εργατική οικογένεια. Δεν είπαν τίποτε για την αύξηση του κόστους μεταφοράς που επιβαρύνει τον αγρότη και μεταφράζεται σε αύξηση της τιμής των αγροτικών προϊόντων, που τελικά επιβαρύνει ξανά την λαϊκή οικογένεια.

Αντιθέτως, όπως μας ενημερώνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του παλαί ποτέ «μαύρου τρύπα» με τη γνωστή διαπλοκή με το αστικό πολιτικό σύστημα εξουσίας και την ξεχασμένη εμπλοκή με την αστική δικαιοσύνη -που αποδεικνύεται τυφλή για τα εγκλήματα των μεγαλόσχημων- η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, αφήνει με δηλώσεις «ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των ναυτεργατών».

Με περίσσιο θράσος τοποθετούνται οι εφοπλιστές. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κάνει λόγο για αδιαφορία που επιδεικνύουν οι συνδικαλιστές για: «Μνημείο αναλγησίας αποτελεί η απόφαση της ΠΝΟ με την οποία εμμένει στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας της για την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη 10 και 11 Απριλίου 2012, παρά τις εκκλήσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας περί του αντιθέτου. Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ απέδειξαν πλέον καταφανώς την πλήρη αδιαφορία τους για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα και βεβαίως τις ακτοπλοϊκές εταιρείες από τις οποίες ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στη θάλασσα και στη στεριά. Είναι πλέον σαφές ότι τα συμφέροντα των συνδικαλιστών είναι άλλα από εκείνα της υπόλοιπης χώρας. Ας αναλογιστούν επομένως όλοι πλέον οι ναυτικοί μας, εάν πράγματι θέλουν να είναι στη θέση που τους τοποθετεί η ΠΝΟ, έχοντας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απέναντί τους. Ας αναλογιστούν επίσης το εργασιακό μέλλον που προδιαγράφεται για τους ίδιους, συλλογιζόμενοι τις τεράστιες ζημιές που γράφουν πλέον οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στις οποίες εργάζονται. Και ας αποφασίσουν αν θέλουν εργασία ή ανεργία».

Όμως σημερινό δημοσίευμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι «Καθοδικά ο τουρισμός το πρώτο δίμηνο σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία. Πτωτικά ξεκίνησε η τουριστική χρονιά για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία σε αντίθεση με την Ισπανία που διατήρησε σε ανοδική τροχιά τα τουριστικά της μεγέθη το πρώτο δίμηνο. Οι διεθνείς αφίξεις στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 6,7% φθάνοντας σε 360.917 από 386.930 κυρίως λόγω της πτώσης κατά 10,7% των αφίξεων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τον Φεβρουάριο οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 1,2% φθάνοντας σε 169.114. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 9,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011 φθάνοντας σε 133,3 εκατ. ευρώ από 147,1 εκατ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Τουρκία. Πτώση κατά 3,7% παρουσίασε ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία στο πρώτο δίμηνο του έτους φθάνοντας σε 1.979.182 από 2.055.228 σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας. Μείωση εμφανίζουν οι οδικές αφίξεις σε ποσοστό 18,7%, οι αφίξεις με σιδηρόδρομο σε ποσοστό 41,4% και διά θαλάσσης σε ποσοστό 41,3%. Αντίθετα, οι αεροπορικές αφίξεις που είναι και οι περισσότερες εμφανίζουν αύξηση κατά 7,9%. Σε ό,τι αφορά τις βασικές αγορές από τη Γερμανία οι αφίξεις εμφανίζουν πτώση κατά 2,1%, από την Αγγλία κατά 3,8% και από τη Ρωσία κατά 0,3%. Την υψηλότερη αύξηση κατά 280,1% εμφανίζουν οι αφίξεις από τη Λιβύη. Τον Φεβρουάριο ο αριθμός των αφίξεων ξένων στη Τουρκία μειώθηκε κατά 7,6% φθάνοντας σε 997.571 από 1.079.505. Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για τις τουριστικές εισπράξεις τη φετινή σεζόν.

Κύπρος. Μείωση κατά 3,5% παρουσίασε ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών στην Κύπρο στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου φθάνοντας σε 106.736 από 103.030 το ίδιο διάστημα του 2011 σύμφωνα με στοιχεία της Κυπριακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τον Φεβρουάριο οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 11% φθάνοντας σε 55.420 από 62.294 τον ίδιο μήνα του 2011. Οι τουριστικές εισπράξεις στο δίμηνο μειώθηκαν κατά 6,5% φθάνοντας σε 62,3 εκατ. ευρώ από 66,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τον Φεβρουάριο τα έσοδα ανήλθαν σε 32,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας πτώση κατά 12,4%».

Ο δημοσιογράφος εκτιμά ότι «είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και εκτιμήσεων σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στο σύνολο της χρονιάς για όλους τους προορισμούς». Αλλά, εντοπίζει τους λόγους της πτώσης στο εξής: «Ο ελληνικός προορισμός πέραν όλων των άλλων ζητημάτων που επηρεάζουν την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει και το θέμα της δυσφήμησης που υπέστη επί σειρά μηνών εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας και της αρνητικής εικόνας που εξέπεμπε στο εξωτερικό».

Καταλαβαίνουμε την αδυναμία ή άρνηση του δημοσιογράφου καταλήξει σε σοβαρά συμπεράσματα. Γιατί είναι πολύ δύσκολο στην συντηρητική εφημερίδα του εφοπλιστή Αλαφούζου να διαπιστώσει και να ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό για το κοινό μαύρο νήμα που διαπερνά τις τρεις χώρες και που δεν είναι άλλο από τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων και τον πόλεμο!

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο καθορισμός ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων αποτέλεσε ευκαιρία για να διατυπωθούν απειλές πολέμου, να απαιτηθούν νέοι πολεμικοί εξοπλισμοί, να κινητοποιηθούν σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις και να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, δίνοντας το μήνυμα των πολεμικών προετοιμασιών.

Η απειλή όμως πολεμικού ολοκαυτώματος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εξαιτίας του επικίνδυνου ανταγωνισμού κρατών και αστικών τάξεων, αλληλοδιαπλέκεται με τις στοχεύσεις του κράτους τρομοκράτη Ισραήλ και των ΗΠΑ για επίθεση στο Ιράν, που εκφράζεται διαμέσου της Αντιπυραυλικής Ασπίδας και των στρατιωτικών συμφωνιών και φέρνει στο προσκήνιο την εκδίκηση των λαών που θα δεχτούν ιμπεριαλιστική επίθεση, με την συμμετοχή και την αποφασιστική συνδρομή Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου. Παράλληλα, η Τουρκία πληρώνει την επιλογή της κυβέρνησης της να κλιμακώσει τον πόλεμο και την καταπίεση της κουρδικής μειονότητας.

Τώρα, επομένως ο Τουρισμός πληρώνει το τίμημα.

Και θέσεις εργασίας θα χαθούν, οι μισθοί θα πέσουν, χιλιάδες εργαζόμενοι θα πεινάσουν.

Και η ευθύνη βαρύνει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Καμμένο-Μπακογιάννη, τον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαίτερα τους εφοπλιστές, τους εργολάβους, τους βιομήχανους του πολέμου, όσους αναπτύσσουν σχέδια κερδοφορίας από την ενέργεια.

Για μια ακόμη φορά τα κέρδη των πλουσίων και οι πολεμικοί τους τυχοδιωκτισμοί επιβαρύνουν την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/4/12 16:10

    Δεν μας παρατατε ρε εκει στα παραπονα με δαυτους; Ταξικα θεματα, διεθνικιστες και κουραφεξαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/12 18:40

    Ο αγωνας συνεχιζεται,μη σκυψετε τα κεφαλια στους μεγαλοκαρχαριες,πολυς κοσμος σας στηριζει,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ!
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *