ροή ειδήσεων

Έξωση με διαδικασίες-εξπρές

Με διαδικασίες «εξπρές» πλέον και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης μπορεί να γίνεται η αποβολή του ενοικιαστή, ο οποίος δεν πληρώνει τα μισθώματα, ενώ με την ίδια διαδικασία θα μπορεί... ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να εισπράττει τα καθυστερούμενα μισθώματα.

Οι νέες ρυθμίσεις αποσκοπούν στο να εισπραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώαπό καθυστερούμενη καταβολή μισθωμάτων και προβλέπονται στον νέο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 15) για τη δίκαιη δίκη, η εφαρμογή του οποίου άρχισε στις 2 Απριλίου 2012.

Ειδικότερα, με το Ν. 4055/2012 επήλθαν τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έτσι ώστε η αποβολή του δύστροπου μισθωτή, δηλ. εκείνου που αρνείται να καταβάλει τα μισθώματα, να επιτυγχάνεται χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, και χωρίς να χάνει και ο ενοικιαστής το δικαίωμα υπεράσπισής του.

Η αποβολή θα υλοποιείται με τη δικαστική έκδοση διαταγής απόδοσης του μισθίου.

Επιπρόσθετα, με την ίδια δικαστική διαταγή, ο δύστροπος ενοικιαστής καλείται να πληρώσει όχι μόνο τα καθυστερούμενα ενοίκια, αλλά και τα κοινόχρηστα, καθώς και τους λογαριασμούς οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) που τυχόν δεν έχουν πληρωθεί.

Για τα τελευταία επεμβαίνει το δικαστήριο εφόσον η οφειλή τους αποδεικνύεται από έγγραφα.

Παράλληλα, προκειμένου να εισπραχθούν τα οφειλόμενα μισθώματα, πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να κοινοποιήσει σχετικό εξώδικο στον ενοικιαστή και να κατατεθούν στα δικαστήρια τα αναγκαία έγγραφα.

Ο μισθωτής οφείλει μέσα σε 15 μέρες να καταβάλει τα μισθώματα για να μην εκδοθεί από τη δικαιοσύνη διαταγή απόδοσης της χρήσης του μισθίου.
nooz.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/4/12 10:01

    Ωραία όλα αυτά αλλά ωμός έπρεπε πρώτα να βγάλουν ενα νομό και για τους ενοικιαστές που παρακαλάνε τους ιδιοκτήτες για να ρίξουν λίγο τις τιμές του μισθώματος και περνούν αρνητική απάντηση δεν γίνετε να έχει πάει ο βασικός μισθός στα 500 ε και να ζητάμε για μια γκαρσονιέρα 15 ετιας 300 ε έλεος εγώ προσωπικά έχω να ρίξω πολύ πιστόλι.... ειδικά εδώ στην ροδο με αυτές τις τιμές θα πέσει πολύ γέλιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/4/12 15:21

      Μεγάλε εισαι σε λάθος θέση.
      Αν δεν μπορείς τελικά να πληρώσεις τα συμφωνηθέντα μπορείς να φύγεις απο την γκαρσονιέρα και να πάς κάπου αλλου να μείνεις φθηνότερα.

      Οταν απο αυτό το νοίκι που λές οτι πληρώνεις, σχεδόν το ενα τρίτο πάει στην εφορία (1/3), τι εχεις να πείς?

      Οταν ο ιδιοκτήτης πληρώνει τα γνωστα χαράτσια στην ΔΕΗ, τον ΕΤΑΚ, Εξτρα φόρο ΦΜΑ, ζημιές, επισκευές, φέσια μηνών απο απλήρωτα ενοίκια-κοινόχρηστων-αλλων λογαριασμών των αφερέγγυων ενοικιαστών και οτι δήποτε αλλο? εχεις επ αυτών να πείς τίποτε?

      Τα παράπονά σου κανετα εκεί που πρέπει για τον χαμηλό μισθό σου και οχι στον ιδιοκτήτη που νοικιάζει.

      Πέρα απο αυτά ολοι οι ιδιοκτήτες εχουν δείξει κατανόηση, στο περίμενε η στην μη πληρωμή ενοικίων, και στο μέτρο του δυνατού εχουν προβεί σε μείωση ενοικίου, και στην συνεχιζόμενη υπομονή που υφίστανται.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/12 12:54

    χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/4/12 20:59

    προς τον 05¨21 μεγάλε πληρώνεις γιατί απλά έχεις περιούσια εγώ που δεν έχω τίποτα δεν πληρώνω δεν θα πληρώσω εγώ τα χαράτσια σου ούτε τα ετακ και ξέρεις κάτι στο τέλος θα τρωτέ ένα πιστόλι γιατί είστε παραδόπιστη τόσα χρονιά που τα έπαιρνες ας έκανες τα κουμαντα σου μεγάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *