ροή ειδήσεων

Ο ασφαλιστικός «Τειρεσίας» διχάζει την ασφαλιστική αγορά

Η επικείμενη εφαρμογή συστήματος ελέγχου των οικονομικών συναλλαγών των ασφαλιστικών εταιριών με τους διαμεσολαβούντες, για τους αφερέγγυους συνεργάτες, σχετικά με...

την παρακράτηση απόδοσης ασφαλίστρων, ανοίγει ένα νέο μέτωπο στο εσωτερικό της ασφαλιστικής αγορά.

Ηδη η ΤτΕ, αρμόδια εποπτική αρχή, έχει σχεδιαστεί με την Τειρεσίας ΑΕ και με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) βάση δεδομένων ώστε να περιλαμβάνει πράκτορες, μεσίτες και ασφαλιστικούς συμβούλους, κυρίως για την μη έγκαιρη απόδοση των ασφαλίστρων στις εταιρίες που εισπράττουν από τους ασφαλισμένους.

Προϋπόθεση είναι η καταγγελία της σύμβασης από την ασφαλιστική εταιρία, για λόγους στους οποίους εκτός από τη μη απόδοση ασφαλίστρων, περιλαμβάνεται επίσης η κατάθεση πλαστών δικαιολογητικών από την πλευρά των ασφαλιστών ή ακόμα και πλαστο­γράφηση ασφαλιστικής σύμβασης.

Η λειτουργία αυτής της βάσης δεδομένων αμφισβητείται έμμεσα από τους ασφαλιστές, οι οποίοι θεωρούν ότι έτσι παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα και ήδη έχει υπάρξει προσφυγή από επαγγελματίες του κλάδου στην αρμόδια αρχή.

Επιπλέον θεωρούν ότι το μέτρο είναι περιττό με δεδομένο αφορά συναλλαγές από επαγγελματικές συμβάσεις και με δεδομένη την οικονομική κρίση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στους επαγγελματίες του κλάδου

Επίσης θέτουν ευθέως, ότι δεν μπορεί να ελέγχονται με ένα τέτοιο σύστημα μόνο οι ασφαλιστές , όταν υπάρχουν εταιρίες που καθυστερούν τις αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους. Ετσι υποστηρίζουν εφόσον τεθεί ένα τέτοιο μέτρο πρέπει να είναι αμφίδρομο. Δηλαδή τόσο ως προς την φερεγγυότητα του ασφαλιστή και κατ επέκταση του πελάτη προς την εταιρία, όσο και από την εταιρία προς τον πελάτη.

Πάντως από την πλευρά των εταιριών μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα καθώς υποστηρίζουν ότι η παρακράτηση στην απόδοση ασφαλίστρων είναι βραδυφλεγής βόμβα καθώς το άνοιγμα από μη απόδοση ασφαλίστρων φθάνει τα 300 εκ ευρώ.

asfalisinet.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *