ροή ειδήσεων

Επικίνδυνα πράγματα.. Στην ΕΥΠ ΛΑΘΡΟμετανάστες με ιθαγένεια ενός έτους!

Με μια περίεργη και ύποπτη διάταξη που έβαλε σε άσχετο νομοσχέδιο περί θαλάσσιων μεταφορών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ανοίγει...
διάπλατα τις πόρτες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε αλλοδαπούς που έχουν αποκτήσει πριν από μόλις έναν χρόνο την ελληνική ιθαγένεια.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι με τον νόμο περί ιθαγένειας που έχει περάσει ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πλέον αυτό είναι εύκολο, μια σειρά αλλοδαποί θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις-κλειδιά στην πιο ευαίσθητη υπηρεσία της χώρας.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ένας πολίτης που η εθνική του ταυτότητα και τα συμφέροντά του είναι μιας άλλης χώρας θα μπορεί χωρίς κανένα κώλυμα να μπαίνει στα άδυτα της ΕΥΠ και να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα ελληνικά κρατικά μυστικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής στο άρθρο 28, παράγραφος 9 του νομοσχεδίου έχει βάλει το παρακάτω: «Στο άρθρο 10 του ν. 3649 2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις” (Α 39) προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως ακολούθως:

“Η πρόσληψη των πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΥΠ γίνεται με μεικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγησης ειδικότερων προσόντων τους, από Ελληνες πολίτες που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ένα (1) τουλάχιστον έτος πριν την ημερομηνία διορισμού τους”.

Η κίνηση αυτή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο τομεάρχης του κόμματος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Θανάσης Νάκος θα καταγγείλει τη διάταξη και θα ζητήσει την απόσυρσή της.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/4/12 12:38

    Περίεργα πράγματα λέει η ανάρτηση οτι Ελληνική ιθαγένεια έχουν πάρει κάποιοι και να ειναι συνάμα και λαθρό.

    Τώρα πως γίνεται αυτό?
    Το μυαλό αυτού που γράφει αυτή την ανάρτηση υπάρχουν οι περίεργοι αυτοί συνειρμοί.

    Ποιό εντιμο θα ηταν να πεί τα πράγματα πως εχουν με το ονομά τους.

    Οτι σχεδόν ολοι οι πλείστοι απο αυτούς που θέλουν να προσλάβουν στην ΕΥΠ , ειναι ειτε Ελληνες στην συνείδηση που ηρθαν στην Ελλάδα οπως Ρωσοπόντιοι στα διαβατήρια, ειτε Βορειοηπειρώτες που ειχαν Αλβανικό διαβατήριο.

    Επίσης και Ελληνες της Κωνσταντινούπολης με Τουρκικά διαβατήρια και πολιτογραφημένοι ως Τούρκοι πολίτες πρίν.

    Ακόμα και ενα σωρό παιδιά που γεννήθηκαν απο μεικτούς γάμους, μεγάλωσαν και σπούδασαν στην Ελλάδα, και στα 18 χρονών και μία ημέρα απέκτησαν νομιμότατα την Ελληνική υπηκοότητα.

    Πολλοί απο τους Ρωσιοπόντιους η τους Βορειοηπειρώτες μπορεί να ηταν οσο ηταν στις χώρες τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στρατιωτικοί αστυνομικοί,η με αλλη επιστημονική κατάρτηση, η με ειδικά προσόντα που θέλει η κατασκοπεία και αντικατασκοπεία.

    Ακόμα θέλει απο αυτη την κατηγορία και πληροφοριοδότες κοινώς τους ρουφιάνους που λόγω γλώσσας και γνωριμιών τους με τους πρώην συμπατριώτες τους τους χρειάζεται για μάτια και αυτιά μέσα στις κοινότητες τους που εχουν γίνει εδώ.

    Ας αφήσουν κάποιοι λοιπόν τους λαικισμούς και την κινδυνολογία κατά μέρος καλλίτερα και να μην τρομάζουν τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/12 17:51

      Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Το νομοσχέδιο κατέβηκε "λάθρα" και αντιμετωπίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Όντως αφορούσε την εντός ενός έτους πρόσληψη αλλοδαπών (που εισήλθαν λαθραία στην χώρα ή όχι) και που έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια (πάλι νόμος του ΠΑΣΟΚ), αλλά τελικά ο χρόνος "επάρκειας" έγινε 5 έτη. Οποιοσδήπότε, λοιπόν, που αποκτά την Ελληνική ιθαγένεια, μετά τηνπάροδο 5 ετών θα μπορεί να προσλαμβάνεται στην ΕΥΠ. Στην απάντηση όμως θέλω να επιμείνω στο παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο, να καταγράφεται ως "προσόν" η κτήση γνώσης περί κατασκοπείας!!! Κι αν αναρωτιέστε ποιό πανεπιστήμιο διδάσκει κατασκοπεία, η απάντηση είναι... ΚΑΝΕΝΑ! Μόνο οι κρατικές υπηρεσίες που έχουν ως θεματικό αντικείμενο την κατασκοπεία, εκπαιδεύουν καταλλήλως τα στελέχη τους. Άρα, η πρόσληψη κατασκόπων που έχουν ήδη γνώσεις κατασκοπείας, ένα μόνο μπορεί να σημαίνει: την πρόσληψη ήδη ενεργών κατασκόπων άλλων χωρών!!! Με απλά λόγια, θα προσλαμβάνουμε ξένους κατασκόπους για να τους λέμε τα... μυστικά μας!!! Αυτά μόνο επί Παπουτσή και Χρυσοχοΐδη θα μπορούσαν να συμβούν. Ο μεν πρώτος έστειλε "κατάσκοπο" (απλό αστυνομικό με μηδενική εκπαίδευση) στις Βρυξέλλες (χωρίς να υπάρχει καν γραφείο της ΕΥΠ εκεί) με μεταφορική εταιρεία της CIA, ο δε δεύτερος, φρόντισε να μην λειτουργήσει σύστημα GIS (συλλογής πληροφοριών από περιφερειακά κράτη) επειδή είχε ρωσικό λογισμικό, ενώ έβαλε σε αχρηστία ικανότατους πράκτορες επειδή δεν συναίνεσαν στην καρατόμηση πρακτόρων που δεν επρόσκειντο στο ΠΑΣΟΚ. Αν θέλετε, μπορώ να συνεχίσω και να γράψω πάρα πολλά, αλλά θα σας δώσω μία αποκλειστικότητα, αφού επί Χρυσοχοΐδη "δόθηκε" πράκτορας στην Τουρκία, ο οποίος συνελήφθη, φυλακίστηκε και πέθανε σε τουρκικές φυλακές... Ας αφήσουν κάποιοι, λοιπόν, τα "Παπουτσίστικα" και ας παραδεχτούν πως στα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εγκληματικά λάθη από τους πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην συγκεκριμένη κρατική υπηρεσία. Εξάλλου, τα wikileaks τα είπαν όλα, για όλους... Κάντε καμία αναζήτηση στο διαδίκτυο, για να βεβαιωθείτε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/4/12 20:25

      @ ΑνώνυμοςApr 18, 2012 07:51 AM

      Θα σου απαντήσω και εγώ.

      Ειμαι ο παραπάνω απο εσενα ο ΑνώνυμοςApr 18, 2012 02:38 AM.

      Εγω πουθενά δεν αναφέρθηκα στα ενδότερα που κατά καιρούς ακούγονται της ΕΥΠ.
      Και ουτε η ανάρτηση αναφέρει στα περί λειτουργίας της.

      Αναφέρεται καθαρά και ξεκάθαρα στο σχόλιό μου, στα με φοβικά και κινδυνολογικά σύνδρομα στο οτι προσλαμβάνει ....... τέως αλλοδαπούς.
      Τι θα έπρεπε αραγε για ορισμένες δουλειές η ειδικές αποστολές να προσλάμβανε?

      Εγω δεν θα αναφερθω εδω στην θεματολογία που αναπτύχθηκε ως απάντηση, αλλά στο επί μέρους κομμάτι που αφορά η αιχμή στο....// Ας αφήσουν κάποιοι, λοιπόν, τα "Παπουτσίστικα" και ας παραδεχτούν πως στα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εγκληματικά λάθη από τους πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην συγκεκριμένη κρατική υπηρεσία.//............

      Εχεις λάθος αποψη. Δεν ειμαι οπαδός του Παπουτσή η των απόψεών του και οποιου άλλου πολιτικού η πολιτικάντη, καθώς και των επεμβάσεών τους σε αυτή την υπηρεσία.

      Απλούστατα σχολίασα τα φοβικά και κινδυνολογικά σύνδρομα της ανάρτησης στο οτι θα προσλάβουν .......τέως αλλοδαπούς.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/12 12:51

    για την ιστορία ο Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ είναι γιος Κενυάτη (όχι Αμερικανού) και λευκής Αμερικανίδας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *