ροή ειδήσεων

Θανατηφόρα τροχαία με τη λήξη προθεσμιών...

Τις ημέρες που λήγουν οι προθεσμίες για την πληρωμή των φόρων στην εφορία, αυξάνεται ελαφρά (περίπου 6%) ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων... σύμφωνα με μία νέα καναδική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά φέρνει στο φως μία τέτοια σχέση.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), εξέτασαν τα θανατηφόρα τροχαία που συνέβησαν κατά την περίοδο 1980 - 2009 στις ΗΠΑ και τα συσχέτισαν με τις ημερομηνίες που λήγουν οι προθεσμίες καταβολής των φόρων από τους πολίτες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως διαπίστωσαν οι μελετητές, σε αυτήν τη περίοδο των 30 ετών, κατά μέσο όρο 226 άτομα εμπλέκονταν σε θανατηφόρα δυστυχήματα στους δρόμους κατά τη συγκεκριμένη ημέρα που εξέπνεαν οι προθεσμίες της εφορίας. Μόλις μία εβδομάδα πριν την προθεσμία και μία εβδομάδα μετά, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων ήταν κατά 13 μικρότερος κατά μέσο όρο, δηλαδή υπήρχαν περίπου 6% λιγότερα τέτοια περιστατικά ημερησίως. Τις συγκεκριμένες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο κίνδυνος ήταν πιο μεγάλος για τους φορολογουμένους κάτω των 65 ετών, καθώς επίσης για τους επιβάτες και τους πεζούς παρά για τους οδηγούς.

Οι ερευνητές, εκτιμούν ότι το στρες που προκαλεί η εκπνοή των φορολογικών προθεσμιών, δημιουργεί ένταση και αφηρημάδα στους οδηγούς, με μοιραία συνέπεια καμιά φορά. Μάλιστα, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι αυτό συμβαίνει παρόλο που κατά τα τελευταία χρόνια έχει γενικευθεί η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (στις ΗΠΑ σήμερα πια περίπου τα τρία τέταρτα των πολιτών στέλνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους) και δεν χρειάζεται οι ίδιοι οι φορολογούμενοι να οδηγούν βιαστικά μέχρι την εφορία τους ή μέχρι το ταχυδρομείο για να προλάβουν να ταχυδρομήσουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Από την άλλη, όμως, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, άλλοι παράγοντες, όπως ο κακός ύπνος την προηγούμενη ημέρα ή η υπερβολική χρήση αλκοόλ από τους φορολογούμενους, μπορεί να συμβάλουν στα μοιραία τροχαία.
tromaktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *