ροή ειδήσεων

Κόντρα ΕΟΕ με Καμμένο για την Φλόγα στα Δωδεκάνησα

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», με αφορμή μια ανακοίνωση του κόμματος...
που επιχειρεί να μπλέξει στον προεκλογικό αγώνα την Ολυμπιακή Φλόγα!

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», σχετικά με την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» επί ελληνικού εδάφους, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διευκρινίζει τα εξής:

Η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και ευρέως γνωστά σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων και στην χώρα μας έχει ανατεθεί ο ρόλος του θεματοφύλακα της, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν.

Η Φλόγα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο που ανήκει σε όλους τους λαούς και πρεσβεύει τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού, τα οποία επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει από γενιά σε γενιά και δεν είναι δυνατόν να αποτελεί πεδίο κομματικών ή προεκλογικών επιδιώξεων από όσους θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για εκπλήρωση ιδίου οφέλους.

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους αποτελούν προνόμια που έχουν δοθεί στην χώρα μας και προβάλλουν κάθε φορά την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλο τον πλανήτη και φυσικά είναι αδιανόητη η κάθε μορφής εκμετάλλευση τους, με τρόπο αδόκιμο και ξένο προς τα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας καθορίζεται πολύ καιρό πριν ανάψει η Φλόγα, προκειμένου να ξεπεραστούν εγκαίρως όλα τα εμπόδια και να οργανωθεί καλύτερα το τεράστιο αυτό εγχείρημα. Όταν προέκυψε σε μεταγενέστερο χρόνο, η πρόταση να φτάσει η Φλόγα ως την Ρόδο και το Καστελόριζο, ήταν αδύνατον να αλλάξει το ήδη από καιρό διαμορφωμένο πρόγραμμα και να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή της πορείας. Άρα δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού των Δωδεκανήσων, αλλά μη έγκαιρη υποβολή πρότασης.

Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», παρά τους δύσκολα οικονομικά καιρούς, θα καλύψει σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα και θα φτάσει από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κρήτη ως το συνοριακό φυλάκιο στους Κήπους του Έβρου, ακριβώς απέναντι από την Τουρκία, διανύοντας μια τεράστια απόσταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Είναι φανερό λοιπόν από το πρόγραμμα, ότι δεν υπάρχουν ούτε «αποκλεισμοί», ούτε «εξαιρέσεις», αλλά όπως κάθε φορά στο παρελθόν, προσπάθεια για να δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες, το σύμβολο του Ολυμπισμού!

Με την ευκαιρία αυτή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να προσκαλέσει όλους τους Έλληνες, τόσο στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία όσο και στην Τελετή Παράδοσής της, στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να γίνουν μάρτυρες της δύναμης και της οικουμενικότητας του Ολυμπιακού αυτού συμβόλου, στο οποίο δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια!

www.gazzettta.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/4/12 08:37

    ενα μεγαλο μπραβο στους ανεξαρτητους Ελληνες και τον Πανο Καμμενο αλλα θελω να ρωτησω ΑΛΛΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ? ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε μου... εδώ η τοπική κοινωνία και οι παράγοντες ζούν μόνο για δουν τον όποιο Γιωργάκη, Βαγγελάκι, Αντωνάκι, Κωστάκη κ.τ.λ. να είναι πρωθυπουργός και τον κάθε Παυλίδη να κάνει τις ομορφιές του... Για άλλη μια φορά στις εκλογές θα ψηφίσουν ΠΑΣΚΟΚ ή Ν.Δ.
      Το ότι το πιο τουριστικό νησί της Ελλάδος έφερε πρωτο την RyanAIR για όλο το χρόνο και κινήθηκε η τοπική αγορά όλο τον περσινό χειμώνα και με την βουλευτάρα που βγάλαμε (Νικητιάδης) καταλήξαμε να παρακαλάμε για να έρθουν ξανά...
      Το ότι σιγα σιγά γινόμαστε γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο δεν πειράζει κανέναν...
      Το ότι σε λίγο θα γίνουμε γιουσουφάκια δεν πειράζει κανέναν...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/4/12 11:59

      Οι τοπικοι παραγοντες ειναι οτι τους πει το κομμα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/4/12 12:58

      και την RyanAIR ποιος την έφερε στη Ρόδο;

      Διαγραφή
    4. Ο Χατζημάρκος όταν ήταν πρόεδρος του Επιμηλετηρίου την έφερε και η Υπουργάρα ο Νικητιάδης τους έταξε μετά περισσότερα χρήματα για να φανεί ότι το Πασοκ ουσιαστικά συμφώνησε με την εταιρία και όχι ο φιλοΝΔ Χατζημάρκος... Τον έπιασαν κορόιδο και του έβαλαν νέους προορισμούς αλλά στην ουσία οι χώρες προορισμού ήταν οι ίδιες με περισσότερα αεροδρόμια... Δεν υπήρχε ούτε Μαδρίτη,ούτε Βαρκελώνη, ούτε Μόσχα, ούτε Αμστερνταμ, ούτε Παρίσι... απλά υπήρχαν 3 και 4 πόλεις από Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία ...

      Τρομερός....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/12 11:57

    ΣΩΣΤΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *