ροή ειδήσεων

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

ΕΠΙΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ
Τα Τάγματα Ασφαλείας (ή αλλιώς Γερμανοτσολιάδες ή Ταγματασφαλίτες) ιδρύθηκαν το 1943 από την ελληνική κυβέρνηση-μαριονέτα του Ιωάννη Ράλλη... κατά τη Γερμανική κατοχή. Ήταν στρατιωτικές ομάδες που δημιουργήθηκαν με σκοπό την υποστήριξη των γερμανικών δυνάμεων κατοχής.

Είχαν την υποστήριξη της ακροδεξιάς και των φιλο-ναζί αλλά και κάποιων κεντρώων πολιτικών, οι οποίοι ανησυχούσαν για την κυριαρχία και τις φιλοδοξίες του ΕΛΑΣ, που εκείνη τη στιγμή ήταν το κύριο σώμα της ελληνικής αντίστασης. Τα μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας περιλάμβαναν πρώην αξιωματικούς του στρατού, επίστρατους στρατιώτες, ακροδεξιούς, κοινωνικά απομονωμένους καθώς και τυχοδιώκτες οι οποίοι πίστευαν οτι ο Άξονας θα κερδίσει τον πόλεμο

Ο κύριος ρόλος των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν η καταπολέμηση του ΕΛΑΣ. Η μέγιστη συνολική δύναμη τους ήταν 22.000 άνδρες, και περιλάμβανε 22 εθελοντικά και 9 ευζωνικά τάγματα, κάτω από τις διαταγές του αντιστράτηγου των ΕΣ ΕΣ Walter Schimana. Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο τους ήταν να επεκταθούν σε όλη την κατεχόμενη Ελλάδα, κύριο θέατρο δράσης τους ήταν η ανατολική Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος. Το έργο τους ήταν δύσκολο, καθώς εκείνη την εποχή, ο ΕΛΑΣ είχε ήδη αποκτήσει τον έλεγχο του πάνω από το 1/3 της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Κατά τις πρώτες συγκρούσεις του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, τον Δεκέμβριο του 1944, πολλοί από αυτούς είχαν προσληφθεί στο χωροφυλακή να πολεμήσουν στο πλευρό της Βρετανίας και της κυβέρνησης εναντίον των δυνάμεων των ανταρτών του ΕΛΑΣ. Η Αριστερά έχει κατηγορήσει τις κυβερνήσεις αυτής της περιόδου, οτι χρησιμοποίησαν τα Τάγματα Ασφαλείας ενάντια στους κομμουνιστές. Τα μέλη των ταγμάτων έμειναν πιστά στους Γερμανούς, ακόμη και όταν η κατοχή άρχισε να καταρέει. Τελευταία αποστολή τους ήταν να απομακρύνουν τις ομάδες του ΕΛΑΣ από τις κύριες οδούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδος των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η εξόριστη, φιλό-Συμμαχική κυβέρνηση στην εξορία επέκρινε τα Τάγματα Ασφαλείας για προδοσία. Μετά την απελευθέρωση, οι ομάδες διαλύθηκαν. Πολλά από τα μέλη τους, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για συνεργασία με τους Γερμανούς. Ο δημιουργός τους, Ιωάννης Ράλλης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για προδοσία και πέθανε στη φυλακή το 1946.

makeleio.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/4/12 00:04

    Ααααα σα να λέμε οι Χρυσαυγίτες της τότε εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/12 00:05

    Έτσι να το διαβάσετε όλοι γιατί είπαμε να είμαστε πατριώτες αλλά να μην μπερδέψουμε τον πατριωτισμό με τον Ναζισμό.

    Οι απόγονοι και γόνοι Γερμανοτσολιάδων δηλαδή δοσίλογων και καταδοτών επί Ναζιστικής Κατοχής της Πατρίδας μας της Ελλάδας δεν πρέπει να έχουν καμία θέση πουθενά και πόσο μάλλον μέσα στην Ελληνική Βουλή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/4/12 00:49

      Συμφωνώ να μην έχουν αυτούς που αναφέρεις.


      Έτσι να το διαβάσετε όλοι γιατί είπαμε να είμαστε πατριώτες αλλά να μην μπερδέψουμε τον πατριωτισμό με τον εγκληματικό της τότε εποχής κομμουνισμό..


      Για αυτόν τον λόγο να μην εχουν και οι απόγονοι και γόνοι των κομμουνιστοσυμμοριτών δηλαδή των στιγερών δολοφόνων χιλιάδων Ελλήνων που δεν τους προσκύνησαν και δεν ταυτίστηκαν με τις ιδέες τους και τα οράματά τους..
      Και αυτοί το επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να έχουν καμία θέση πουθενά και πόσο μάλλον μέσα στην Ελληνική Βουλή !

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/12 00:12

    "Έφαγε πόρτα" η Χρυσή Αυγή στο Ηράκλειο
    ----------------------------------------

    Η μαρτυρική Βιάννος είπε "όχι" στην Χρυσή Αυγή οδηγώντας στην ακύρωση της περιοδείας της.

    Ξεσηκωμός επικράτησε, νωρίτερα το μεσημέρι, στα Αμιρά της Βιάννου καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα "καμμένα" της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της "Χρυσής Αυγής"!

    Πλήθος κατοίκων όπως γράφει το cretalive.gr βγήκαν από τα σπίτια τους και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία.

    Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στα μέλη της Χρυσής Αυγής να περιοδεύσει στον τόπο θυσίας.

    Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις".

    Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ότι:

    "Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς.

    Για τούτο και πρώτη ίσως φορά, η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες «επισκέψεις». Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που διακατέχονται από ναζιστικές αρχές και ιδέες.

    Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι".

    Ως εκ τούτου, μετά τις αντιδράσεις, η περιοδεία αναβλήθηκε.

    Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αντιπροσωπεία της "Χρυσής Αυγής" νωρίτερα συνάντηση σθεναρή αντίσταση και από τους κατοίκους άλλων περιοχών..

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=136565&catid=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/12 10:01

    ΔΛΔ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ! ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ?
    ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ?
    ΔΕΝ ΕΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!

    ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩ-ΛΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/12 10:19

    Τα ψέματα τέλος "ψευτοδημοκράτες"!Χρυσή Αυγή στη Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/4/12 23:22

    Ψέματα λέει η Χρυσή Αυγή γιατί έχει ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ παρελθόν αλλά και παρών ( με ΝΑΖΙ μέλη της )

    Άλλο ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και Άλλο ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/4/12 23:22

    http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/3692-%CE%9Dikos-Michaloliakos-29-04-2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *