ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μαιμού καθηγητής ψαροτούφεκου χωρίς άδεια

Είμαι πατέρας και μέσα απο την σελίδα σας έχω να καταγγείλω έναν υπάλληλο σε είδη αλιείας που χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και με πρόσχημα ότι...
θα διδάξει την τέχνη του ψαρότουφεκου με σκοπό βέβαια να πουλήσει στολές όπλα και γενικά είδη για το ψέρεμα, παράπλανησε το παιδί μου και χωρίς να λογαριάζει τις ζωές των παιδιών μας τους παίρνει εκδρομές για  να μάθουν να κυνηγάνε με το αζημίωτο βέβαια! Θέλω να ρωτήσω τον εν λόγω κύριο αν έχει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος, αν κόβει αποδείξεις και αν έχει παρει υπογραφές απο τους γονείς διότι τα παιδια μας είναι ανήλικα!
Θα συμβούλευα τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να συνετίσει τον "μαιμού καθηγητή" διότι αν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό θα πάω στον εισαγγελέα!

Μετά τιμής Κύριος Αντώνης.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/4/12 16:31

    Κύριε Αντώνη γιατί πρώτα δεν μαθαίνεις αν ο κύριος έχει άδεια , κοβει αποδείξεις κτλπ, πριν τον ονομάσεις "μαιμου καθηγητη" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/12 16:37

      ΡΕ ΞΕΡΟΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ Ο Κ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ! ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ! Ο ΚΑΘΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/4/12 17:05

      Ρε βλαμμένε αφού δεν κατάλαβες το σχολιό μου τί μιλάς; και στην Ελλαδα είσαι ότι δηλώσεις, άδειες βγάζουν για τα πάντα, κόβεις απόδειξη για παροχή υπηρεσιών και ας του μάθει και μαγικά κόλπα! και το ρε στην μάνα σου!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/12 16:34

    Κύριε Αντώνη, εσύ λεφτά του έδωσες; απόδειξη σου έκοψε αν του έδωσες λεφτά; σε ρωτώ γιατί λες ότι εξαπάτησε το παιδί σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/4/12 16:39

    PAIDIA EINAI ALI8EIA TON EIDA KI EGO STIN KALI8EA MIKRA PAIDIA ITAN OLA! TOUS PERNEI 50 EYRO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/4/12 16:46

    ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ! ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΣΤΩ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ! ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΝΘΡΩΠΟΣ? ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/4/12 16:58

    Καταλαβαίνω απόλυτα περι τίνος πρόκειται και θα συμβούλευα τα παιδιά να συμβουλευτούν κάποιους ειδικούς άπνοιας ή και ακόμη πεπειραμένους ψαροκυνηγούς ώστε να μάθουν σωστά αυτό το πανέμορφο "χομπι"....Να μην σας κοροιδεύει κανεις και σας παίρνουν τα λεφτά σας! Αν θέλετε να μάθετε ΜΟΝΟ απο δασκάλους άπνοιας! Όλοι οι άλλοι μόνο λεφτά θελουν να σας φάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/4/12 17:11

    Τι ειναι λεει? Καθηγητης ψαροτουφεκου? Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/12 18:03

      μαστερ εχει ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/4/12 00:51

      ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΟΡΦΟΥΣ...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/4/12 17:00

      kai stous kovious!!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος9/4/12 17:28

    "Κυριος" η "Κυρια" δεν αυτοαποκαλεισαι. Κυριο η Κυρια αφηνεις τους αλλους να σε αποκαλουν.Το λεω γιατι βλεπω πολλους που κανουν αυτο το λαθος και πραγματικα βγαζει ματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/12 17:31

      Εσυ αυτο μονο προσεξες? την καταγγελια δεν την ειδες? μονο για αυτο εκανες σχολιο? καλος κουμας θα εισαι κι εσυ!Προφανως θα τον φωναζουν τον ανθρωπο Κυρ Αντωνη στη γειτονια του και το ειπε ετσι για να ξερουν καποιοι ποιος ειναι! Δεν σε πειραξε ο ψευτοκαθηγητης που βγαζει λεφτα παριστανοντας τον ειδικο σε πειραξε το Κυρ Αντωνης!! Αυτο που ειπες μαλλον βγαζει ματια!~

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος9/4/12 17:38

    Τρωγλοδυτη 07:31 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι καταδικαζω τον ψευτοκαθηγητη...ελεος δεν το συζητω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/4/12 18:01

    κριμα γιατι το καταστημα του ανθρωπου δεν φταιει πουθενα...Θα ελεγα στον επιχειρηματια να τον σουταρει οσο ειναι καιρος διοτι ο κοσμος καταλαβαινει απο κοροιδιες! Ας ερθει να μου κι εμενα οτι ειναι καθηγητης ψαροτουφεκου..θα φαει πολλες κλοτσιες ο αθλιος! Κυριε Αντωνη να τον πατε αμεσως στο λιμεναρχειο τετοιοι τυποι θα πρεπει να απομακρυνοντε αμεσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/4/12 18:07

    re gia ton aisopo lene?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/4/12 18:08

    ε ποιο μαγαζί ειναι ρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/4/12 18:11

    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18 ΕΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΗΛΙΚΑΣ.
    ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΕΙ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ.
    POULM.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/12 18:15

      Φιλε για να βγαλεις αδεια πρεπει να εισαι πανω απο 16 ετων..διαβασε το μπλε βιβλιαρακι...Με την υπογραφη παντα του κηδεμονα ετσι! Ο συγκεκριμενος που παριστανει τον καθηγητη ολοι τον ξερουμε και μαλιστα πολυ καλα! Κοροιδευει τους παντες!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/4/12 18:33

      ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΓΙΑ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 18, ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ (ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ)
      ΤΟΝ "ΚΑΘΗΓΗΤΗ", ΣΕ BLOG EΙΜΑΣΤΕ , ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/4/12 18:42

      Προφανως ο Κυρ.Αντωνης δεν θελει να κανει κακο στο βαγαζι που δουλευει αυτος και απλα του βαραει τον κωδωνα μηπως και σταματησει να παριστανει τον καθηγητη! Εγω εχω μαθει οτι τους πηρε με πουλμακι στη Μονολιθο και τους εκανε μαθημα με το αζημιωτο μαλιστα! Τα παιδια ολα ειναι ανηλικα το ξερω πολυ καλα το ειδα κι εγω με τα ματια μου στην Καλλιθεα που ψαρευα με το καλαμιδι!

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος9/4/12 18:50

    tsirko medrano sto mydia sti rodo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος9/4/12 18:56

    an afto einai alithia pernaei tin sfera tis fantasias!apo tin sfera tis logikis pantos den to pistevw einai apistefto!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/12 18:59

      ΦΙΛΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΚΡΙΜΑ!

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος9/4/12 18:58

    Ο Προεδρος τι λεει για ολα αυτα που στελνει τα μελη του να αγοραζουν φορμες απο τον συγκεκριμενο ψευτοκαθηγητη? Τα μελη φορανε τις ιδιες φορμες...εσυ προεδρε την πληρωσες την φορμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9/4/12 19:22

    ahahahhahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahahhahahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9/4/12 19:24

    traaaaaaaaatziiiiiiiikkkkkkkkkk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος9/4/12 19:25

    XONTROYLI TA AKOYS AYTA? EXEIS BGALEI LEPIA APO TA PSARAKIA POU SE TAIZOYN....BUFFALO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος9/4/12 19:26

    re gia ton enari lete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος9/4/12 19:28

    ntrouli ntrouli ntrouli xontrouli!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος9/4/12 20:23

    ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Η ΟΧΙ. ΜΗ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος9/4/12 20:55

    rezili mas exei kanei afto to paidi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος9/4/12 22:42

    Dentex-Dentex!Τα φοβερά δόντια, ευθύνονται για την επιστημονική και όλες τις ευρωπαϊκές ονομασίες της. Dentice, denton, dente. Δοντού. Δεν υπάρχει ψάρι πιό προκλητικό για το μεσογειακό ψαροκυνηγό από τη συναγρίδα. Δύσκολη προσέγγιση, άγριο προφίλ, εκρηκτικές αντιδράσεις, άπιαστη γεύση. Η εικόνα του μωβ ροζ ψαριού που πλησιάζει προβάλλοντας ξιπασμένα τους αγριεμένους του κυνόδοντες μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του κυνηγού. Τον καταδικάζει δε σε μία αναμέτρηση χωρίς όρια και χωρίς τέλος. Το βλέμμα των μεγάλων ροφών σύντομα θα προκαλέσει στο σκεπτόμενο αναστολές. Οι ποσότητες της στήρας στα ανεβάσματα, θα φέρουν κορεσμό. Τα μαγιάτικα στα σωστά περάσματα είναι απλοϊκά… Παρόμοια συναισθήματα ή διλλήματα δεν τίθενται με την ξεδοντιάρα βασίλισσα των σπαριδών, που ανά πάσα στιγμή γκρεμίζει δεδομένα και τακτικές. Είναι πολλές και δύσκολες. Καχύποπτες και πάντα νευρικές. Συν-αγρίδα. Κύνας άγριος. Αγριόσκυλο-σε ψάρι. Αυτό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος9/4/12 22:44

    τζαπα μαθημα κυριοι!!!!παραμανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος9/4/12 22:45

    Οι στολές που προτείνονται στους νέους ψαροντουφεκάδες για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι διπλόφορδες, πάχους 3-4 χιλιοστά. Οι εν λόγω στολές είναι οι οικονομικότερες της αγοράς με μεγάλη αντοχή στα γρατζουνίσματα και στις επαφές με τους βράχους. Φοριούνται με σχετική ευκολία χωρίς να είναι απαραίτητο το βρέξιμο εσωτερικά. Αποτελούνται από παντελόνι μέσης ή παντελόνι με long john(τιράντες aqua stop) και σακάκι με ενσωματωμένη κουκούλα. Αυτός ο μήνας δεν ενδείκνυται για το ξεκίνημα νέου ψαροντουφεκα καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνεια της θάλασσας είναι εξαιρετικά χαμηλές. Οι στολές πάχους 3-4 χιλιοστά χρησιμοποιούνται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος9/4/12 23:08

    Ο Προεδρος τι λεει για ολα αυτα? Αληθευει οτι για καθε στολη που πουλαει το νουμερο ο πωλητης του καταστηματος αυτος παιρνει 10%? δεν υπαρχει αλλη εξηγηση αφου επεισε ολα τα μελη να φορουν τα ιδια!

    XXONE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος9/4/12 23:17

    Ως Αποθαλασσία ή Σάλος, (κοινώς βουβό κύμα, φουσκοθαλασσιά ή ρεστία – swell / σουέλ), ονομάζεται ο κυματισμός εκείνος που δεν οφείλεται σε καιρικά φαινόμενα στο χρόνο που παρατηρείται αυτός, αλλά σε άνεμο που έπνεε σε προηγούμενο χρόνο, ενίοτε και ημέρες πριν, ή σε άλλη περιοχή. Με απλά λόγια, αποθαλασσία λέγονται τα παρατηρούμενα κύματα που φαίνονται να μην έχουν σχέση με τον επικρατούντα άνεμο στη περιοχή του παρατηρητή τόσο κατά διεύθυνση όσο και κατ΄ ένταση.
    Ο σάλος οφείλεται στην αδράνεια της ήδη κινούμενης μάζας του ύδατος και μπορεί να «ταξιδέψει» σε μεγάλες αποστάσεις, μέχρι και 2.000 μίλια εφόσον δεν συναντήσει κάποιο εμπόδιο ή αντίθετο άνεμο προκειμένου να ελαττώσουν τα στοιχεία του.
    Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ασυμφωνίας παρατηρούμενου κυματισμού προς τα στοιχεία (διεύθυνση, ταχύτητα) του ανέμου που επικρατεί, παρατηρούνται από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο στο νοτιδουτικό άκρο της Σινικής Θάλασσας και κατά τον Δεκέμβριο στο Κόλπο της Βεγγάλης.
    Κύριο γνώρισμα των κυμάτων της αποθαλασσίας ή σάλου, ειδικά στο ανοικτό πέλαγος, είναι ότι έχουν όψη «λιπαρά» (λεία) και αδιάσπαστη επιφάνεια, οι κορυφές τους δεν σκάνε, δεν ασπρίζουν. Τα κύματα της αποθαλασσίας «συν τω χρόνω» αποκτούν ελάχιστο ύψος, ενώ το μήκος τους αυξάνει που φθάνοντας στην ακτή σβήνουν απότομα.
    Το αντίθετο της αποθαλασσίας είναι η κατάσταση θαλάσσης. Τα χαρακτηριστικά των κυμάτων τόσο της αποθαλασσίας όσο και της κατάστσης θαλάσσης μετριώνται και περιγράφονται σύμφωνα με την κλίμακα Ντάγκλας όπου και αποδίδονται με κωδικούς αριθμούς.
    Παρατηρήσεις [Επεξεργασία]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος10/4/12 03:51

    Μετά τιμής Κύριος Αντώνης.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ?
    ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ.
    Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΑΓΑΖΙ.
    ΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ
    Παράπλανησε το παιδί μου
    ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ ΣΩΣΤΑ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ
    ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/12 06:23

      megale den xriazete na sou pei tipota o n8ropos afou ton kseroume ki emeis oi psarotoyfekades! megalos parami8as...douleye kai sto limani to lamogio! ontos i fava exei kapoio lakko alla einai mesa o parami8as.to onoma toy Xr.Zou.

      Διαγραφή
  29. Ανώνυμος10/4/12 07:27

    Χαχαχαχαχα....Το Χρηστακι καθηγητης? ρε πλακα κανετε αυτος δεν ξερει που πανε τα πεντε! τον πετυχα στην καμειρο και ειχε πανω του 3 ροφοπουλια κατω απο 600γρ. το καθενα και οταν του εκανα παρατηρηση και του ειπα ρε φιλε ντροπη πολυ μικρα σε λιγο καιρο δεν θα βρισκεις αν πιανεις τετοια...αυτος μου απαντησε οτι τα επιασε για να φανε σουπα τα παιδια του!λες και δεν μπορει να κανει σουπα με αλλο ψαρι ή με εναν 2 κιλα! Ρεζιλης ειναι και ξεφτιλιζει και το καταστημα που εργαζεται γιτι υπαλληλος ειναι και παραμυθιαζει τον κοσμο και λεει πως ειναι συνεταιρος για να πουλαει φορμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος10/4/12 08:16

    KAI O XONTROS O TRIANTENOS PIANEI MIKRA TON EPIASE TO LIMENARXEIO KARPATHOU KAI EIXE PANO TOY 4 500ARIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/12 10:39

      Ως Αποθαλασσία ή Σάλος, (κοινώς βουβό κύμα, φουσκοθαλασσιά ή ρεστία – swell / σουέλ), ονομάζεται ο κυματισμός εκείνος που δεν οφείλεται σε καιρικά φαινόμενα στο χρόνο που παρατηρείται αυτός, αλλά σε άνεμο που έπνεε σε προηγούμενο χρόνο, ενίοτε και ημέρες πριν, ή σε άλλη περιοχή. Με απλά λόγια, αποθαλασσία λέγονται τα παρατηρούμενα κύματα που φαίνονται να μην έχουν σχέση με τον επικρατούντα άνεμο στη περιοχή του παρατηρητή τόσο κατά διεύθυνση όσο και κατ΄ ένταση.
      Ο σάλος οφείλεται στην αδράνεια της ήδη κινούμενης μάζας του ύδατος και μπορεί να «ταξιδέψει» σε μεγάλες αποστάσεις, μέχρι και 2.000 μίλια εφόσον δεν συναντήσει κάποιο εμπόδιο ή αντίθετο άνεμο προκειμένου να ελαττώσουν τα στοιχεία του.
      Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ασυμφωνίας παρατηρούμενου κυματισμού προς τα στοιχεία (διεύθυνση, ταχύτητα) του ανέμου που επικρατεί, παρατηρούνται από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο στο νοτιδουτικό άκρο της Σινικής Θάλασσας και κατά τον Δεκέμβριο στο Κόλπο της Βεγγάλης.
      Κύριο γνώρισμα των κυμάτων της αποθαλασσίας ή σάλου, ειδικά στο ανοικτό πέλαγος, είναι ότι έχουν όψη «λιπαρά» (λεία) και αδιάσπαστη επιφάνεια, οι κορυφές τους δεν σκάνε, δεν ασπρίζουν. Τα κύματα της αποθαλασσίας «συν τω χρόνω» αποκτούν ελάχιστο ύψος, ενώ το μήκος τους αυξάνει που φθάνοντας στην ακτή σβήνουν απότομα.
      Το αντίθετο της αποθαλασσίας είναι η κατάσταση θαλάσσης. Τα χαρακτηριστικά των κυμάτων τόσο της αποθαλασσίας όσο και της κατάστσης θαλάσσης μετριώνται και περιγράφονται σύμφωνα με την κλίμακα Ντάγκλας όπου και αποδίδονται με κωδικούς αριθμούς.

      Διαγραφή
  31. Ανώνυμος10/4/12 12:12

    TELIKA ESEIS OI PSAROTOYFEKADES EISTE OLOI SAS SKATOPSIXOI!TETOIA ELEEINH FARA DEN EXEI KSANABGEI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος10/4/12 13:01

    εχει ενα ψαροντουφεκα που ολες θελουν να γλυψουν το πουλι ντου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/12 13:14

      ton ksaeroume oloi afton!!!



      maria ifigenia xaroula tasoula ioanna

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/4/12 13:18

      ton kserouma afton oles!



      kiki tasoula ioanna maria sandra loukia stamatia gwgw ktl

      Διαγραφή
  33. Ανώνυμος10/4/12 13:12

    polite oplo balco soustas kai pedila glaros mazi me stoli pecaso apo lidl agorasmeni!ola mazi 47 evrw!!!!


    k.mantakouras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος10/4/12 22:31

    o anestis eimai kai endiaferomai gia ta pedila glaros! tin picaso den tin 8elo giati mpazei nera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος11/4/12 12:35

    file pare til sto 22410 39567!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος11/4/12 12:40

    gia sas eimai to renzzo mazzari!ta itela na mato gia afto paidi pou kanei matima gia psarema!!!ekw akousei to sa polla kai ta itela na sinergastoume gia kalokairi mazi kanoume epikirisei!!!kai na ertei italia na mas diksei pws pernei saria kai koris fako!!!einai o agguanto power of metiteranean!!!!mille grazzie!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος11/4/12 12:55

    nase kala renzo 8a to skefto!kai tha sou pw!eimai busy now!come on!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος12/4/12 13:38

    γιατι το παλικαρι που πηρε στο ψαρεμα και του ειπε ελα χωρις σημαδουρα και τον επιασε το λιμενρχειο!!ειναι και πιτσιρικας ωραια παραδηγματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος13/4/12 11:45

    na htan i zilia psora!min deite anthropo na prokopsei amesws na ton kapsete!!!poli psema re paidia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *